Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) και εναλλαγές διάθεσης: τι πρέπει να γνωρίζετε.

- Τα παιδιά με ΔΕΠΥ συχνά νιώθουν συναισθήματα πιο έντονα από τα άλλα παιδιά. 
- Η δυσκολία διαχείρισης των συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε κακή διάθεση και εναλλαγές διάθεσης. 
- Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αναγνωρίζει και να ρυθμίζει τα συναισθήματά του. 

Yoga για παιδιά: Τα οφέλη και εύκολες ασκήσεις με ζωάκια για πριν τον ύπνο

Η yoga εστιάζει στις τεχνικές αναπνοής, τη συγκέντρωση και τη στάση του σώματος. Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλά: μειώνει το στρες, βελτιώνει τη στάση σώματος, ενισχύει την ευλυγισία, προσφέρει διαύγεια. Εξίσου ωφέλιμη είναι και για τα παιδιά τα οποία μπορούν να την εντάξουν στην καθημερινή τους ρουτίνα από τη μικρή τους ακόμα ηλικία.

ΑΕΙ: Αδεια έδρανα και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Η ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ, οι επιλογές των πανεπιστημιακών αλλά και οι ανατροπές στην αγορά εργασίας έχουν οδηγήσει τμήματα ΑΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να έχουν όλο και περισσότερες κενές θέσεις. Η αύξηση των κενών θέσεων στα κεντρικά ΑΕΙ σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια είναι καινούργιο δεδομένο στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, διότι πάντοτε τα κεντρικά ΑΕΙ αποτελούν την πρώτη επιλογή για τους περισσότερους υποψηφίους – πόσο μάλλον που η πλειονότητά τους κατάγεται από τις δύο μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας. Συνήθως, οι κενές θέσεις βρίσκονται στα περιφερειακά πανεπιστήμια, λόγω χαμηλής ζήτησης, αφού όσο απομακρυνόμαστε από τις μεγάλες πόλεις, τόσο μειώνεται η ζήτηση.

Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης Συζωής

Από το 2007, η Συζωή υποστηρίζει πρόωρα βρέφη από τους πρώτους μήνες της ζωής τους και νήπια, με οπτική διαταραχή και άλλες αισθητηριακές και αναπτυξιακές διαταραχές, παρέχοντας στα παιδιά ένα ολιστικό πρόγραμμα έγκαιρης παρέμβασης με τα μέγιστα οφέλη, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει τον γονεϊκό ρόλο και ενισχύει την κοινωνική ένταξη της οικογένειας. 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο email: proimiparemvasi@syzoi.gr ή καλέστε στο τηλ: 2310 460777

Πηγή: Συζωή

Τι πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά τα παιδιά

Πρωταθλητές στην παχυσαρκία είναι τα ελληνόπουλα. Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και τον γευμάτων που ετοιμάζουν καθημερινά οι γονείς για τους μικρούς μαθητές στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Ναταλία Νικολαΐδη καλώντας τους να θέσουν νέους στόχους.

Tρίμηνο εργαστήριο σύγχρονου χορού προσβάσιμο σε ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα

Το εργαστήρι έχει ως κεντρικό σκοπό δημιουργίας την άρση των στερεοτύπων που σχετίζονται με την αναπηρία και την συνεκπαίδευση του χορού. 

Ξεκινάει τον Οκτώβριο στο ΙΣΟΝ Θέατρο - Χορός δωρεάν τρίμηνο εργαστήριο σύγχρονου χορού προσβάσιμο σε ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα με εμπειρία στο χορό και την κίνηση. Στο σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε το σύγχρονο χορό (ασκήσεις ενδυνάμωσης, τεχνική, μικρούς συνδυασμούς - χορογραφίες) και αυτοσχεδιαστικά εργαλεία με στόχο την έρευνα των ποιοτήτων και δυναμικών του σώματος αλλά και την εξερεύνηση των κινητικών τάσεων που “δεν αναπτύχθηκαν όσο άλλα”. Στο τέλος του τριμήνου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή παρουσίαση/παράσταση – η ημερομηνία θα οριστεί από την ομάδα.

ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας: Από 1-20/9 η προθεσμία για τις εγγραφές

Την έναρξη εγγραφών για το χειμερινό εξάμηνο, ανακοινώνει το Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη.

Η προθεσμία υποβολή είναι από 1 έως 20 Σεπτεμβρίου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στην εκμάθηση γνώσης Πληροφορικής & Χειρισμού Η/Υ

Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως τυφλών (ΚΕΑΤ) σε συνεργασία με τον Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού “ProCert IKE” υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης που οδηγούν σε πιστοποίηση δεξιοτήτων χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Πληροφορικής, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ σε Αθήνα (Κεντρική Υπηρεσία) και Θεσσαλονίκη (Περιφερειακή Διεύθυνση/Παράρτημα).

#Βάλε_το_αποτύπωμά_σου στο Κ.Δ.Η.Φ. «Τα Παιδιά της Άνοιξης»

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Ημαθίας και η καμπάνια #Βάλε_το_αποτύπωμά_σου! θέλουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με την ανάγκη ολοκλήρωσης της ανέγερσης και της λειτουργίας του νέου Κ.Δ.Η.Φ. ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα Βέροιας.

Υπουργείο Υγείας: Εντατικοί υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία ενόψει της νέας χρονιάς

Αναγκαία και επιτακτική είναι η εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων στις εκπαιδευτικές μονάδες, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2023-2024 και δεδομένης της συνέχισης της μετάδοσης της covid-19 και των άλλων αναπνευστικών ιογενών λοιμώξεων που ενδημούν κατά την χειμερινή περίοδο στη χώρα μας. Τα παραπάνω αναφέρονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αφγαπηδάκη. Οι κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται σε όλους τους χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, αύλειος χώρος, κοινόχρηστοι χώροι, αποχωρητήρια κ.λ.π) των σχολείων, των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.