Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Εκδήλωση με μαγικούς κουραμπιέδες!!

410 μαθητές χρειάζονται ειδικά συγγράμματα

Χωρίς σχολικά βιβλία κινδυνεύουν να μείνουν 410 παιδιά με προβλήματα μειωμένης όρασης σε όλη την Ελλάδα καθώς τα χρήματα που απαιτούνται για την εκτύπωση των ειδικών αυτών συγγραμμάτων είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Έκθεση: Κιθάρες και Μαντολίνα στη Σύγχρονη Ελλάδα

Τετραήμερο εκδηλώσεων με έκθεση κατασκευής μουσικών οργάνων, συναυλίες και διαλέξεις

Κτίριο Κωστής Παλαμάς 4 - 8 Μαΐου 2011
Οργάνωση: ΤΕΑΠΗ, Εργαστήρι Μουσικής Αγωγής και Κατασκευής Μουσικών Οργάνων Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (M.Ε.Λ.Μ.Ο.Κ.Ε.)

Tony Deifell: "Seeing Beyond Sight"


Ο Tony Deifell δίδαξε σε εφήβους την τέχνη της φωτογραφίας. Οι μαθητές του ήταν τυφλοί. Το βιβλίο που προέκυψε είναι το Seeing Beyond Sight.

Επιτακτική ανάγκη η Διά Βίου Μάθηση

«Τα στοιχεία συγκλονίζουν: 84 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, από τους οποίους 20 εκατομμύρια είναι παιδιά». Τα πιο πάνω ανησυχητικά ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Επίτροπος της ΕΕ για την Εκπαίδευση, Ανδρούλα Βασιλείου, σε προχθεσινή Ημερίδα με θέμα «Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθηση ως μέσο καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού», που διοργάνωσε στη Λευκωσία το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ). Στην ημερίδα έδωσαν το «παρών» τους και απηύθυναν χαιρετισμούς, επίσης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου.

Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες

Οι Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες όπως οι “Βιολογικές” πρώτες βοήθειες έχουν σκοπό την παροχή βοήθειας προς τον άνθρωπο που ζει κάποιου είδους κρίση. Οι ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες παρέχονται μέχρι το άτομο που βοηθάμε να λάβει εξειδικευμένη επαγγελματική βοήθεια ή μέχρι να καλυτερεύσει η κατάσταση του. Παρόμοια με τις πρώτες βοήθειες. ( Είναι καλό αλλά όχι απαραίτητο ο ενδιαφερόμενος συμμετέχοντας να έχει εκπαιδευτεί προηγουμένως στις πρώτες βοήθειες).

Δειγματική διδασκαλία και Παιδαγωγική Συνάντηση για τις-τους Καθηγήτριες Οικιακής Οικονομίας του Νομού Ηλείας

Στις 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας Δειγματική διδασκαλία και Παιδαγωγική Συνάντηση για τις-τους Καθηγήτριες Οικιακής Οικονομίας του Νομού Ηλείας. Η συνάντηση θα γίνει στις 12.15 και θα τελειώσει στις 14.15. Παρακαλούνται όλες και όλοι οι συνάδελφοι να παρευρεθούν στην συνάντηση.

Πηγή: Μήνυμα της κα Κροκίδη στο κοινωνικό δίκτυο facebook