Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Μπορούν τα τυφλά άτομα να χειρίζονται μαχαίρια με ασφάλεια;

Υπάρχει ακόμα η αντίληψη ότι τα τυφλά άτομα δεν θα πρέπει να χειρίζονται μαχαίρια. Ισχύει; Όχι, φυσικά. Τα τυφλά άτομα μπορούν να χειρίζονται αποτελεσματικά και με ασφάλεια μαχαίρια στην κουζίνα δημιουργώντας γευστικότατα και εντυπωσιακά γεύματα. Πώς;

Διαβάστε μερικές ιδέες. 

Πρέπει πάντα να υπάρχει τάξη και οργάνωση στην κουζίνα σας. Αυτό είναι το κλειδί για την ασφάλεια. Πρέπει να ξέρετε συνεχώς πού βρίσκεται κάθε αντικείμενο και ιδίως τα μαχαίρια. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια βαριά, ξύλινη βάση μαχαιριών για να τα τοποθετείτε όλα στον πάγκο. Μια άλλη καλή λύση είναι τα μαχαίρια που έχουν την δική τους θήκη προστασίας.

Πανελλαδικές: Στη δημοσιότητα οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Τους συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2024 και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 - Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση

 

Η πρώιμη έναρξη της περιόδου πριν τα 13 έτη συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη και εγκεφαλικού

Η έναρξη του εμμηνορροϊκού κύκλου πριν την ηλικία των 13 ετών συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 στη μέση ηλικία και εγκεφαλικού επεισοδίου πριν από την ηλικία των 65 ετών. Αυτά διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «BMJ Nutrition Prevention & Health».

Kids Save Lives: Ξεκινά πρόγραμμα πιστοποίησης εκπαιδευτικών σε δεξιότητες υποστήριξης της ζωής

Η Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, σταθερά δίπλα στη σχολική κοινότητα από το 2010, ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 1,000 Εκπαιδευτικών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), το οποίο είναι διαθέσιμο για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εργασία: Ποιες άδειες δικαιούνται οι γονείς

Έναν αριθμό αδειών δικαιούνται εργαζόμενοι που είναι γονείς, σύμφωνα με τον οδηγό άδειας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Πιο συγκεκριμένα, κάθε εργαζόμενος γονέας ή πρόσωπο που ασκεί τη γονική μέριμνα έχει ατομικό και αμεταβίβαστο δικαίωμα γονικής άδειας για την ανατροφή του παιδιού, διάρκειας 4 μηνών, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει συνεχόμενα ή τμηματικά, μέχρι το παιδί να συμπληρώσει την ηλικία των 8 ετών, με σκοπό την εκπλήρωση των ελάχιστων υποχρεώσεων ανατροφής προς αυτό.

Τι είναι το «deep nude» και τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς με τη διακίνηση γυμνών φωτογραφιών στα σχολεία

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στη Ναύπακτο, όπου δύο αγόρια ηλικίας 13 ετών παραποίησαν φωτογραφίες έξι κοριτσιών, μέσω ειδικής εφαρμογής, με τέτοιον τρόπο που φαίνονται γυμνές και τις μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου, έχει ανοίξει η συζήτηση για την προστασία των χρηστών του διαδικτύου από τέτοιου είδους διαδικτυακές εφαρμογές αλλά και για τις κυρώσεις που επιβάλλονται στους δράστες.

ΥΠΠΟ: Πολιτισμός προσβάσιμος σε ανθρώπους με αναπηρία, δράσεις και υποδομές σε κάθε γωνιά της χώρας

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ατομα με Αναπηρία, το ΥΠΠΟ υλοποίησε και υλοποιεί δεκάδες δράσεις και έργα, που καθιστούν προσβάσιμα στους συνανθρώπους μας με Αναπηρία αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία, πολιτιστικές υποδομές σε κάθε γωνιά της χώρας.

Καλαμάτα: Μαθητές κέρδισαν την τρίτη θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Ομάδα μαθητών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο κατακτώντας την τρίτη θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 – World Robot Olympiad, που με θέμα «Συνδέοντας τον κόσμο» έλαβε χώρα στον Παναμά τις προηγούμενες ημέρες.

Μαθητές της Αγιάσου έγιναν δημοσιογράφοι για τον Καστανιώνα τους!

Μοναδικές εμπειρίες έζησαν μαθητές και μαθήτριες από την Ε τάξη του δημοτικού σχολείου έως την Α Λυκείου της Αγιάσου, που έγιναν δημοσιογράφοι για να πάρουν συνεντεύξεις από τους παππούδες και τις γιαγιάδες της περιοχής τους, ώστε να γνωρίσουν οι ίδιοι και να μεταφέρουν στο κοινό τα βιώματα και τα οφέλη που προσέφερε αιώνες, αλλά και επί κατοχής ο Καστανιώνας της Αγιάσου.

Κυμπουρόπουλος: Απροσπέλαστα τα σχολεία για τους ανάπηρους μαθητές τη δεκαετία του ’90

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος μοιράζεται με το protothema.gr τις εμπειρίες από τη σχολική του ζωή και καταγράφει το «σήμερα» στον εκπαιδευτικό χάρτη της Ελλάδας για τους ανάπηρους μαθητές.