Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Προβολή: Άφησε ένα βιβλίο να σε μεταμορφώσει (εκδόσεις Πατάκη)



Μελέτη: Η εφαρμογή αρχών της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας σε μια σχολική μονάδα ειδικής αγωγής.

Οι έννοιες «ποιότητα», «αποτελεσματικότητα», «αποδοτικότητα», «ποιοτικός έλεγχος» , κλπ αν και έχουν ως προέλευση τους το πεδίο της οικονομίας κατάφεραν από τη δεκαετία του '90 να διεισδύσουν και στην εκπαίδευση διαμορφώνοντας στρατηγικές και μεθοδολογίες ανάπτυξης των εκπαιδευτικών συστημάτων. Η ποιότητα της εκπαίδευσης θεωρείται ζήτημα πρώτης προτεραιότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

2ο ανοιξιάτικο bazaar από τους Φίλους της Μέριμνας Θεσσαλονίκης

Περιττό για εσάς, ευπρόσδεκτο από εμάς!
Νέα χρονιά, νέες αποφάσεις. Τι καλύτερο από ένα καλό ξεκαθάρισμα, όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στη ντουλάπα μας! Το οποίο, δεν θα ωφελήσει μόνο εμάς, αλλά και τα παιδιά που χρειάζονται συμβουλευτική φροντίδα στην αρρώστια και το θάνατο. Με ποιον τρόπο; Χαρίζοντας ό,τι σας είναι περιττό στους Φίλους της Μέριμνας Θεσσαλονίκης για το 2ο ανοιξιάτικο bazaar! (12 & 13 Απριλίου στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι)

Οι άλλες Μαλάλες: κορίτσια ακτιβίστριες στον αναπτυσσόμενο κόσμο – μέρος α΄

Πώς είναι να οργανώνεις δράσεις για τη μείωση του αναλφαβητισμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης ή της εφηβικής εγκυμοσύνης στην ίδια σου την κοινότητα και γιατί είναι τόσο σημαντικό να ακουστούν οι φωνές των κοριτσιών;

Δήμος Χανίων: Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων για τρίτη συνεχή φορά υλοποιεί πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία.

Νέο πρόγραμμα εισάγει τον αντικαπνιστικό πολιτισμό στα σχολεία

Την αλήθεια για τις συνέπειες του καπνίσματος μας καλεί να γνωρίσουμε το πρόγραμμα «Μαθαίνω την αλήθεια, Λέω όχι στο τσιγάρο» του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το πρόγραμμα αφορά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

UNICEF: Σημαντική πρόοδος αλλά και ανισότητες στην προστασία των παιδιών

Ανισότητες και την ανάγκη για καινοτομία στην προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού αναδεικνύει η νέα έκθεση της UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο 2014». Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου 90 εκατομμύρια παιδιά που θα είχαν πεθάνει εάν τα ποσοστά θνησιμότητας είχαν παραμείνει στα επίπεδα του 1990, σώθηκαν. Η καχεξία μειώθηκε, ενώ η εγγραφή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και η πρόσβαση σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις υγιεινής, αυξήθηκαν.

Σε τελική ευθεία η ίδρυση Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού





«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με 16 φορείς από 12 κράτη μέλη της ΕΕ τάσσεται δυναμικά κατά του εκφοβισμού στο πλαίσιο μιας σημαντικής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας.

Ιστότοπος: LearnEnglish Teens

Ο ιστότοπος του Βρετανικού Συμβουλίου LearnEnglish Teens απευθύνεται σε έφηβους 13-17 ετών που μαθαίνουν αγγλικά. Υπάρχει δωρεάν διαθέσιμο υλικό που υποστηρίζει με διασκεδαστικό τρόπο την εκμάθηση αγγλικών, αλλά και βοηθά την προετοιμασία των παιδιων για τις εξετάσεις. Ρίξτε μια ματιά!

Προκλήσεις και βία στο νεανικό δίκτυο ask.fm

«Είσαι άσχημη,τι δεν καταλαβαίνεις;». «Σαν παραπληγική είσαι καημένη». «Ψόφα». «Ρε μπάζο». «Κακάσχημη. Σόρι κιόλας». «Επειδή η Μένια είναι πολύ ζώο και δεν απαντάει στο ask επειδή δεν θέλει να χαλάσει τη φήμη της, που μόνο φήμη δεν έχει αλλά τεσπά, πες της ότι είναι κωλόχοντρη, ότι είναι ένα τίποτα ότι νομίζει ότι είναι κάποια επειδή έχει κώλο και αυτός βασικά είναι μέσα στο λίπος. Πες της τα». Η είσοδος χθες το απόγευμα στην ελληνική πλευρά του ask.fm έμοιαζε με κατάβαση σε ορμητικό εφηβικό ποτάμι.

Η ανύπαντρη μητέρα που έγινε διάσημη ως «σεφ της λιτότητας»

«Φτώχεια είναι να μην ξέρεις πώς να πεις στο παιδί σου ότι δεν έχεις να του δώσεις μια φέτα ψωμί με μαρμελάδα που σου ζητά». Η Τζακ Μονρό, που κάποτε (σε μια άλλη ζωή που χάθηκε αιφνίδια) ήταν δημοτική υπάλληλος στην κομητεία του Εσεξ, χρειάστηκε πολλές φορές να αρνηθεί κάτι τόσο απλό στον γιο της όταν επιστρέφοντας από την άδεια μητρότητας την απέλυσαν.

Βιωματικό σεμινάριο: "Εξερευνώντας τα Περάσματα: η διαφορετικότητα μέσα από το θέατρο"

"Εξερευνώντας τα Περάσματα: η διαφορετικότητα μέσα από το θέατρο"
Πειραιάς, 22-23 Φεβρουαρίου 2014
Δωρεάν βιωματικό σεμινάριο 15 ωρών και παρουσίαση υλικού για εκπαιδευτικούς.