Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Το είδαμε και μας άρεσε: Η καλύτερη φωτογραφία του 2011

Ανοικτή και εξ Αποστάσεως τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Άτομα με Αναπηρία. Η Περίπτωση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Το άρθρο "Ανοικτή και εξ Αποστάσεως τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Άτομα με Αναπηρία. Η Περίπτωση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου" των Κρητικού και Κουτσούμπα αποσκοπεί να παρουσιάσει τα αποτελέσματα μιας ποιοτικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε τρεις φοιτητές με αναπηρία, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος ο τρόπος με τον οποίο η ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση ανταποκρίνεται στις πρόσθετες εκπαιδευτικές τους ανάγκες.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Open Education- The Journal of Open and Distance Education and Educational Technology, vol.7, n. 2 (2011) και μπορείτε να το μεταφορτώσετε από εδώ.

Διαγωνισμός ιδεών «Ενιαία εικόνα και ταυτότητα για τα Μνημεία και Μουσεία της Ελλάδας»

Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού διοργανώνει διαγωνισμό ιδεών για τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας των Μνημείων και Μουσείων της Ελλάδας.

Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων της Α' Τάξης Επαγγελματικού Λυκείου

Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων της Α' Τάξης Επαγγελματικού Λυκείου εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα, το ΥΠΔΒΜΘ εξέδωσε τις οδηγίες διδασκαλίας των παρακάτω μαθημάτων: