Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πρόσωπο: Aννα Μόλελ

Η Τανζανή 'Αννα Μόλελ τιμήθηκε σήμερα με το φετεινό Βραβείο των Παιδιών του Κόσμου για τα Δικαιώματα του Παιδιού "για τον αγώνα της εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια υπέρ των παιδιών με ειδικές ανάγκες της φυλής των Μασάι", ανακοίνωσε η επιτροπή που απονέμει το βραβείο.

Θερινό σχολείο νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Θερινό σχολείο νανοτεχνολογίας, το μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Ευρώπη, πρόκειται να λειτουργήσει και φέτος στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επιστημονικής πολυεκδήλωσης NANOTECHNOLOGY 2012.

Εθελοντές στο Future Library

Tον Ιούλιο και τον Αύγουστο 66 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα θα οργανώσουν Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας για Παιδιά.
 

Εκατό ημέρες απομένουν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου άρχισε σήμερα, αφού απομένουν μόλις 100 ημέρες για την κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση των αθλητών με αναπηρία. Η τελετή έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων της βρετανικής πρωτεύουσας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Αυγούστου, με την Ελλάδα να δηλώνει πανέτοιμη για τη νέα πρόκληση που παρουσιάζεται στο δρόμο της. Πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο, η χώρα μας είχε πανηγυρίσει 24 μετάλλια (5 χρυσά, 9 ασημένια, 10 χάλκινα) τέσσερα περισσότερα απ' όσα είχε κατακτήσει το 2004 στην Αθήνα (3 χρυσά, 13 ασημένια, 4 χάλκινα).

Πρωτα ηρθαν για τους...Σαββατο 26/5 *Αποκλεισμος ΣΕΦ για τα τροχαια*

Το Σαββατο 26/5/2012 και ωρα 17:00 ποδηλατες από ολες τις ομαδες της Αθηνας θα παμε στον παραδρομο του Σ.Ε.Φ. και θα αποκλεισουμε την εισοδο στα αυτοκινητα εκει.

Η δραση θα γινει με αφορμη τον σοβαρο τραυματισμο τριων συν-ποδηλατων μας από ασυνειδητο οδηγό αυτοκινήτου που εκανε φιγουρες και χειροφρενα στον παραδρομο συμπαρασυροντας τους ποδηλατες.

Hμερίδα "Γλώσσα και Ειδική Αγωγή"

Το Π.Μ.Σ "Ειδική Αγωγή" την Τετάρτη 30/5/2012 και ώρα 16:00 διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Γλώσσα και Ειδική Αγωγή". Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο Σαράτση του Συγκροτήματος Παπαστράτος στο Βόλο και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους/ες. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη της ημερίδας και στο τέλος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Επισυνάπτεται πρόσκληση και αφίσα.

I.W.O.G. Fiesta

I.W.O.G. Fiesta
Κυριακή 27 Μαίου 2012
Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Ώρα έναξης 10:30 – 19:00

Ο Διεθνής Συλλόγος Γυναικών Ελλάδος (I.W.O.G.) σας προσκαλεί σε μία υπέροχη εκδήλωση για όλη την οικογένεια, άρτια οργανωμένη και ανανεωμένη.

Ανακοίνωση 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Για να να δείτε την ανακοίνωση του διαγωνισμού πατήστε εδώ : ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του WRO Hellas www.wrohellas.ning.com

21-27 Μαΐου: Διεθνής Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα

Η Διεθνής Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα, από 21 έως 27 Μαΐου 2012, στην Ελλάδα γιορτάζεται με δράση. Με δεκάδες δωρεάν ενημερωτικές ημερίδες, υπηρεσίες, συναντήσεις, ομιλίες για την εγκυμοσύνη, το φυσικό τοκετό, τη μητρότητα, το θηλασμό, τη λοχεία, την υποστήριξη της οικογένειας.

Ερευνα: Η κρίση επηρεάζει άμεσα τη ζωή των μαθητών

Η οικονομική κρίση έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή των μαθητών, στην οικογένειά τους, στο σχολείο και στην υπόλοιπη κοινωνία. Οι μαθητές μάλιστα συζητούν στις οικογένειές τους και την πιθανότητα μετανάστευσης ενός τουλάχιστον μέλους της στο εξωτερικό, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι ενώ καταγράφεται σημαντική μείωση στα οικογενειακά εισοδήματα, εν τούτοις πολλοί λίγοι μαθητές έχουν περιορίσει τα φροντιστήρια και τα μαθήματα ξένων γλωσσών.