Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Οι µέρες αυτές ανήκουν στα παιδιά

Μπορεί η οικονοµική κρίση να δυσκολεύει την καθηµερινότητα των Ελλήνων, ωστόσο η περίοδος των Χριστουγέννων που είναι αφιερωµένη στα παιδιά θα είναι απαλλαγµένη από µιζέρια και κακή τύχη. Ετσι, οι παραµυθένιοι ήρωες, τα ξωτικά, οι νεράιδες αλλά και ο δηµοφιλέστερος ήρωας των παιδιών, ο Αϊ-Βασίλης, έρχονται και φέτος να προσφέρουν µαγεία και ονειρικά Χριστούγεννα στους µικρούς τους φίλους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

Νίκος 'Ισαρης: Θόρυβος/Σιωπή


Ο Νίκος 'Ισαρης δίνει την δική του ερμηνεία πάνω στη δυαδική αντίθεση Θόρυβος/Σιωπή

Δημόσια διαβούλευση για την προώθηση της Μη Τυπικής και Άτυπης Μάθησης.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με ενδεχόμενη μελλοντική δράση για να υποστηρίξει την προώθηση και την επικύρωση της Mη Tυπικής και Άτυπης Μάθησης. Ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν οι απόψεις για το αν χρειάζεται περαιτέρω δράση και έαν ναι, τι είδους δράση απαιτείται και σε ποιές πολιτικές προτεραιότητες θα πρέπει να δοθεί προσοχή.

Τα Χριστουγεννιάτικα, τα Πρωτοχρονιάτικα και των Φώτων

Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τις εκδόσεις Πατάκη, που επιδιώκει να "φέρει τον αναγνώστη στο κλίμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, αλλά και στον κόσμο του Σκιαθίτη διηγηματογράφου.
Για να μεταφερθεί ο αναγνώστης στα χρόνια του Παπαδιαμάντη, αποφασίστηκε να παρουσιαστούν τα κείμενα όπως πρωτοδημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες ή περιοδικά της εποχής (ή, στις περιπτώσεις που αυτό δεν κατορθώθηκε, σε μια από τις πιο παλιές εκδόσεις).

Στείλε μήνυμα αγάπης για τα παιδιά με αναπηρία

Φέτος τα Χριστούγεννα, βοήθησε το έργο της ΕΛΕΠΑΠ για τα παιδιά με αναπηρία. Στείλε μήνυμα με την ένδειξη "ΕΛΕΠΑΠ" ή "ELEPAP" στο 19059 από 18 έως και 24 Δεκεμβρίου, και στήριξε κι εσύ τα πρώτα τους βήματα.

Ιθάκη... στο Μεσολόγγι

«Πίσω από τα ορατά υπάρχουν τα αθέατα· πίσω από την παράστασή μας υπάρχει η χαρά, η συγκίνηση και η αυτοπεποίθηση που γεννήθηκαν στις ψυχές των παιδιών».

Τη θεατρική παράσταση «Μυθικές ελληνικές διαδρομές - Η επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη», θα ανεβάσουν τη Δευτέρα, ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα της Νομαρχίας στο Μεσολόγγι, τα παιδιά του Εργαστηρίου Νέων με Αναπηρίες Αιτωλοακαρνανίας «Παναγία Ελεούσα», σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. «Η τέχνη ανοίγει δρόμους επικοινωνίας. Επιδιώξαμε να δώσουμε στα νέα παιδιά την ευκαιρία να βγουν από τον ατομικό τους κόσμο και να μιλήσουν με τον κόσμο της καρδιάς τους», λένε οι εργαζόμενες στο Εργαστήρι (Χριστίνα-Μαρία Πανταζοπούλου, Φαίνη Τσιμπουράκη, Μαρίνα Κασσαβέτη και Μαρία Τσούτσου), οι οποίες ανέλαβαν και τη θεατρική διασκευή του έργου.