Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Διαβάζοντας και κατανοώντας

Η φτωχή εργαζόμενη μνήμη είναι μια από τις βασικές δυσκολίες των παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα, καθιστώντας την ανάγνωση δύσκολο έργο για πολλούς μαθητές. Δείτε πώς η ενεργή ανάγνωση μέσα στην τάξη και τα συχνά διαλείμματα μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να κατανοεί καλύτερα τις λέξεις στις σελίδες που διαβάζει. 

Οι μαθητές με ΔΕΠΥ συχνά παραπονιούνται στους γονείς τους «Διάβασα όλη τη σελίδα, αλλά δεν θυμάμαι τίποτα. Πρέπει να το διαβάσω από την αρχή». Η δυσκολία που έχουν στο να θυμούνται όσα διαβάζουν, σχετίζεται με τα ελλείμματα στις εκτελεστικές λειτουργίες – την αδυναμία να συγκρατούν βασικές πληροφορίες στην εργαζόμενη μνήμη. 

Παιδιατρική Εταιρεία: Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς και στη χώρα μας, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία εξέδωσε ενημέρωση με στόχο να ενημερωθούν οι γονείς οι οποίοι νιώθουν φόβο ή ανασφάλεια να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, επισημαίνοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, είναι αποτελεσματικά, δεν έχουν παρενέργειες και σώζουν κυριολεκτικά ζωές.

Eurostat: Το 84% των μαθητών του δημοτικού στην ΕΕ μαθαίνει τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα

Μπορεί η 26η Σεπτεμβρίου, να έχει καθιερωθεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών για να τιμηθεί η γλωσσική πολυμορφία της ευρωπαϊκής ηπείρου, ωστόσο οι Ευρωπαίοι μαθητές δείχνουν ότι την τιμούν κάθε μέρα, μαθαίνοντας τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα.

Χωρίς μαθήματα τα σχολεία τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Στο προαύλιο κάθε σχολείου θα μείνουν μετά την προσευχή οι μαθητές τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, καθώς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με το σύνθημα «Αθλούμαι – Χαράζω το Μέλλον». 

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τον Κλάδο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας και θα διεξαχθεί στις 10-13 Μαΐου 2018, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) στη Θεσσαλονίκη.