Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Προβολή:Touretteshero's Urgent Christmas Appeal With Television's Liz Carr


Tourettes hero
#tourettes #touretteshero

Μαθητές της Αθήνας προστατεύουν τα αγάλματα και την Ιστορία τους

«Οχι από εδώ, κυρία, από την άλλη πλευρά είναι το άγαλμα του Κολοκοτρώνη». Οι μαθητές του 93ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών αποτελούν πλέον τους καλύτερους ξεναγούς για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει τον καλλιτεχνικό πλούτο του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών. «Τρέφω μεγάλη αγάπη για τη γλυπτική και θέλησα να φέρω τα παιδιά σε επαφή με τα πλησιέστερα γλυπτά της γειτονιάς μας», εξηγεί στην «Κ» η κ. Φαίη Λάμπρου, δασκάλα, που συμμετείχε ήδη από την πρώτη χρονιά (2016-17) στο καινοτόμο πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», που υλοποιεί πλέον για 3η χρονιά η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας. «Των δράσεων είχε προηγηθεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που εκδήλωσαν επιθυμία», σημειώνει στην «Κ» η κ. Μαρία Δημοπούλου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Α΄ Αθηνών, που από κοινού με την κ. Καλλιόπη Κύρδη, σχεδίασαν το πρόγραμμα, το οποίο πλέκει αριστοτεχνικά περιβαλλοντική εκπαίδευση, προφορική παράδοση, γνωριμία με επαγγελματίες γλύπτες, διερεύνηση της σχετικής νομοθεσίας και, τέλος, «υιοθέτηση» από κάθε σχολείο ενός γλυπτού. «Απώτερος στόχος να μάθουν να προστατεύουν τον δημόσιο χώρο και να συνδεθούν με την πόλη», καταλήγει η κ. Δημοπούλου.

Παίδων Μητέρα: Πρότυπο παρεμβατικό πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία – Συμμετέχουν γονείς και παιδιά

Ένα πρότυπο παρεμβατικό διαδραστικό πρόγραμμα για την ολιστική αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας & την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας, ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Ζω, Κινούμαι & Τρέφομαι σωστά» -μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα- έχει οργανωθεί από το Παιδοενδοκρινολογικό Τμήμα του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ αποκλειστικά για γονείς και παιδιά κι έχει ως στόχο κυρίως την αντιμετώπιση, αλλά και την πρόληψη του πολυπαραγοντικού φαινομένου της παχυσαρκίας.

Η λιγότερη γονική ζεστασιά και η σκληρότητα δημιουργούν παιδιά με «κακό» χαρακτήρα

Μελέτη που έγινε σε δίδυμα παιδιά διαπίστωσε ότι τα παιδιά που αντιμετωπίζουν πιο σκληρή συμπεριφορά ή δέχονται πιο πολλές επικρίσεις από τους γονείς τους ή οι γονείς είναι αυστηρότεροι μαζί τους από ό,τι στα υπόλοιπα παιδιά τους ή λαμβάνουν λιγότερη γονική ζεστασιά και φροντίδα, εμφανίζουν πιο επιθετικό χαρακτήρα και λιγότερο ή καθόλου συναισθηματικό.

Κίνδυνος πρόωρης εφηβείας για κορίτσια που εκτέθηκαν σε χημικά στη μήτρα

Τα κορίτσια που όσο βρίσκονταν στην κοιλιά της εγκύου μητέρας τους είχαν εκτεθεί σε αυξημένα επίπεδα χημικών ουσιών, οι οποίες υπάρχουν σε σαπούνια, οδοντόπαστες, μέικ-απ και άλλα καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας και οικιακής καθαριότητας, έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν πρόωρα την εφηβεία τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

«Εγώ που πέθανα την 28η Ιουλίου...»

Η Ελεάννα Ναβροζίδη έχει βάλει ξεχωριστό ήχο στο κινητό της τηλέφωνο για τις κλήσεις που προέρχονται από τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνασείου. «Δεν περιμένω πάνω από το τηλέφωνο. Ηξερα από την αρχή ότι αυτό είναι απίστευτα ψυχοφθόρο. Λέω στον εαυτό μου, ότι όταν είναι να γίνει θα με βρουν και θα με ειδοποιήσουν». Η 27χρονη είναι μία από τους περίπου 40 ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου οι οποίοι είναι στην εθνική λίστα υποψήφιων ληπτών καρδιακού μοσχεύματος και μία από τους περίπου 1.500 ασθενείς στην Ελλάδα που περιμένουν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση. Η «Κ» μίλησε με τρεις νέους ανθρώπους, την Ελεάννα, τον Χρήστο και τον Δημήτρη οι οποίοι έχουν ένα κοινό. Περιμένουν ένα μόσχευμα για να παραμείνουν στη ζωή. Και κατάλαβαν με τον πιο δύσκολο τρόπο ότι είναι πιθανότερο να χρειαστεί κάποιος μεταμόσχευση από το να γίνει δότης.

Ουγκό Οριό, ένας ακτιβιστής που πολεμά για την αξιοπρέπεια των ατόμων με αυτισμό

Ο Ουγκό Οριό μάς αποκαλύπτει μια άλλη ευφυΐα, ελάχιστα γνωστή, μια άλλη γλώσσα και ανατρέπει το βλέμμα της κοινωνίας για τον αυτισμό και πείθει ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

«Ξέρετε ότι στη Σίλικον Βάλεϊ, οι νεοφυείς εταιρίες απασχολούν μηχανικούς που έχουν αυτισμό; ‘Οτι επιχειρήσεις όπως η Microsoft ζητούν εργαζόμενους με αυτισμό λόγω των μη συνηθισμένων δεξιοτήτων τους; ‘Οτι ο ισραηλινός στρατός υποκλίνεται στην ικανότητά τους να αποκρυπτογραφούν αεροφωτογραφίες; Ότι στη Σουηδία η φοίτησή τους στο σχολείο είναι πολιτικό δικαίωμα; ‘Οτι με την ατυπικότητά τους, τα άτομα με αυτισμό θα ξέρουν να χειρίζονται, καλύτερα από τον καθένα, την τεχνητή νοημοσύνη;» Το ηχηρό μανιφέστο του Γάλλου Ουγκό Οριό, ο οποίος έγινε μέσα σε μερικά χρόνια ο εκπρόσωπος των ατόμων με αυτισμό στη χώρα του, δεν σταματά να λέει: «όχι, τα άτομα με αυτισμό δεν είναι ανεπαρκή. Δεν πρέπει να αποκλείονται από μια κανονική κοινωνία που αρνείται να τ΄’ακούσει».

Πώς συνδέεται ο μπαμπάς με το μωρό του

Όταν οι ειδικοί μιλούν για το δέσιμο, αναφέρονται στην έντονη σύνδεση που αναπτύσσετε με το μωρό σας. Είναι αυτό που νιώθετε όταν θέλετε να το γεμίσετε με αγάπη και τρυφερότητα, ή όταν έχετε αυτό το ένστικτο της προστασίας του παιδιού. Οι μπαμπάδες χρειάζονται χρόνο για να συνδεθούν. Το σημαντικό είναι να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες του μωρού και να το παίρνετε αγκαλιά. Κάποιοι μπαμπάδες το νιώθουν αμέσως μετά τη γέννα και άλλοι θέλουν χρόνο. Τώρα σας χρειάζεται και η σύντροφός σας, ενώ ο ύπνος γίνεται πολυτέλεια. Η σύνδεση με το παιδί δεν σχετίζεται απαραίτητα με το πόσο σύντομα νιώθετε κοντά του.

Τα παιδιά του Ροβεσπιέρου στα γόνατα

Εικόνες από την Γαλλία, λίκνο δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης μέχρι σήμερα.

Το βίντεο από τη Γαλλία που ανάρτησε πριν λίγες ώρες η Maria Denaxa είναι σοκαριστικό. Γάλλοι μαθητές στα γόνατα, με τα χέρια πίσω από το σβέρκο, σε ένα χωράφι, υπό την αυστηρή επιτήρηση αστυνομικών – «αστακών».Συνελήφθησαν μετά από πορείες στις οποίες διαμαρτύρονταν, όπως μεταφέρει η Μαρία Δεναξά «…για την μεταρρύθμιση στις εξετάσεις για το απολυτήριο λυκείου, που κάνει δυσκολότερη την πρόσβαση στα πανεπιστήμια και δίνει την δυνατότητα στις ακαδημίες να επιλέγουν τους φοιτητές τους με μια βάση κριτηρίων που σε πολλά θυμίζουν πρόσληψη σε επιχείρηση, μη δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους…». Αλίμονο αν περάσει κάτι τέτοιο εκεί ή βρει μιμητές και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ψυχολόγοι στα Δημοτικά σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα πρόσληψης ψυχολόγων σε ομάδες Δημοτικών σχολείων, αποτελούμενες από πέντε σχολικές μονάδες η καθεμία.

ΠΣΑΤ - Οι Κορυφαίοι του Ελληνικού Αθλητισμού το 2018

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η ψηφοφορία των Αθλητικών Συντακτών – Μελών του ΠΣΑΤ για την ανάδειξη των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού το 2018, οι οποίοι και θα βραβευτούν στην 65η Ετήσια Γιορτή του Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Banquet»), την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30.

Άποψη: Στρ. Στρατηγάκης "Η αδικία με τις κοινές σχολές"

Οι σχολές που ανήκουν σε δύο ή περισσότερα επιστημονικά πεδία δηλώνονται στο μηχανογραφικό από υποψηφίους διαφορετικών ομάδων προσανατολισμού. Οι υποψήφιοι αυτοί έχουν εξεταστεί σε διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι συγκρίσιμα τα μόρια που συγκεντρώνουν γιατί έχουν προκύψει από διαφορετικά μέτρα σύγκρισης.