Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Κακός δάσκαλος

«Είναι πολύ αυστηρός», «Είναι κακός μαζί του», «Δεν δείχνει καθόλου κατανόηση», «Το προσβάλλει συνέχεια», «Δεν το βοηθάει καθόλου», «Δεν ενδιαφέρεται για το παιδί μου».

Πολλές φορές οι γονείς των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες λένε τις φράσεις αυτές για τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους στις γενικές τάξεις. Αποδέκτες των παραπόνων τους είναι συνήθως οι άλλοι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι ή οι ειδικοί που υποστηρίζουν το παιδί εκτός σχολείου. Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, αφενός το πρόβλημα δεν λύνεται και αφετέρου δημιουργείται μία ολοένα αυξανόμενη ένταση και ένα αρνητικό κλίμα μεταξύ σχολείου και οικογένειας.

Ορθοδοντική θεραπεία: Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη και σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινάει

Απαραίτητη σε περιπτώσεις με οδοντικές, σκελετικές και λειτουργικές ανωμαλίες του στόματος, θεωρείται η ορθοδοντική θεραπεία. Όπως εξηγεί ο δρ .Γιώργος Δαμανάκης, αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, στόχος της ορθοδοντικής θεραπείας δεν είναι μόνο «ένα όμορφο χαμόγελο που ενισχύει την αυτοπεποίθηση του ατόμου, αλλά και η σωστή λειτουργία του στόματος (μάσηση, ομιλία), καθώς και η «διευκόλυνση» της στοματικής υγιεινής, με συνέπεια λιγότερα μελλοντικά προβλήματα σε δόντια και ούλα.

Πώς το παιδί σου θα μάθει να τρώει φρούτα και λαχανικά

Αν το παιδί σου δεν τρώει φρούτα και λαχανικά αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο κάτι πρέπει να κάνεις δεδομένης της ανεκτίμητης διατροφικής τους αξίας και του γεγονότος ότι δεν παίρνει τα πολύτιμα συστατικά και τις βιταμίνες, που πρέπει.

Όταν είστε στο τσακ να χτυπήσετε το παιδί

Το να είσαι γονιός, μπορεί να γίνει εξοντωτικό πολλές φορές. Αλλά δεν είναι ποτέ εντάξει να ασκούμε βία στα παιδιά ούτε θεωρείται στρατηγική πειθαρχίας. Και τις περισσότερες φορές, οι δυσκολίες στο μεγάλωμα του παιδιού συνδυάζονται με τα καθημερινά προβλήματα, την οικονομική δυσχέρεια και τις διαφωνίες στις ανθρώπινες σχέσεις.

Αρσάκεια Σχολεία και Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard

Από το 2013
Στις 17 Ιανουαρίου του 2013 υπεγράφη η Συμφωνία Συνεργασίας δύο μεγάλων εκπαιδευτικών οργανισμών, των Αρσακείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Centre for Hellenic Studies) του Πανεπιστημίου Harvard. Τη Συμφωνία υπέγραψαν οι επικεφαλής των δύο ιδρυμάτων, δύο φιλόλογοι παγκόσμιας ακτινοβολίας και διεθνούς κύρους, ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Πρόεδρος της Φ.Ε., και ο Gregory Nagy, Διευθυντής του CHS. 

Βοηθήστε το ντροπαλό παιδί σας στο σχολείο

Το νήπιο και ο παιδικός σταθμός είναι η πρώτη γεύση που παίρνει το παιδί από το σχολείο. Κάποια παιδιά ενθουσιάζονται και συμμετέχουν ενώ άλλα είναι πιο συγκρατημένα και διστάζουν να μιλήσουν, παίζουν μόνα τους σε μία γωνία και δεν συμμετέχουν σε γκρουπ.

Η ισορροπία του μπαμπά μεταξύ δουλειάς και οικογένειας

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι δεν υπάρχει τέλεια ισορροπία. Κάθε οικογένεια είναι μοναδική οπότε η έννοια ισορροπία διαφοροποιείται. Ξεκινήστε με το να συζητήσετε με τη σύντροφό σας για το τι γονείς θέλετε να είστε. Μπορείτε να δείτε τους ρόλους σας εντός και εκτός σπιτιού. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εμπλέκεστε αρκετά στη ζωή των παιδιών, μπορεί να μην βοηθά αν δουλεύετε πολλές ώρες την εβδομάδα. Θα σας βοηθήσει να συζητήσετε για τα παρακάτω ερωτήματα:

Ανοίγει το "Σπίτι της Καρδιάς μας" στο δήμο Παύλου Μελά

"Το σπίτι της καρδιάς μας", ένα ακίνητο που θα φιλοξενεί οικογένειες που έχουν μόνιμη διαμονή στην επαρχία και τα παιδιά τους νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, εγκαινιάζει η δημοτική αρχή του δήμου Παύλου Μελά.

Νηπιαγωγείο αρνήθηκε εγγραφή παιδιού με σύνδρομο Down

Παράπονο ότι ιδιωτικός βρεφοκομικός σταθμός απέρριψε το παιδί τους επειδή είναι άτομο με σύνδρομο Down, υπέβαλαν οι γονείς του εν λόγω μαθητή, στις 19 Οκτωβρίου 2017, στην Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη.