Σαν σήμερα, 20 Απριλίου, το 1946 ο Στέλιος Κυριακίδης ανακηρύσσεται νικητής στον διάσημο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ποιος ήταν όμως αυτός ο Έλληνας που θριάμβευσε σε αυτή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, ποια ήταν τα κίνητρά του και πώς σχετίζεται με την προσπάθεια ανάκαμψης της μεταπολεμικής Ελλάδας; Αυτά, αλλά και ακόμα περισσότερα στοιχεία για τη ζωή του Στέλιου Κυριακίδη, μαθαίνουμε από το βιβλίο που έγραψε η εγγονή του, Μαρία Κοντού.
Πέμπτη 20 Απριλίου 2023
Πανελλήνιες 2023: Τι θα ισχύσει φέτος για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση)
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φετινοί υποψήφιοι για το 10% των θέσεων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δικαιούνται να είναι όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ το 2021 ή το 2022.
Πώς το Lilo & Stitch έγινε εμβληματικό για τη νευροαποκλίνουσα κοινότητα
Όταν η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney “Lilo & Stitch” έκανε πρεμιέρα το 2002, έγινε εισπρακτική επιτυχία κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ και έφερε την ιδέα του «ohana» στο mainstream κοινό, σύμφωνα με το upworthy.
Πρόσφατα, η Disney αποκάλυψε ότι θα δημιουργήσει μια live-action εκδοχή της ταινίας και στις 2 Απριλίου ανακοίνωσε ότι η Maia Kealoha θα έπαιζε την Lilo. Είναι σκόπιμο λοιπόν, να εξερευνήσουμε πώς αυτός ο αξιαγάπητος αουτσάιντερ χαρακτήρας έγινε ήρωας για τη νευροαποκλίνουσα κοινότητα.
Αϊόβα: 17χρονη έφτιαξε ράμματα που αλλάζουν χρώμα και ανιχνεύουν την μόλυνση
Σε όλο τον κόσμο, οι λοιμώξεις στο σημείο των χειρουργικών τομών αποτελούν σημαντική αιτία νέων ασθενειών, παρατεταμένης παραμονής στο νοσοκομείο, ακόμη και θανάτου.
Μόνο στις ΗΠΑ, οι λοιμώξεις αυτές κοστίζουν περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ τα στατιστικά στοιχεία στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι ακόμη χειρότερα.
Οργανώσεις ΑμεΑ σε ΕΕ: Σταματήστε την εφιαλτική εμπειρία των αεροπορικών ταξιδιών
Τα άτομα με αναπηρίες στην Ευρώπη εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσανάλογα εμπόδια όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς και συχνά μάλιστα τους αρνούνται την επιβίβαση με το πρόσχημα των λόγων ασφαλείας που πολλές φορές σχετίζεται με εξοπλισμό όπως τα αναπηρικά αμαξίδια ή οι σκύλοι βοηθοί, όπως προκύπτει από μια έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Θετική γονεϊκότητα: Δύο χρήσιμοι οδηγοί για γονείς
Γονέας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Αλλά ποιος σε μαθαίνει τι πρέπει να κάνεις για να μεγαλώσεις σωστά το παιδί σου; Η Νένη Περβανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, εξηγεί τι σημαίνει θετική γονεϊκότητα και πώς η ίδια πρωτοστάτησε σε μια πρωτοβουλία του Ιδύματος Ωνάση με στόχο την υποστήριξη των νέων γονέων και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.
Το συγκινητικό τραγούδι μαθητή της Δ΄ δημοτικού για την ειρήνη
Ένα τραγούδι για την ειρήνη, που «κουβαλάει» μέσα από τους στίχους του, την λαχτάρα των παιδιών για ειρηνική συνύπαρξη των λαών και γράφτηκε από έναν μαθητή της Δ’ τάξης του 37ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, είναι ανάμεσα στα εκατοντάδες που συμμετέχουν φέτος στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού του European School Radio, με θέμα «Η νέα γενιά για την Ειρήνη».
Δωρεάν, μέρος των μετακινήσεων των ΑμεΑ στη Ρόδο
Με βάση τα στοιχεία του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, κατοικούν στην Ρόδο, περίπου 2.300 Άτομα με Αναπηρία, με ποσοστό άνω του 50%.
