Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Μία εβδομάδα ακόμη...


Πηγή

«Wannabe»: Η απεγνωσμένη προσπάθεια μιας έφηβης YouTuber να γίνει διάσημη


Μέσα από την ταινία μικρού μήκους «Wannabe», ο σκηνοθέτης Jannis Lenz καταγράφει τη μανιώδη προσπάθεια μιας έφηβης YouTuber, της Coco, να αποκτήσει φήμη και να γίνει το επόμενο αστέρι του YouTube. 

Ο εκπαιδευτικός που ξεκίνησε να βάλει ένα πετραδάκι κι έχτισε μια πολυκατοικία

Μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο των σχολείων, ο φυσικός Μανόλης Κουσλόγλου σκέφτηκε έναν τρόπο για να υποστηρίξει τους συναδέλφους του που δεν γνώριζαν νέες τεχνολογίες, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κατέληξε να «τρέχει» μία ομάδα 25.000 εκπαιδευτικών, που διψούσαν για βοήθεια.
Διαβάστε το άρθρο της Κατερίνας Λομβαρδέα στο insidestory.gr

Θερινά Τμήματα Εκμάθησης Γραφής και Ανάγνωσης Braille

Ανακοινώνουμε την έναρξη θερινών τμημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille. Τα τμήματα θα ξεκινήσουν την εβδομάδα 06-10 Ιουλίου 2020, θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα. Το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ. Μετά την λήξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις πιστοποίησης από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

ΗΠΑ: EndeavourRX - Εγκρίθηκε το πρώτο βιντεοπαιχνίδι με ιατρική συνταγή

Tο EndeavourRX ανοίγει τον δρόμο ως το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (USA Food and Drug Administration- FDA) ως συνταγογραφούμενο φάρμακο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, οι γιατροί μπορούν τώρα να συνταγογραφήσουν το παιχνίδι σε παιδιά ηλικίας οκτώ έως 12 ετών που έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD).

Εκτός ρύθμισης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τα παιδιά με αυτισμό

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε η Μαρία Λευτάκη, αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό «Αγία Σκέπη», για τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό σε ό,τι αφορά στην εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

H «Μέριμνα» στέκεται δίπλα στα παιδιά με πένθος ή σοβαρά προβλήματα υγείας

ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ να μιλήσουμε και να επεξεργαστούμε την απώλεια και πώς μιλάμε σε ένα παιδί για τον θάνατο; Πόσο εύκολο είναι να αντιμετωπίσει κανείς το πένθος, ειδικά ένα παιδί; 

«Για τα παιδιά, ο πιο σημαντικός παράγοντας που μπορεί να τα διευκολύνει στην επεξεργασία του θρήνου είναι να έχουν δίπλα τους ενήλικες που τα στηρίζουν. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να νιώθουν ότι τα ακούνε, ότι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, ότι συμμετέχουν στο πένθος της οικογένειας και μπορούν να κρατήσουν ζωντανή την ανάμνηση του αγαπημένου τους» εξηγούν η άνθρωποι της Μέριμνας - Εταιρεία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και τον θάνατο, μιας αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 1995 από 9 πανεπιστημιακούς, διευθυντές παιδιατρικών τμημάτων και επιστήμονες ψυχικής υγείας. 

Αποτελέσματα Μαθητικού Διαγωνισμού 2019 με θέμα «Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα»

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης Νέων1, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του 23ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα» που έλαβε χώρα κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Ειδικός Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου Μικρού Μήκους "Σενάρια Ζωής" (Παράταση υποβολής: 17 Αυγούστου 2020)

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής σεναρίων παρατείνεται μέχρι και τις 17 Αυγούστου 2020.

H Ε.Σ.Ε., μετά από ανάθεση της Pfizer Ηellas A.E. προκηρύσσει τη διενέργεια διαγωνισμού συγγραφής σεναρίου ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Σενάρια ζωής» στο πλαίσιο Εκστρατείας Ενημέρωσης για τους κινδύνους που συνεπάγεται η αυξανόμενη ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά. Στόχος της ταινίας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η ανάδειξη του προβλήματος της μικροβιακής αντοχής σαν μία από τις σημαντικότερες υγειονομικές απειλές.