Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί δεν έρχονται με τα χελιδόνια, αλλά με τα πρωτοβρόχια, κύριε υπουργέ.

Μέσα Μαρτίου... Λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς... Και μαζί με τα χελιδόνια, σε κάποια σχολεία ήρθαν και οι ειδικοί παιδαγωγοί για την παράλληλη στήριξη των παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού. Την πιο ακατάλληλη στιγμή. Όταν οι γονείς έχουν ξοδέψει ήδη μια μικρή περιουσία για τη δωρεάν εκπαίδευση του παιδιού τους. Όταν το παιδί και ο/η συνοδός του έχουν δώσει πια όλες τις δύσκολες μάχες μαζί και έχουν γίνει ένα. Όταν η τάξη έχει βρει τις ισορροπίες της με τους δύο εκπαιδευτικούς και λειτουργεί αρμονικά. Και ξαφνικά, όλα ανατρέπονται!

Family Link : Ένας Google λογαριασμός που ελέγχεται από τους γονείς

Η Google δεν επιτρέπει σε παιδιά κάτω των 13 ετών να δημιουργήσουν ένα Google account, αλλά δημιούργησε ένα νέο εργαλείο με το οποίο μπορούν να συμμετέχουν στο οικοσύστημά της. Το Family Link επιτρέπει σε ενήλικες να δημιουργούν και να διαχειρίζονται ένα Google account για τα παιδιά τους, κάτω των 13 ετών. Το εργαλείο έχει ανεπτυγμένα στοιχεία γονικού ελέγχου.

Σουηδία: Τα παιδιά θα μαθαίνουν προγραμματισμό από την α΄ δημοτικού

Η Σουηδία καινοτομεί και στην μάθηση καθώς η κυβέρνηση έχει εισάγει μια νέα βελτιωμένη ψηφιακή πτυχή στο πρόγραμμα των σπουδών, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τα παιδιά για το πως να χρησιμοποιούν την τεχνολογία από την τρυφερή τους ηλικία. 

Άτομα με σύνδρομο Down φωτογραφίζονται με την οικογένειά τους για να δείξουν τις ομοιότητες

«Μοιάζουμε;» θα ρωτούν τους επισκέπτες έκθεσης φωτογραφίας, μέσα από τα πορτρέτα τους, άτομα με Σύνδρομο Down που φωτογραφήθηκαν μαζί με μέλη της οικογένειάς τους, για να δείξουν τις φυσιογνωμικές ομοιότητές τους.

Έως 31/7 τα δικαιολογητικά για δράσεις σε σχολεία

Από τις 3 Απριλίου έως τις 31 Ιουλίου θα γίνεται η κατάθεση των δικαιολογητικών από φορείς, οργανισμούς κλπ. για την έγκριση δράσεων σε σχολικές μονάδες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

ΑΠΘ: Μαθητές λυκείου μυήθηκαν στη θεωρία χορδών και τα στοιχειώδη σωματίδια

Μαθητές από λύκεια της Βόρειας Ελλάδας ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο των στοιχειωδών σωματιδίων, και ανέλυσαν πραγματικά δεδομένα από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων, στο πλαίσιο των Masterclasses για τη Φυσική Σωματιδίων.

Ρέθυμνο: Οι μαθητές συμμετέχουν στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ

Την έναρξη εργασιών για το 2017 της οργανωτικής επιτροπής Αναγεννησιακού Φεστιβάλ σηματοδότησε η συμμετοχή του τομέα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης.

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου παρευρέθησαν σε πρώτη συνάντηση, στα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, με εκπροσώπους της Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου, για τον προγραμματισμό του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ 2017 με θέμα: «Οι μαθητές συμμετέχουν στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ».

Στο 6ο Λύκειο το πρώτο βραβείο για τα «Δάκρυα από πέτρα»

Με έναν διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους με θέμα το «νερό», στον οποίο συμμετείχαν 15 ομάδες μαθητών από 10 σχολεία του νομού που έφτιαξαν μια ταινία παρουσιάζοντας το θέμα από τη δική τους οπτική γωνία, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Ο διαγωνισμός που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και, υποστηρίχθηκε τη ΔΕΥΑΛ, ολοκληρώθηκε χθες με την προβολή των ταινιών και την απονομή βραβείων.

Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών

Με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της οδικής ασφάλειας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς από μικρή ηλικία, η πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» πραγματοποιείται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall (λεωφ. Κηφισίας 37 - A).

Κλείνουν Δομή για παιδιά με βαριά αναπηρία

Να μη κλείσει, αλλά να αναβαθμισθεί η Δομή Αποθεραπείας – Αποκατάστασης παιδιών με βαριές αναπηρίες, που λειτουργεί στην περιοχή του Σκαραμαγκά, ζητούν οι γονείς και κηδεμόνες των τροφίμων, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για υποβάθμιση της Δομής.

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα.