Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Φτιάξτε το δικό σας λαβύρινθο στο σαλόνι (και όχι μόνο)!

http://www.rachelswartley.com/
Πάρτε κολλητική ταινία (χαρτοταινία κατά προτίμηση) και σχηματίστε στο πάτωμα  έναν λαβύρινθο. Ανάλογα με την ηλικία και τις γνωστικές ικανότητες του παιδιού μπορεί να είναι απλός ή σύνθετος, μεγάλος ή μικρός, με ή χωρίς «παραπλανητικές» διαδρομές που οδηγούν σε αδιέξοδα. Τα μικρά παιδιά μπορούν να κλωτσούν ένα μπαλάκι ή να σέρνουν ένα αυτοκινητάκι, ενώ τα μεγαλύτερα μπορούν να φυσούν ένα μπαλάκι του πινγκ- πονγκ με ένα καλαμάκι, προσπαθώντας να το βγάλουν από την άλλη μεριά του λαβύρινθου. 

Ιδανική δραστηριότητα για τις βροχερές ή κρύες μέρες όταν τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν έξω. Απλό στη δημιουργία, αλλά πρωτότυπο και ενδιαφέρον, μπορεί να κερδίσει μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα παιδιά. 

Ιωάνα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός - Νηπιαγωγός


Ο... αγώνας των γονιών με παιδιά «δύσκολα» στο φαγητό!

Κάποια παιδιά δεν τρώνε ευχάριστα φακές ή αρακά ή μελιτζάνες ή, εν πάση περιπτώσει, φαγητά που σημαντικό ποσοστό ενηλίκων αποφεύγει λόγω της περίεργης υφής τους ή της αντιπαθητικής τους όψης. Το παρόν κείμενο, ωστόσο, δεν αναφέρεται σ' αυτά τα παιδιά. Το παρόν κείμενο γράφτηκε για να αφιερωθεί στους γονείς-ήρωες των παιδιών που τρέφονται με τοστ, δημητριακά, γάλα, χυμούς, μακαρόνια, πατάτες τηγανητές και ένα-δυο ακόμη... περίπου φαγητά τα οποία μοιάζουν να μη βαριούνται ποτέ.

Απόκριες: Γιατί το παιδί μου φοβάται τον κλόουν;

Οι απόκριες είναι μια περίοδος γιορτής και χαράς για μικρούς και μεγάλους. Όλοι σκέφτονται τι θα ντυθούν και σε ποια πάρτι θα πάνε. Τα περισσότερα παιδιά απολαμβάνουν αυτή τη γιορτή καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να μεταμφιεστούν στον αγαπημένο τους ήρωα. Οι πριγκίπισσες, οι νεράιδες, οι υπερήρωες και πολλοί άλλοι παιδικοί ήρωες έχουν την τιμητική τους. Υπάρχουν όμως αρκετά παιδιά, κυρίως προσχολικής ηλικίας που μπορεί να φοβούνται τους μασκαράδες. Είναι φυσιολογική αντίδραση και καλό είναι να την αναγνωρίζουμε εγκαίρως και να την αποδεχθούμε καθώς μπορεί να καθιερωθούν φόβοι στην παιδική ψυχή.

Από την ηλικία των 6 ετών σερφάρουν στο διαδίκτυο τα παιδιά

Ήδη από την ηλικία των έξι ετών τα παιδιά στην Ελλάδα έχουν την πρώτη τους επαφή με το ιντερνετ, όπως προκύπτει από μελέτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Η πλειοψηφία σχεδόν των παιδιών της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού είναι μέλος σε μια τουλάχιστον σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 52% αναφέρει ότι γνωρίζει περισσότερα πράγματα για τις νέες τεχνολογίες από τους γονείς τους. 

«Υιοθέτησε» ένα σχολείο η GENESIS Pharma

Το Πρόγραμμα Διατροφή του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πείνας και επισιτιστικής ανασφάλειας, στηρίζει η GENESIS Pharma.

Σημάδια που προδίδουν έναν παιδόφιλο: Πλήρης οδηγός για γονείς και παιδιά

Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ παρατηρητικοί και προσεκτικοί σε σχέση με τις συναναστροφές των παιδιών τους. Περιπτώσεις ασέλγειας και κακοποίησης καταγράφει το αστυνομικό δελτίο καθημερινά, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκδόσει συγκεκριμένες οδηγίες προφύλαξης προς τους γονείς και τα παιδιά. Διαβάστε τες παρακάτω...

Ουγκάντα: θυσίασαν μικρά παιδιά για «καλή τύχη» στις εκλογές

Τουλάχιστον έξι περιπτώσεις ακρωτηριασμού και δολοφονίας μικρών παιδιών τα οποία θυσιάστηκαν - κυριολεκτικά - στο βωμό της εκλογικής νίκης, καταγγέλθηκαν στην Ουγκάντα κατά την πρόσφατη προεκλογική εκλογική περίοδο, όπως αποκάλυψε ανθρωπιστική οργάνωση για τα παιδιά. 

Πανελλήνιο εκπαιδευτικό συνέδριο της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ)

Το Διοικητικό συμβούλιο προσκαλεί όλα τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ., τους φίλους/ες της ομάδας, τις εθελοντικές οργανώσεις της χώρας μας και εν γένει, κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει νε ενημερωθεί για το έργο των διασωστών, (για ιατρικά θέματα πάνω στην διάσωση, για την ασφαλή διάσωση στο βουνό, στην θάλασσα και στα ορμητικά νερά, για το ρομπότ διασώστη, για την τεχνική διάσωση, για την τεχνολογία των Drones στην έρευνα και διάσωση.....) στο 3ήμερο Πανελλήνιο εκπαιδευτικό συνέδριο της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων.