Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Κατασκευή: Φτιάχνουμε χάρτινο αστέρι (οριγκάμι)

 

Γυμνάσιο-Λύκειο: Τι ισχύει στην αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών στο Α΄τετράμηνο

Το πρώτο τετράμηνο στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώνεται, εκτός απροόπτου, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Γυμνάσια

Στο άρθρο 26 του νέου νόμου 4823/2021 καθορίζονται όλα όσα ισχύουν στην αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών του Γυμνασίου

«Η μαθητική εφημερίδα των Τρικάλων»

Το 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων είναι ένα δημόσιο σχολείο, στην πόλη των Τρικάλων, η ιστορία του οποίου είναι πολύ παλιά και αξιόλογη στην πορεία του χρόνου και είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης.

Μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους το 1881, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το “Εν Τρικκάλοις Γυμνάσιον», το οποίο λειτούργησε έως το σχολικό έτος 1943-1944, οπότε και καταργήθηκαν τα παλαιά Γυμνάσια. Από το σχολικό έτος 1939-1940 το “Εν Τρικκάλοις Γυμνάσιον” χωρίστηκε σε “Γυμνάσιον Αρρένων εν Τρικκάλοις” και “Γυμνάσιον Θηλέων εν Τρικκάλοις”. Το σχολικό έτος 1951-1952 το “Γυμνάσιον Αρρένων εν Τρικκάλοις” ονομάστηκε “Α’ Γυμνάσιον Αρρένων εν Τρικκάλοις” διότι εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μαθητών, ιδρύθηκε και “Β’ Γυμνάσιον Αρρένων εν Τρικκάλοις”.

Podcast: Το ότι δεν φαίνομαι ανάπηρος δεν σημαίνει ότι δεν είμαι


Πόσα γνωρίζουμε, τελικά, για τις αναπηρίες που δεν φαίνονται; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν όσοι τις έχουν; Νιώθουν άνετα να μας μιλήσουν για όσα βιώνουν; 

Προβολή: Τελετή Βράβευσης 9ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Η Εκπαίδευση και ο ξεριζωμός του ελληνισμού»

 

Ρύθμιση των απουσιών στα σχολεία για τους νοσούντες απο τον ιο της γρίπης

Το «κύμα» γρίπης έκανε την εμφάνιση του φέτος πολύ νωρίτερα στις σχολικές αίθουσες, πολλές από τις οποίες έχουν κυριολεκτικά... αδειάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οδηγια προς τα σχολεία θα στείλει σύντομα το υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα των απουσιών των μαθητών και μαθητριών που ασθενούν αυτές τις ημέρες από γρίπη.

Βιβλίο: Ο Ελύτης για παιδιά (Ιουλίτα Ηλιοπούλου)

Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου δημιουργεί ένα εικονογραφημένο βιβλίο για τον Οδυσσέα Ελύτη, με το οποίο προσφέρει έναν άλλον τρόπο μύησης των παιδιών στη μαγεία, τις ιδέες και τα σύμβολα της ποίησης του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

Η Παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μιλά στο HerNews: «Με μεγάλες μάχες και συνεχόμενες προσπάθειες αποδεικνύουμε ότι οι αθλητές με αναπηρία μπορούν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα»

Η Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έχει ξεχωρίσει στην καρδιά μας, όχι μόνο γιατί έκανε τη χώρα μας περήφανη με τα μετάλλια της, αλλά και γιατί είναι μια δυναμική γυναίκα με ευαισθησίες, που παλεύει καθημερινά με το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου. Παρόλες τις δυσκολίες και τον πόνο που αντιμετωπίζει, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες. 

Μέσα από το πρόγραμμα «Φιλοξενία μου» οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον τουρισμό

«Από πού είσαι;» ρωτά την Ξένια ο Αλέξης

«Ζω στη Γερμανία», απαντά εκείνη με τρεις λέξεις

«Και πώς και μιλάς ελληνικά;»

«Η μαμά μου είναι από το Βούπερταλ κι ο μπαμπάς μου από τα Φιλιατρά»

Ξαφνικά μπαίνει η Κάτια στην κουβέντα: «Εμένα ο μπαμπάς μου είναι από την Εύβοια κι η μαμά από τη Σμύρνη, γεννήθηκα στη Ρόδο, μα μένουμε στην Κρήτη».