Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

7 μάσκες που χρησιμοποιούμε για να κρύβουμε τις ατέλειές μας.

Πολλοί ενήλικες με ΔΕΠΥ νιώθουν ότι ζουν σε ένα ψέμα. Δημιουργούν προσωπεία για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους για τα οποία ντρέπονται, και μετά περνούν τις μέρες τους φοβούμενοι ότι κάποιος θα αποκαλύψει ότι είναι απάτη. Υπάρχει, ωστόσο, ένας καλύτερος, πιο αυθεντικός τρόπος για να ζει κανείς. 

Στο διαδίκτυο, «catfishing» σημαίνει την συνειδητή εξαπάτηση. Όταν ένας χρήστης συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, προσποιείται ότι είναι κάποιος άλλος στους ανυποψίαστους χρήστες. Μετά από χρόνια κοροϊδίας και επικρίσεων για τα δημόσια ατοπήματά τους, οι ενήλικες και τα παιδιά με ΔΕΠΥ γίνονται ειδικοί στην παραπλάνηση, προσπαθώντας να «περάσουν σαν κανονικοί». Δεδομένου του στίγματος γύρω από τη ΔΕΠΥ, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι με την κατάσταση αυτή δημιουργούν μια γκαρνταρόμπα μεταμφιέσεων για να τις φορούν όταν οι καταστάσεις απαιτούν συμβιβασμό με τα κλασικά πρότυπα. Μολονότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε αυτά τα θέματα, μερικές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα άτομα με ΔΕΠΥ. 

Η πανδημία, η τεχνητή νοημοσύνη και η εκπαίδευση

Πώς επηρέασε η πανδημία τη ζωή μας; Θα μπορέσει κάποτε ο άνθρωπος να προβλέψει το μέλλον; Υπάρχουν όρια στην εξέλιξη της επιστήμης και των υπολογιστών; Η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει κάποτε το δημιουργό της; Θα αποκτήσει συνείδηση ή συναίσθημα; Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν οι παγκοσμίου φήμης Καθηγητές και Μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Κωνσταντίνος Δασκαλάκης και Χρίστος Παπαδημητρίου, συνομιλώντας με μαθητές του 7ου Λυκείου Τρικάλων.

Κοινωνικός τουρισμός: Εντάσσονται δικαιούχοι με παιδιά με αναπηρία

Την ένταξη στο συνεχόμενο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και δικαιούχων με παιδιά με αναπηρία ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

«Συνεχίζοντας την αύξηση των δράσεων για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας με αναπηρία, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2020-2021, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου και την πολύτιμη συνδρομή του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρου Πρωτοψάλτη, αύξησε περαιτέρω τους δικαιούχους του προγράμματος με τη συμπερίληψη περισσότερων οικογενειών με παιδιά με αναπηρίες», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. 

ΟΠΕΚΑ: Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για παιδικές κατασκηνώσεις


Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2020 η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά, ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι η υποβολή αυτών των αιτήσεων έληγε στις 26 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) διευκρινίζει ότι λόγοι, οι οποίοι σχετίζονται με τεχνικές δυσκολίες, οδήγησαν τον Οργανισμό στην απόφαση να παρατείνει την ημερομηνία υποβολής, προκειμένου να δοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά δικαιούχων η δυνατότητα συμμετοχής τους στα κατασκηνωτικά προγράμματα.

UNICEF: Ο κόσμος «εγκατέλειψε» την Υεμένη - Εκατομμύρια παιδιά αντιμέτωπα με τη λιμοκτονία

Στη σύρραξη στην Υεμένη αναμετρώνται εδώ και περίπου έξι χρόνια η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζει από τα τέλη του Μαρτίου του 2015 μια στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία, με τους σιίτες αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν. 

Για τον ΟΗΕ, η ανθρωπιστική κρίση σε αυτή, τη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, είναι η χειρότερη στον κόσμο ενώ εξαπλώνεται το τελευταίο διάστημα η πανδημία του κορωνοϊού. 

Μετεγγραφές στα ΑΕΙ: Ποιοι υποψήφιοι έχουν… προβάδισμα, ποιες είναι οι αντιστοιχίες τμημάτων

Μπορεί οι πανελλαδικές να ολοκληρώθηκαν για τους περισσότερους υποψηφίους, ωστόσο λίγες ημέρες πριν την δημοσιοποίηση των βαθμολογικών τους επιδόσεων, οι τελειόφοιτοι μαθητές της Γ΄ λυκείου ετοιμάζονται να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους τα τμήματα στα οποία ενδεχομένως δικαιούνται να μετεγγραφούν.

Την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, το τοπίο για τις μετεγγραφές θα είναι εντελώς διαφορετικό καθώς για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα υπό προϋποθέσεις για μετακίνηση σε τμήματα του ίδιου επιστημονικού πεδίου.

Η Ευρώπη γίνεται πιο προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρίες


Καλώς ήλθατε στο Real Economy. Σ’ αυτό το επεισόδιο, μελετούμε πώς η Ευρώπη μπορεί να γίνει πιο προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρίες. Μετά από 10 χρόνια διαπραγματεύσεων, η Ε.Ε. υιοθέτησε τελικά το πρώτο νομικό πλαίσιο για τις κοινές απαιτήσεις προσβασιμότητας, την αποκαλούμενη Ευρωπαϊκή Πράξη για την Προσβασιμότητα.

Πολωνία: Η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί video game στο εκπαιδευτικό σύστημα

Η κυβέρνηση της Πολωνίας θα ενσωματώσει στο πρόγραμμα διδασκαλίας των παιδιών ένα παιχνίδι για υπολογιστή το οποίο ακούει στο όνομα This War of Mine. Την είδηση ανακοίνωσε επίσημα ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην έδρα της εταιρείας που ανέπτυξε το παιχνίδι.

Πώς θα κάνω τα παιδιά να με ακούσουν;

Απλοί τρόποι να πειθαρχήσετε τα παιδιά, χωρίς φωνές

«Μα γιατί δε με ακούει το παιδί;». Αυτή η απορία ακούγεται όσο καμία άλλη από το στόμα των γονιών. Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε για να μας ακούνε τα παιδιά μας; Μήπως τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζουμε;

Μια καινοτόμος δράση υλοποιείται στο Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α.

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Σύγχρονη Μονάδα Καλλιέργειας και Παραγωγής αρωματικών βιολογικών φυτών στην οποία απασχολούνται άτομα με νοητική υστέρηση στο Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α.

Το παιδί δεν πίνει νερό: Έξυπνοι τρόποι για να ενυδατώνεται

Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 70% νερό το οποίο μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη θερμοκρασία του και την πέψη των τροφίμων.

Το σώμα μας χάνει νερό όλη την ημέρα με τον ιδρώτα, τα δάκρυα, τα ούρα. Γι ‘ αυτό είναι σημαντικό να αναπληρώνουμε τις ποσότητες που χάνουμε για να αποφύγουμε την αφυδάτωση.