Το Σχέδιο Δράσης, περιλαμβάνει την οργάνωση και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών μετακίνησης σε ΑμεΑ, που κατοικούν στον Δήμο Ρόδου καθώς και παροχή εξοπλισμού, που μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση της κινητικότητας και προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε φορείς, υπηρεσίες και δραστηριότητες, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.
Σέρρες: Μανούλες εν δράσει - Από το facebook στην πραγματική κοινωνία
Πανελλαδικά είναι γνωστές ως «μανούλες του facebook». Σχεδόν σε κάθε περιοχή της χώρας υπάρχει σχετική διαδικτυακή κοινότητα με μαμάδες που ανταλλάσσουν πληροφορίες. Στο νομό Σερρών όμως, η τάση αυτή εξελίχθηκε σε έναν δραστήριο τοπικό σύλλογο και μάλιστα πολύ πριν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης διαδοθεί σε τέτοιο βαθμό. Οι «Σερραίες Μανούλες» διανύουν ως σύλλογος τον 13ο χρόνο λειτουργίας τους, συμμετέχοντας στα δρώμενα της περιοχής. Τελευταία τους δράση ήταν προ ημερών η χρηματική ενίσχυση στο τοπικό παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης ΑΜΕΑ (πρώην ΚΑΑΜΕΑ) στο οποίο διέθεσαν το σύνολο των εσόδων από τον τελευταίο χορό του συλλόγου.
Από την παχυσαρκία στην ανορεξία – Το αποτύπωμα της πανδημίας στη διατροφή των παιδιών
Ένα σημαντικό πρόβλημα με διπλή όψη που σχετίζεται με την πρόσληψη τροφής και το οποίο διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι παιδίατροι στα περιστατικά που εξετάζουν, «κληροδότησε» η πανδημία σε έναν αριθμό παιδιών και εφήβων.
Πρόκειται για την παχυσαρκία αλλά και διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία και η ψυχογενής ανορεξία που εκτοξεύτηκαν εν μέσω lockdown, όπως άλλωστε σημείωνε ήδη από το καλοκαίρι του 2021 και έκθεση της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ.
Όταν στα κόμικ γράφεται ιστορία
Έχουν περάσει περισσότερα από 70 χρόνια από όταν τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα» έφτασαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όχι μόνο για να χωρέσουν σε καρέ κόμικ κείμενα αναφοράς από την παγκόσμια λογοτεχνία, αλλά και για να καταπιαστούν με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.
Σάλος στη Νέα Ζηλανδία: Ακυρώθηκε παιδικό κυνήγι άγριων γατών μετά τις αντιδράσεις
Οι διοργανωτές ενός ετήσιου κυνηγιού δέχθηκαν επικρίσεις αφού ανακοίνωσαν μια νέα κατηγορία για παιδιά που θα κυνηγούσαν άγριες γάτες, οι οποίες αποτελούν παρασιτικό είδος στη Νέα Ζηλανδία, όπως μεταδίδει το BBC.
Οι νέοι ενημερώθηκαν να μην σκοτώνουν κατοικίδια ζώα, αλλά κατά τα άλλα ενθαρρύνονταν να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες άγριες γάτες έναντι βραβείου.
Η Ολλανδία επιτρέπει την ευθανασία σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 1 και 12 ετών
Σύμφωνα με την Telegraph ο γονείς θα μπορούν να επιλέξουν την ευθανασία για παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και 12 ετών, εάν έχουν εξαντλήσει τις θεραπευτικές επιλογές.
Οι ολλανδικές αρχές, λοιπόν, επέτρεψαν την ευθανασία για παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και 12 ετών, όπως ανακοινώθηκε στις 14 Απριλίου από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης της χώρας. H πρόθεση αυτή είχε διατυπωθεί ήδη από το 2020.
Βρετανία: Μεγάλη γενετική μελέτη εντόπισε 60 νέες σπάνιες παθήσεις
Περίπου 5.500 άτομα με σοβαρές αναπτυξιακές διαταραχές γνωρίζουν πλέον τη γενετική αιτία της κατάστασής τους, χάρη σε μια μεγάλη βρετανική μελέτη. Περισσότερες από 13.500 οικογένειες από 24 περιφερειακές υπηρεσίες γενετικής σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, συμμετείχαν στη μελέτη Deciphering Developmental Disorders (DDD), μια συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) και του Ινστιτούτου Wellcome Sanger, το οποίο ειδικεύεται στην ανάλυση DNA.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)