Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Προβολή: Deaf Comic Book: Signs and Voices

Συμμετέχοντα σχολεία στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας- Αντιλογίας, σχολικού έτους 2012-13

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα σχολεία που συμμετέχουν στην προκριματική φάση των Αγώνων Επιχειρηματολογίας- Αντιλογίας, σχολικού έτους 2012-13. Η κατάσταση των σχολείων είναι διαθέσιμη στο έγγραφο: antilogia
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό διατίθενται εδώ

Ανοιχτά μαθήματα και διαλέξεις στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δίνουν προτεραιότητα στο σήμερα, εγκαινιάζοντας από φέτος τονπρώτο κύκλο ανοιχτών μαθημάτων, μια σειρά διαλέξεων με άξονα την πολιτική, τη σκέψη, την ιστορία και την κουλτούρα, για όλους εκείνους που αναζητούν απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα της εποχής μας. 

Διαχείριση κρίσεων

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να μην… αναγνωρίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, προσπαθώντας να επιβάλλουμε την τάξη στο παιδί μας; Είναι στιγμές που, ουρλιάζοντας, του λέμε… να μη φωνάζει. Είναι στιγμές που, κλαίγοντας απ’ τα νεύρα μας, του λέμε να μην κλαίει. Παράλογος μεν, συνήθης δε αυτός ο τρόπος διαπαιδαγώγησης ενός ανηλίκου σε μια εποχή ανασφάλειας που δεν βοηθά καθόλου στην άσκηση γονεϊκής υπομονής.

Κανονισμοί Στίβου της IPC 2013

Σε συνέχεια του Αθλητικού Φόρουμ του Στίβου που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η Διοικούσα Επιτροπή του Στίβου της IPC δημοσίευσε την τελευταία έκδοση των Κανονισμών Στίβου της IPC,που θα έχουν ισχύ από 30 Ιανουαρίου έως 31 Ιουλίου 2013.

Βραδιά αφήγησης από την παραμυθού Ανθή Θάνου στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

Με τον πιο όμορφο τρόπο ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα η έκθεση κούκλας και μαριονέτας που λειτουργεί εδώ κι ένα μήνα στο εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά.

«Ιστορίες με χρώματα αρμονικά» με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρ

«Ιστορίες με χρώματα αρμονικά» με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη στο πλαίσιο της έκθεσης  «Νικόλαος Γύζης: Ο μεγάλος ζωγράφος»

Κινητά τηλέφωνα: Πόσο εκτεθειμένα είναι τα παιδιά;

Όλο και περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν συστηματικά κινητά τηλέφωνα, εκτιθέμενα έτσι σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Στη χώρα μας, το 80% των μαθητών γυμνασίου-λυκείου και το 12% των μαθητών δημοτικού έχουν κινητό, ενώ το 65% το χρησιμοποιούν ακόμη και στο μάθημα.

Τα παιδιά στον κόσμο της φιλαναγνωσίας

Σε κυψέλες φιλανάγνωσης και αγάπης για το βιβλίο εξελίσσονται τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Καινοτόμες Δράσεις Ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας των Μαθητών.

Πώς θα μάθω στο παιδί να σέβεται τα προσωπικά μου όρια;

Οι σχέσεις γονέων και παιδιών είναι ένα θέμα που τα τελευταία χρόνια όλo και πιο συχνά τίθεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς οι γονείς «απελπισμένοι» κατά κάποιον τρόπο προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον αρνητισμό και τα προβλήματα συμπεριφοράς που παρουσιάζουν κατά καιρούς τα παιδιά.

Προωθείται η γαλλική γλώσσα στην ελληνική εκπαίδευση

Η προώθηση της γαλλικής γλώσσας στην εκπαίδευση ήταν το αντικείμενο της σημερινής εκδήλωσης στη γαλλική Πρεσβεία, στην οποία παραβρέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, αλλά και πρέσβεις και επιτετραμμένοι των πρεσβειών της Γαλλίας, του Καναδά, της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Τσεχίας, της Τυνησίας, της Αιγύπτου και της Αυστρίας.

Εκπαίδευση τουαλέτας μ' ένα σφύριγμα

Εκπαίδευση στην τουαλέτα από τους πρώτους 9 μηνές; Ναι, απαντούν οι ερευνητές και όλα αυτά μ' ένα σφύριγμα.
Μπορεί ένα μωρό να εκπαιδευτεί να πηγαίνει στην τουαλέτα πριν ακόμα περπατήσει; Σουηδοί ερευνητές υποστηρίζουν πως η εκπαίδευση για την τουαλέτα μπορεί να ξεκινήσει από την γέννα του μωρού αρκεί η μαμά να "ψιθυρίζει" ένα χαρακτηριστικό ήχο. 

«Ελεγεία και Σάτιρες», Κωνσταντίνος Καρυωτάκης.Ψηφιακό βιβλίο (e-book) με ελεύθερη διανομή

«Ελεγεία και Σάτιρες», Κωνσταντίνος Καρυωτάκης
Η « Ελεγεία και Σάτιρες» είναι η τρίτη – και τελευταία – ποιητική συλλογή του Κωνσταντίνου Καρυωτάκη. Εκδόθηκε το 1927, έναν μόλις χρόνο πριν τον τραγικό θάνατο του ποιητή.

«Φιλιά εις τα παιδιά»: Προβολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ, «Φιλιά εις τα παιδιά» θα προβάλλεται στην Αθήνα από την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου (Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Ιερά Οδός 48) και στηΘεσσαλονίκη (Κινηματογράφος «Ολύμπιον» - Οδός Αριστοτέλους) από την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου.
Η ταινία έχει ήδη αποσπάσει 8 βραβεία σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου:

«Τομ και Τζέρι», το πιο βίαιο καρτούν στη μικρή οθόνη

Είναι από τα πιο διάσημα αλλά και πιο δημοφιλή δίδυμα μικρών και μεγάλων. Ο γάτος Τομ και ο ποντικός Τζέρι, με τις ατέρμονες κόντρες και τα κυνηγητά τους, έχουν μεγαλώσει εκατομμύρια παιδιά διαφορετικών γενεών ανά τον κόσμο.

Ένα ξεχωριστό οικολογικό - εκπαιδευτικό κέντρο στην Ταϊλάνδη

Εσωτερικοί θόλοι από μπαμπού, δραστηριότητες για παιδιά και θέα στα καταπράσινα νερά της Ταϋλάνδης… συνδυάζονται με «εκπαιδευτικό» τρόπο… στο 6 αστέρων και οικολογικό ξενοδοχείο “Sixth Senses Hideaway”!