Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν από φέτος, σε ό,τι αφορά τις εγγραφές των μικρών μαθητών τόσο στα Νηπιαγωγεία, όσο και στα Δημοτικά σχολεία.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Παιδείας, από φέτος αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών και στο εξής θα γίνονται από 2 έως 19 Μαΐου.

Στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις οι μαθητές λυκείων και γυμνασίων

Στην τελική ευθεία μπαίνουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και υπουργείο Παιδείας, για το δίμηνο των εξετάσεων που περιλαμβάνουν τις απολυτήριες και τις πανελλαδικές εξετάσεις στα λύκεια και τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια. 

Η φυσικοθεραπεία παίζει καθοριστκό ρόλο στην παρηγορητική φροντίδα

Ο φυσιοθεραπευτής ενίοτε καλείται να ανακουφίσει τον χρόνιο πόνο σοβαρά πασχόντων και συχνά έρχεται αντιμέτωπος με το ερώτημα εάν μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά, για πόσο και πώς. 

Η μη επαρκής εκπαίδευση των ειδικών σε θέματα θεραπείας του πόνου και παρηγορητικής αγωγής οδηγεί σε χορήγηση ανεπαρκών ποσοτήτων ναρκωτικών αναλγητικών, λανθασμένη εφαρμογή παρεμβατικών μεθόδων ή ανεπαρκή ψυχοκοινωνική υποστήριξη του αρρώστου και της οικογένειάς του.

Έως 28 Απριλίου οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές

Πρόσκληση για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών (Γενικής Παιδείας, Μουσικών και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης), για το ερχόμενο σχολικό έτος (2017-2018), απηύθυνε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Εκπαίδευση με ψηφιακά παιχνίδια

Η δασκάλα σηκώνει έναν εξάχρονο μπόμπιρα πάνω σε ένα θρανίο, ώστε εκείνος να φτάσει να ακουμπήσει το γράμμα Α στον διαδραστικό πίνακα. Ο μικρός ακουμπά με το δάχτυλο το γράμμα, εμφανίζεται μια Αγελάδα, και το παιχνίδι ξεκινά...

Τα παράδοξα και πανάκριβα έθιμα μητρότητας της Κίνας

Το "zuoyuezi" είναι ένα έθιμο του κινεζικού πολιτισμού που πάει βαθιά πίσω στους αιώνες. Είναι ο μήνας κατά τον οποίο γυναίκες που μόλις έφεραν στον κόσμο το παιδί τους, υποχρεώνονται να μείνουν κλεισμένες στο σπίτι, ενώ ταυτόχρονα τους απαγορεύεται να συμμετέχουν ακόμη και σε μικροπράγματα της καθημερινότητας, ακριβώς για να τηρηθεί πιστά η παράδοση... 

«Από τη λογοτεχνία για παιδιά στο βιβλίο για παιδιά» του Μάνου Κοντολέων

Η προσπάθεια που πριν από μερικά χρόνια είχε ξεκινήσει και σκόπευε να εδραιώσει στην καθημερινότητα των παιδιών την παρουσία του λογοτεχνικού βιβλίου, έχει μια ενδιαφέρουσα πορεία από τότε μέχρι σήμερα.

Smartphones και tablets στερούν τον ύπνο των μικρών παιδιών

Οι οθόνες αφής των smartphones και των tablets βρίσκονται όλο και συχνότερα στα χέρια των νηπίων – είτε επειδή τα ίδια ενδιαφέρονται γι’ αυτές, είτε γιατί αποτελούν ένα βολικό τρόπο προκειμένου οι πολυάσχολοι γονείς να απασχολούν τα παιδάκια τους.

Νέο πλήγμα για τη β' ξένη γλώσσα στο Γυμνάσιο

Το υπουργείο Παιδείας με την Υ.Α. (ΦΕΚ 4 / Απριλίου 2017) για την επιλογή β' ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια και τη συγκρότηση των τμημάτων συνεχίζει να ξεδιπλώνει την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής με νέες συγχωνεύσεις τμημάτων, λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών, ευελιξία του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στις ΗΠΑ ακόμη και παιδιά 13 ετών παρακολουθούν προγράμματα “αποτοξίνωσης από το smartphone”!

Αυτές τις μέρες, βρίσκομαι κάπου που δεν έχει Wi-Fi, η σύνδεση του κινητού μου δεν είναι 3G σε όλα τα σημεία και ομολογώ ότι ζορίζομαι. Δεν είμαι ο μόνος όμως, καθώς φαίνεται ότι λίγοι πια μπορούν να αντέξουν μακριά από το Internet. Ακόμη και μικρά παιδιά…