Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Βιβλιοπαρουσίαση: Μια παγίδα για τον Άγιο Βασίλη.

Μπορεί ένα πανέξυπνο και εφευρετικότατο, πραγματικά κακό αγόρι να παγιδεύσει τον Άγιο Βασίλη και να πάρει το αίμα του πίσω για όλα τα ζευγάρια κάλτσες που του έχει φέρει για δώρα; Δυναμίτες στο τζάκι, άγριες τίγρεις στον κήπο, γκιλοτίνες στις πόρτες, καταπακτές, ένα κλουβί συνδεδεμένο με την κάλτσα για τα δώρα και ο μικρός Μπράντλι είναι σίγουρος ότι φέτος δεν θα πάρει απλώς ένα ζευγάρι “χαζοκάλτσες” αλλά ολόκληρο το σάκο αυτού του “χοντρομπαλά” που αγνοεί τις επιθυμίες του τα τελευταία χρόνια. Και ενώ όλα δείχνουν ότι ο Άγιος Βασίλης φέτος κινδυνεύει, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς θα είναι μια μεγάλη έκπληξη για όλους…

Οι πιθανές αιτίες για την εμφάνιση επιληψίας στα παιδιά

Η επιληψία έχει κατά καιρούς συνδεθεί από τους επιστήμονες με διάφορους παράγοντες και συμπεριφορές που αφορούν στην υγεία της μητέρας. Μια πρόσφατη μελέτη συνέδεσε την πιθανότητα επιληψίας στο παιδί με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα στη μητέρα, ενώ μια παλαιότερη είχε ενοχοποιήσει τη λήψη αντιβιοτικών από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της κύησης.

Όταν τα πρόστιμα της Τροχαίας μετατρέπονται σε δώρα για παιδιά

Σε μια μικρή πόλη του Τέξας οι τροχαίες παραβάσεις είναι ασφαλώς λίγες. Πάντα όμως είναι δυσάρεστες, αφού τα πρόστιμα είναι υψηλά.

Το αστυνομικό τμήμα στην πόλη Γκόντλι αποφάσισε να μπει σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα αγάπης και προσφοράς, δίνοντας στους παραβάτες μια όμορφη εναλλακτική: να περάσουν από το Τμήμα με δώρα για παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διάκριση Έλληνα μαθητή σε Διεθνή Διαγωνισμό για «μικρούς Οδυσσείς»

Το Βραβείο Κοινού για το σχέδιο “Α civlization that has developed a very high technological standard!!” απονεμήθηκε στον Μενέλαο Ράπτη, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Επιστήμης του Διαστήματος Odysseus II 2015-2016. Οι νικητές ανακοινώθηκαν κατά την τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Euro Space Centre στο Βέλγιο.

Ηράκλειο: Εργαστήρι Ντοκιμαντέρ για γονείς και παιδιά

Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη, στο Ηράκλειο

"Κοιτάζοντας Φανταστικά" με την Βίκη Χρηστάκη 
Ένα Εργαστήρι Ντοκιμαντέρ για γονείς και παιδιά (από 9 έως 12 ετών) κάθε Κυριακή πρωί από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 26 Μαρτίου 2017. 

Ενα διαδραστικό συνέδριο για 100 παιδιά 8-10 ετών

Η Ναταλία παίζει στο πιάνο το «Let it go», ενώ κάποιοι συμμαθητές της σιγοτραγουδούν τους στίχους. Δίπλα, ο Νικηφόρος και ο Βασίλης ανταγωνίζονται στο επιδαπέδιο σκάκι. Απέναντι, η Ζωή και η Βασιλίνα σκαρφαλώνουν στα ξύλινα γαϊδουράκια. Τα παιδία παίζει και... μαθαίνει στο Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο (ΔΕΣ). Είναι η ώρα του διαλείμματος, αλλά εδώ, στο ΔΕΣ, κάπως έτσι κυλά και το μάθημα.

"Στενάζει" η ειδική αγωγή στο Ρέθυμνο

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσεται η πορεία της ειδικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού όχι μόνο τα πολυάριθμα κενά δεν έχουν καλυφθεί, αλλά ταυτόχρονα οι καθηγητές της γενικής εκπαίδευσης καλούνται να τελέσουν χρέη ειδικής αγωγής μετά από ισχνή επιμόρφωση.

Σύσταση Τομέα Μειονοτικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ

Τομέας Μειονοτικής Εκπαίδευσης συστήνεται στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Η απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και πρόκειται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, ουσιαστικά ρυθμίζει διαδικαστικά μία πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από το συγκεκριμένο Τμήμα ήδη από το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 και υλοποιήθηκε το 2011.

Πολύτιμες συμβουλές για την προστασία των παιδιών από τα παιχνίδια

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 3 στα 1.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο από τα παιχνίδια τους

Η ασφάλεια των παιδιών πρέπει να είναι το κυριότερο μέλημά μας όταν επιλέγουμε παιχνίδια γι' αυτά ειδικά τις μέρες των εορτών που η κατανάλωση είναι τεράστια. Θέλοντας να ευχαριστήσουμε τα παιδιά πολλές φορές επιλέγουμε παιχνίδια που είτε δεν είναι για την ηλικία τους είτε έχουν κρυφούς κινδύνους.

Βρετανία: Εστιατόριο απαγορεύει τα… μωρά γιατί κάνουν θόρυβο

Πολλές καφετέριες και εστιατόρια έχουν κατηγορηθεί στη Βρετανία επειδή απαγορεύουν το δημόσιο θηλασμό στους χώρους τους, αλλά η καφετέρια/εστιατόριο Organic Kitchen κάνει ένα βήμα παραπάνω (ή μάλλον πολλά βήματα) και απαγορεύει και τα μωρά, «τελεία και παύλα».

Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενηλίκους από την 3η δημοτική κοινότητα

Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενηλίκους διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Γεωργίου Ψαράκη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.