Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Το πρώτο ανθρωπάκι.


Πόση χαρά μπορεί να σου δώσει ένα παιδικό σχέδιο; Μόνο όσοι έχουν κρεμασμένο ένα τέτοιο αριστούργημα σε περίοπτη θέση στο ψυγείο, τον τοίχο ή το ντουλάπι τους μπορούν να καταλάβουν τη χαρά της πρώτης αυθόρμητης ζωγραφιάς με νόημα. Το πέρασμα από το στάδιο της μουτζούρας στο πρώτο στραπατσαρισμένο ανθρωπάκι. Έτσι και εμείς, εδώ και μια εβδομάδα καμαρώνουμε τα δικά μας πολύτιμα έργα τέχνης (που στα μάτια μας ξεπερνούν κάθε προσπάθεια του Picasso).

Αλγόριθμος «διαβάζει» τον εγκέφαλο των βρεφών και προβλέπει τον αυτισμό

Οι εγκεφαλικές αλλαγές στην ηλικία των έξι έως 12 μηνών μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να προβλέψουν ποια παιδιά θα εμφανίσουν κάποια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού έως την ηλικία των δύο ετών, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, όπου υπήρχε και ελληνική παρουσία. 

«LEDU»: Ένα εκπαιδευτικό κέντρο για παιδιά προσφύγων και μεταναστών

Ένας εκπαιδευτικός χώρος για παιδιά προσφύγων και μεταναστών με την ονομασία «LEDU» εγκαινιάστηκε σήμερα στην περιοχή Λέπιδα της Λέρου. Σε αυτόν φοιτούν παιδιά ηλικίας από έξι έως 18 ετών, με στόχο να ενταχθούν ομαλά στις επίσημες δομές εκπαίδευσης και να συνεχίσουν την εκπαιδευτική σταδιοδρομία τους.

Τι αλλάζει στα βιβλιάρια Υγείας των Παιδιών από 1η Ιουλίου του 2017

Νέο Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού θα ισχύσει από το καλοκαίρι του 2017 και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στόχος του νέου Β.Υ.Π. είναι να αποτελέσει εργαλείο για την οργάνωση και εφαρμογή της συστηµατικής παρακολούθησης της υγείας και της ανάπτυξης των παιδιών και υποστήριξης των γονέων στην ανατροφή τους, λαµβάνοντας υπόψη τα ειδικά κατά ηλικία χαρακτηριστικά, τόσο σε σχέση µε τις βιολογικές όσο και µε τις συναισθηµατικές, ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας.

Ψυχικά προβλήματα εμφανίζουν τα παιδιά με εξαιρετικά χαμηλό βάρος γέννησης

Τα νεογνά με εξαιρετικά χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης προβλημάτων ψυχικής υγείας μετέπειτα στη ζωή τους, σύμφωνα με μεγάλη ανασκόπηση στοιχεία που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Psychological Bulletin.

Μάντλιν Στιούαρτ, το μοντέλο με σύνδρομο Ντάουν, παρουσίασε την δική του κολεξιόν

Πριν από σχεδόν δύο χρόνια έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα. Φέτος η Μάντλιν Στιούαρτ, ένα μοντέλο με σύνδρομο Ντάουν, λανσάρισε την δική της σειρά ρούχων στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, που περιλαμβάνει αθλητικά κολάν, φούστες και κοντά μπλουζάκια.

Το μοντέλο από την Αυστραλία προκάλεσε ποικίλα σχόλια με την πρώτη της εμφάνιση στην πασαρέλα το 2015 και σε αυτήν πιστώνεται η αλλαγή της αντίληψης για τους ανθρώπους με σύνδρομο Ντάουν.

«Έξυπνο κουτί» για τα χάπια από μαθητές λυκείου της Ρόδου

Να υπενθυμίζει στους ηλικιωμένους να παίρνουν τα χάπια τους με τη… φωνή των εγγονών τους έχει ώς στόχο η "εφεύρεση" μιας ομάδας μαθητών από τη Ρόδο. 

Πρόκειται για 20 μαθητές της πρώτης και δεύτερης λυκείου του “Ροδίων Παιδεία”, οι οποίοι δημιούργησαν τα "έξυπνα κουτιά" με την ονομασία HAPPILL, προκειμένου να θυμίζουν στους χρήστες να πάρουν τα χάπια τους. Το έξυπνο και χρηστικό γκάτζετ των νεαρών μαθητών παρουσιάστηκε και έχει ήδη την οικονομική στήριξη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου για να μπει σε κανονική παραγωγή.

Ασκήσεις επί χάρτου για εξοικονόμηση εκπαιδευτικών

Σχέδιο εκτεταμένης ενοποίησης ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα γίνουν 40 από περίπου 160 ειδικότητες και υποειδικότητες σήμερα, αλλά και δραστικό ψαλίδι στις αποσπάσεις επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Παιδιά με οικονομικά προβλήματα διεκδικούν υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων στη Θεσσαλονίκη

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων έως 100% δίνει φέτος το πρόγραμμα υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια, σε παιδιά με περιορισμένα οικονομικά μέσα, που κατοικούν εκτός του νομού Θεσσαλονίκης.

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε παιδιά που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2017- 2018 στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου, θα διαμένουν στο Οικοτροφείο του Σχολείου και χορηγούνται έπειτα από γραπτή δοκιμασία σε γνώσεις Ελληνικών, Μαθηματικών και Αγγλικών του Δημοτικού σχολείου.

Ο Άστον Κούτσερ με πάθος και ειλικρινή δάκρυα: Υπερασπιστείτε τα παιδιά, δώστε τέλος στη σύγχρονη δουλεία

Προ των ευθυνών τους έθεσε τόσο την «κοινωνία όσο και την εξουσία» για την παγκόσμια πληγή της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παράνομης διακίνησης ανηλίκων ο ηθοποιός και πατέρας δυο παιδιών, Άστον Κούτσερ, μιλώντας με πάθος ενώπιον των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της γερουσίας για τη μάχη ενάντια στη σύγχρονη δουλεία.

Να φτιάξουμε τα όπλα για να νικήσουμε τον καρκίνο των παιδιών

«Νοσούν από καρκίνο και τα παιδιά;». Η ερώτηση είναι πραγματική και μου την έκανε ένας μορφωμένος και καλλιεργημένος άνθρωπος, μεγάλης ηλικίας πια, ο οποίος στη διάρκεια της ζωής του είχε τις δικές του -ουκ ολίγες- περιπέτειες υγείας, αλλά επειδή δεν έτυχε να έρθει σε επαφή με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν γνώριζε καν την ύπαρξη του!