Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Φιλίες και άλλες σχέσεις στο φάσμα του αυτισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να διδάξετε στο παιδί σας τη διαφορά ανάμεσα σε έναν ξένο/ άγνωστο, έναν φίλο, έναν γνωστό, έναν σύντροφο (ερωτικό) ή ένα μέλος της οικογένειας καθώς και ποιου τύπου αλληλεπιδράσεις είναι κατάλληλες για κάθε είδους σχέσεις. 

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας:

Το Μυστικό της Νίκης στη νοηματική γλώσσα



Τα (ακριβά) κινητά βάζουν σε μπελάδες τα σχολεία

Λευκωσία: «Βραχνάς» για τους εκπαιδευτικούς έγιναν τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών, οι οποίοι δύσκολα συμμορφώνονται με τους κανονισμούς που απαγορεύουν τη χρήση των τηλεφώνων μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδηλώσεων.

Τα χαρούμενα παιδιά γίνονται πιο υγιείς ενήλικες

Η ευτυχία δεν είναι απλά μια ψυχολογική κατάσταση για τα παιδιά. Έχει επιπτώσεις και στην υγεία τους. Αυτό επιβεβαιώνει και νέα έρευνα Φιλανδών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι έκαναν μελέτες σε 3.577 παιδιά ηλικίας από 3 έως 18 ετών. Οι ερευνητές αξιολόγησαν 1.089 από τους συμμετέχοντες 27 χρόνια μετά, όταν η ηλικία τους ήταν από 30 έως 45 ετών, προκειμένου να εκτιμήσουν το επίπεδο της ιδανικής καρδιαγγειακής υγείας.

Άποψη: Ν. Μπουτάρη "The Imitation Game"

Όχι , δεν πρόκειται για κριτική του γνωστού νέου κινηματογραφικού έργου ­ πώς θα μπορούσα άλλωστε , ως μη ειδικός και ως καθόλου εντεταλμένη συνεργάτρια!

Μου ήρθε απλά ξανά στο νου ο σχετικός τίτλος όταν πρόσφατα μια πολύ νεώτερη μου φίλη και νέα μητέρα με ρώτησε, με περισσή αθωότητα και προφανώς χαριτολογώντας ,«ποια είναι η συνταγή για να μεγαλώσεις σωστά παιδιά;»

«Κυριακές στην Τεχνόπολη» για όλη την οικογένεια

Από την Κυριακή 25 Ιανουαρίου ξεκινά και πάλι το πρόγραμμα «Κυριακές στην Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων που αφορά εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια. Έτσι μία Κυριακή κάθε μήνα μέχρι και τον Ιούνιο, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και μέσω πρωτότυπων διαδραστικών και ψυχαγωγικών δράσεων να γνωρίσουν την ιστορία του χώρου και της πόλης τον 19ο και τον 20ό αιώνα.

Η θεραπεία μέσω τέχνης βελτιώνει τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών

Η θεραπεία μέσω της τέχνης βοηθά παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’The Arts in Psychotherapy’’, ερευνητές ανακάλυψαν ότι παιδιά που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα Art Room, στη Βρετανία, για 10 εβδομάδες, εμφάνισαν λιγότερη κατάθλιψη, λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς και βελτιωμένη αυτοπεποίθηση.

Η συνεχής έκθεση σε ακτινοβολία κίνδυνος για παιδιά και εφήβους

Ανησυχητική είναι η έρευνα στο Journal of Microscopy and Ultrastructure αναφορικά με την υπερέκθεση των παιδιών στην ακτινοβολία και τους κινδύνους που λογχεύει αυτή. Σύμφωνα με τους ειδικούς μικροί και μεγάλοι εκτίθενται καθημερινά σε υπερβολική ακτινοβολία είτε από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), που εκπέμπουν οι συσκευές Wi-Fi, αλλά και τα ραδιόφωνα, τις τηλεοράσεις, του φούρνους μικροκυμάτων και φυσικά τα κινητά τηλέφωνα.

Καθηγήτρια Αγγλικών προς τους μαθητές της: Περιγράψτε πώς θα με δολοφονήσετε!

Τη συγγνώμη των κηδεμόνων των μαθητών της αναγκάστηκε να ζητήσει μια καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, αφότου τους ζήτησε να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους ώστε να περιγράψουν με γλαφυρότητα πώς θα τη... δολοφονούσαν(!) 

Αγόρι με κινητικά προβλήματα παίζει πιάνο με τα μάτια

Για ορισμένα άτομα με σωματικές αναπηρίες, το να καταφέρουν να παίξουν πιάνο είναι σχεδόν αδύνατο. Τώρα μια συσκευή από την Ιαπωνία επιτρέπει σε ορισμένους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να παίξουν πιάνο χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια τους.

Πρόωρες αλλαγές στα δημοτικά σχολεία

1.347 σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα αφορά η απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας για τη μεταφορά της μελέτης στο πρωινό πρόγραμμα από τις 2 Μαρτίου μέχρι και τις 15 Ιουνίου οπότε και λήγει το σχολικό έτος. 

Διάρροια και ενυδάτωση στα παιδιά

Ως διάρροια έχει οριστεί η κατάσταση κατά την οποία εμφανίζονται τρεις ή και περισσότερες υδαρείς κενώσεις σε διάστημα εικοσιτεσσάρων ωρών και αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα απώλειας υγρώνκαι αφυδάτωσης. Καθώς τα παιδιά αποτελούν μία ευαίσθητη ομάδα, βρίσκονται σε ιδιαίτερο κίνδυνο για την εμφάνιση αφυδάτωσης από διάρροια λόγω της χαμηλής τους ανοχής σε απώλεια σωματικών υγρών. ΟΠαγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι κάθε χρόνο εμφανίζονται περισσότερα από1,7 δισεκατομμύρια περιστατικά διαρροϊκής νόσου.