Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

"Είμαι όμορφη;"

Αγόρια και κορίτσια (κυρίως) όχι μεγαλύτερα από 15 ετών αναρτούν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο youtube βίντεο, όπου ρωτούν τους θεατές εάν είναι όμορφα.

Αφιέρωμα στη Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα

Το αφιέρωμα στη Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (Δ.Ε.Π.Υ.) θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 και ώρα 18.30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Ιστότοπος και διαδικτυακό ραδιόφωνο: Blind Dates

Μια ιδέα: Η δημιουργία blog και διαδικτυακού ραδιοφώνου από άτομα με προβλήματα όρασης για άτομα με προβλήματα όρασης και όχι μόνο.

Χιλή: Ο ρόλος των δημόσιων βιβλιοθηκών στην ανακατασκευή μετά τον σεισμό

Κάποιοι Χιλιανοί bloggers μοιράζονται τις σκέψεις τους με αφορμή την δεύτερη επέτειο του σεισμού μεγέθους 8.8 που χτύπησε την Χιλή στις 27 Φεβρουαρίου 2010. Ο Enzo Abbagliati [es] εξετάζει το πως οι δημόσιες βιβλιοθήκες μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο “να ξαναχτίσει τις ζωές του.” Ισχυρίζεται ότι η δημιουργία ισχυρών δεσμών με το διάβασμα αποτελεί “πιθανότατα την κύρια συνεισφορά που μπορούν να έχουν οι δημόσιες βιβλιοθήκες στην ζωή των χρηστών τους, ώστε να γίνουν οι πρωταγωνιστές των προσωπικών τους ανακατασκευών.”
Πηγή: Global Voices

Braille Burger: Μια πρωτότυπη διαφήμιση ή....

Από την Άννα Ευθυμίου στο mamapeinao.gr

Η αλυσίδα fast food Wimpy Burgers που δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, αποφάσισε να καινοτομήσει κι έτσι δημιούργησε ένα burger ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης. Το Braille Burger δεν είναι ένα συνηθισμένο burger η πρωτοτυπία του έγκειται στο ότι στην επιφάνεια του αφράτου ψωμιού, τα τυφλά άτομα μπορούν να διαβάσουν την περιγραφή αυτού που πρόκειται να απολαύσουν.