Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Βιβλίο: Ο Ιορδάνης και το μαγικό μολυβάκι



Μέσα από το παραμύθι «Ο Ιορδάνης και το μαγικό μολυβάκι», τα παιδιά θα καταλάβουν ότι η γλώσσα και η ορθογραφία είναι ένα παιχνίδι.
Οι γονείς και οι δάσκαλοι πρέπει να τα βοηθήσουν να κατανοήσουν τον μαγικό κόσμο της γλώσσας, να τον ξεκλειδώσουν και να τον αγαπήσουν. Σε αυτή τους την προσπάθεια, ο μικρός Ιορδάνης θα είναι ο βοηθός τους.

Βασικά, δε γίνεται να υπάρχουν 7χρονα τα οποία παίζουν ξύλο μεταξύ τους. Τελεία.


Έλαβα την παρακάτω επιστολή από την αναγνώστρια Σ. 

 Άρη, καλησπέρα. 

Αυτό που θέλω να σου πω (πέρα από τα κλασικά συγχαρητήρια για τη στήλη σου, την οποία λατρεύω) δεν είναι μικροπράγμα αλλά μόλις το έζησα και θέλω να το μάθεις και αν είναι δυνατόν να το αναρτήσεις, να το δουν όσο περισσότεροι γονείς και εκπαιδευτικοί γίνεται και να ασχοληθούν όσο γίνεται περισσότερο με τα παιδιά τους. Περπατούσα το απόγευμα στη γειτονιά μου (μία ήσυχη γειτονιά στα Δυτικά προάστια της Αθήνας) και πέρασε από δίπλα μου μία παρέα 4 παιδιών που υπολογίζω ότι δεν ήταν πάνω από 10-11 ετών. Η ατάκα του ενός που μου τράβηξε την προσοχή ήταν: "Στα αρχ... μου, ρε μαλ.... Θα φάω ξύλο αλλά θα ρίξω κιόλας". 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη "Ροδαυγή"

Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό σωματείο, αποτελούμενο από γονείς, συγγενείς και φίλους ΑμεΝΥ. 

Προγράμματα δήμων για παιδιά: Μάθε, παιδί μου, τέχνη

Θεατρικό παιχνίδι, μαθήματα μουσικής και χορού, αλλά και τέχνες όπως ζωγραφική και χειροτεχνία είναι μερικές από τις προτάσεις των δήμων της Αθήνας για τα πιτσιρίκια σας. Με το κόστος να κυμαίνεται στα 10-15€ τον μήνα, και σημαντικές ελαφρύνσεις για τις οικογένειες των ανέργων, τα επιμορφωτικά προγράμματα των δήμων είναι μια εξαιρετική, όσο και οικονομική, πρόταση για να… παίζουν και να μαθαίνουν τα πιτσιρίκια σας. 

Ιστότοπος: 4Alexis

Ο ιστότοπος περιέχει υλικό για τις τάξεις του δημοτικού - και όχι μόνο, όπως αυτό προσαρμόστηκε στον Αλέξη, έναν 11χρονο πλέον μαθητή υψηλής λειτουργικότητας που ανήκει στο αυτιστικό φάσμα.

Δωρεάν μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Δωρεάν μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας για τους μαθητές των τριών Ειδικών Σχολείων του προσφέρει για πρώτη φορά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας στη Νέα Ραιδεστό, με ημερομηνία έναρξης το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, 15.30-17.30.