Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Σχολεία Ηνωμένων... Πολιτισμών

Η Λουίζα από την Αλβανία, ο Γιώργος από τη Θεσσαλονίκη, ο Αντρέι από την Πολωνία,η Μαρία από την Αθήνα και η Βαλεντίνα από την Ουκρανία είναι συμμαθητές στην Δ’ Δημοτικού. Το σχολείο τους στο Κέντρο της Αθήνας είναι ένα μόνο από τα εκατοντάδες ελληνικά σχολεία που δεν υπολογίζουν χώρες προέλευσης και χρώμα

Αποκωδικοποίησαν ασθένειες των νεύρων

Το κλειδί για την αντιμετώπιση μιας σειράς νευρολογικών διαταραχών, όπως είναι το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον και η νόσος του Χάντιγκτον, βρήκαν Ελληνες ερευνητές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έπειτα από έξι χρόνια ερευνών.

Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά από τους κινδύνους στο Ίντερνετ

Η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου από τους ανήλικους χρήστες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση, τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και μέσα στο σχολείο, ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία, τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχολιάζοντας τους online κινδύνους που ελλοχεύουν για τα παιδιά.

Δεκαήμερο εκδηλώσεων του ΕΨΥΠΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων

Ενα πολύχρωμο δέντρο της ελπίδας κατασκεύασαν τα παιδιά που βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) με τίτλο «Μίλα μη φοβάσαι, στον χώρο του σχολείου και του διαδικτύου» (20 - 30 Οκτωβρίου). Στολίζοντας τα φύλλα του με συνθήματα όπως «Μίλα μη φοβάσαι», «Ακου την καρδιά σου», «Η βία είναι κακιά / μην την κάνετε παιδιά» και «Δεν είσαι μόνος» έδωσαν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα.

«Στη μαύρη μαυρίλα που βρισκόμαστε, υπάρχει όαση», δηλώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άλκη Ζέη

«Ψυχραιμία». Όταν η λέξη ακούγεται από την Άλκη Ζέη για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα τότε αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία: «Κατανοώ βέβαια ότι για τους άλλους είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους απ' ότι είναι για εμάς που έχουμε περάσει πολλές φοβερές στιγμές», λέει με νηφαλιότητα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πολυδιαβασμένη και πολυμεταφρασμένη συγγραφέας.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Ανησυχητική αύξηση της ενδοσχολικής βιας

Αυξημένα ποσοστά ενδοσχολικής βίας καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Tσιάνης μιλώντας σε ειδική επιστημονική ημερίδα που οργανώθηκε στα Χανιά.

Ποδηλατικό ταξίδι με σκοπό τη δικαίωση των ΑμΕΑ

Με το δικό του τρόπο ο κ. Σπύρος Καρατζούλης θα προσπαθήσει να προσφέρει ένα ελπιδοφόρο μέλλον στα άτομα με ειδικές ανάγκες που διαμένουν στην Φλώρινα.

Παράσταση: Στη Ντενεκεδούπολη

Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ΄τις άλλες.
Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες.
Και μένουν σ΄αυτή, τι... άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ΄ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να΄χουν την ησυχία τους.

Αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων, σε ποσοστό 5%

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας, που εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ποσοστό 5%, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Παράσταση: Ένα παιδί μετράει τ' άστρα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο "Ένα παιδί μετράει τ’άστρα", το γνωστό και αγαπημένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, που μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή, σε θεατρική διασκευή Λάκη Λαζόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Το έργο θα παρουσιαστεί από τη Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ, Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), από την 1η Νοεμβρίου 2011.