Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Μαζί είναι καλύτερα!

Πώς γίνεται να έχεις μαθητή/τρια που δεν τον/την έχεις συναντήσει ποτέ, δεν του/της έχεις μιλήσει ποτέ, αλλά τον/την ξέρεις τόσο καλά σαν να τον/την έχεις κάθε μέρα; Και όμως, γίνεται. Στην εποπτεία – καθοδήγηση!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες της γενικής αγωγής (δάσκαλοι/ες και καθηγητές/τριες) που ανέλαβαν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και νέοι/ες συνάδελφοι/ισσες που ακόμα δεν αισθάνονται «έτοιμοι» και χρειάζονται μια μικρή καθοδήγηση, μοιράζονται μαζί μας σκέψεις, προβληματισμούς, δυσκολίες και διδακτικές ιδέες και χαράζουμε μαζί την πορεία της διδασκαλίας.

Black Light Athens: Ηλεκτρονικές αγορές, για όλους;

Black Light Athens μετέφρασε και μας παρουσίασε μία έρευνα από τη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με το πόσο εύκολες είναι τελικά οι ηλεκτρονικές αγορές για τα τυφλά άτομα και ποια είναι τα κυριότερα εμπόδια που κατεβάζουν το σκορ μιας ιστοσελίδας. Διαβάστε αποσπάσματα που επιλέξαμε. Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα της Black Light. 

Και στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα "Παρέμβαση στην Κοινότητα"

Με πολλή χαρά διαβάσαμε την ανακοίνωση στο Facebook από το Σώμα Φίλων ΑμεΑ "Δράση για το κάτι άλλο" για τη νέα τους συνεργασία.

Η Iasis Amke Athens δημιούργησε το πρόγραμμα Παρέμβαση Στην Κοινότητα τον Μάρτιο του 2020 στην Αθήνα, μία προσπάθεια στήριξης των ηλικιωμένων ατόμων καθώς και ατόμων με αναπηρία, μέσω της παροχής βασικών υπηρεσιών υποστήριξης στα ίδια τα άτομα.

Ταινία: "Vera Dreams of the Sea" (Η Βέρα ονειρεύεται τη θάλασσα)



Η Βέρα είναι μια μεσήλικη διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας, η οποία διάγει έναν καλά οργανωμένο βίο: είναι σύζυγος ενός γνωστού δικαστή, υποστηρικτική μητέρα και φιλοστοργη γιαγιά.

ΙΕΠ: Πρόσκληση για δήλωση συμμετοχής των εν ενεργεία εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ, στην 3η περίοδο εξ αποστάσεως επιμόρφωσης

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΙΕΠ και συνημμένα τη σχετική Πρόσκληση για δήλωση συμμετοχής των εν ενεργεία εκπαιδευτικών (μονίμων & αναπληρωτών) ΠΕ και ΔΕ, στην 3η περίοδο εξ αποστάσεως επιμόρφωσης για το σχολ. έτος 2021-2022, στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις Δεξιότητες μέσω Εργαστηρίων»

Το Forza Horizon 5 θα προσθέσει διερμηνέα νοηματικής γλώσσας (ASL /BSL) στην οθόνη

Το Forza Horizon 5 περιέχει μια μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων προσβασιμότητας για να γίνει το παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο περιεκτικό, ενώ μια ενημέρωση μετά την κυκλοφορία θα προσθέσει ένα ακόμα μεγάλο update - έναν διερμηνέα νοηματικής γλώσσας στην οθόνη που θα περιγράφει είτε την Αμερικάνικη Νοηματική γλώσσα (ASL) είτε την Βρετανική Νοηματική Γλώσσα (BSL) κατά τη διάρκεια των cinematics.

SARS-COV-2 – Ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών στο μικροσκόπιο

Tη στιγμή που ο νέος κορωνοϊός μάς δείχνει περισσότερο από ποτέ τα «δόντια» του μέσω του (απόλυτου) κυρίαρχου στελέχους Δέλτα, οι αρμόδιοι ανά τον κόσμο επιχειρούν να… του τρίξουν αυτά τα (κοφτερά παρότι αόρατα) δόντια επεκτείνοντας τη χρήση του μεγαλύτερου «όπλου» που έχουμε πλέον στα χέρια μας και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο εναντίον του. Στο πλαίσιο αυτό, στις ΗΠΑ ελήφθη πριν από μερικές ημέρες η απόφαση για εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών – μάλιστα πιθανότατα τα «τσιμπήματα» στα μικρά παιδιά έχουν ήδη ξεκινήσει έως τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Μέσα στο επόμενο διάστημα – πιθανότατα ως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τους ειδικούς – αναμένεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και η Ευρώπη.

Η Ρόδος στους ρυθμούς του 2ου Διεθνούς Σκακιστικού Φεστιβάλ

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου έλαβε χώρα στο νησί μας, τη Ρόδο, ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός παγκοσμίου αναγνώρισης και απήχησης: το 2ο Διεθνές Σκακιστικό Φεστιβάλ (Ρόδος, 15-27 Οκτωβρίου 2021).

Το Φεστιβάλ αυτό περιελάμβανε τρεις διοργανώσεις:
1) Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών Σκακιστών
2) Το 63ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σύνθεσης και το 44ο Πρωτάθλημα Λύσεως Σκακιστικών Προβλημάτων
3) Τη 16η Σκακιστική Ολυμπιάδα Τυφλών.

Πτυχιούχοι ΑΕΙ στρέφονται στα ΙΕΚ

Με μεταπτυχιακό στα ΙΕΚ! Ολο και περισσότεροι πτυχιούχοι ΑΕΙ στράφηκαν, εν μέσω της οξείας οικονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας, σε σπουδές κατάρτισης που προσφέρουν τα ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ). Αυτές που τα χρόνια της δανεικής ευμάρειας ήταν ο φτωχός συγγενής της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Σενάριο βόμβα για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου

Ένα σενάριο βόμβα για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κορονοϊού στα παιδιά επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εισηγηθεί το μέτρο αυτό τις επόμενες μέρες κιόλας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Απαχθείσα έφηβη σώθηκε κάνοντας το σήμα της κακοποίησης μέσα από κινούμενο αυτοκίνητο

Μια 16χρονη απαχθείσα έφηβη από τις ΗΠΑ σώθηκε όταν έκανε τη χειρονομία της κακοποίησης, που έχει γίνει γνωστή μέσω του Tik Tok, για να τραβήξει την προσοχή ενός μοτοσικλετιστή.

Στις 4 Νοεμβρίου, η 16χρονη βρισκόταν μέσα σε όχημα σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας του Κεντάκι και ένας οδηγός μοτοσικλέτας αντιλήφθηκε πως η κοπέλα έκανε με το χέρι της το σήμα που είναι γνωστό στο TikTok ότι συμβολίζει την ενδοοικογενειακή βία: δίπλωσε τον αντίχειρά στην παλάμη της και στη συνέχει έκλεισε τα υπόλοιπα δάχτυλα πάνω από τον αντίχειρα.