Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Απροσπέλαστα τα μνημεία της Θεσσαλονίκη

Σχεδόν απροσπέλαστα είναι τα σημαντικά βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης, ειδικά για τα άτομα με αναπηρίες, γεγονός που τους στερεί μεγάλο μέρος από την επισκεψιμότητά τους, ενώ αντίκειται και στις κοινωνικές υποχρεώσεις της ελεύθερης και ανεμπόδιστης πρόσβασης των πολιτών. «Η δυνατότητα φυσικής πρόσβασης και αντίληψης των μνημείων είναι κοινωνική υποχρέωση, οικονομική και πολιτική ανάγκη», όπως αναφέρουν οι αρχιτέκτονες Αριστοτέλης Νανιόπουλος, Παναγιώτης Τσαλής και Ελένη Παπανικολάου, που θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου «Προσπέλασις» στο συνέδριο «Δημόσιος χώρος... αναζητείται».

Δημιουργική απασχόληση παιδιών στη Λαμπηδόνα

Εκδήλωση για τα παιδιά διοργανώνει το Κοινωνικό – Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα ολα τα Σάββατα του Οκτώβρη, στη Λαμπηδόνα.

Η ομάδα Παιδαγωγών - Καλλιτεχνών του Κοινωνικού - Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα περιμένει τα παιδιά για δημιουργική απασχόληση (παιχνίδι, ζωγραφική, θέατρο).

Η εκδήλωση ξεκινά στις 10:00 και ολοκληρώνεται 13:00.

Πηγή: Βύρωνας

Κέρκυρα: Στο επίκεντρο το πρόγραμμα «τουρισμού χωρίς φραγμούς» για ΑΜΕΑ

Ενημέρωση εν όψει της έναρξης του προγράμματος «τουρισμός χωρίς φραγμούς» για τη μείωση των φυσικών και κοινωνικών εμποδίων που αποκλείουν τα άτομα με αναπηρίες από το τουριστικό προϊόν, πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Χρήστου Σκούρτη με φορείς των ΑΜΕΑ.

Εναρξη Προγράμματος Νευροψυχολογικής αποκατάστασης ατόμων με Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις από την ΕΛΕΠΑΠ

Το Πρωτοποριακό, Ημερήσιο πρόγραμμα Νευροψυχολογικής αποκατάστασης ατόμων με Εγκεφαλικές Βλάβες της ΕΛΕΠΑΠ το οποίο λειτουργεί υπό την Αιγίδα του Head Trauma Program Rusk Institute of Rehabilitation Medicine, NYU από το 2008 ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου τον Οκτώβριο 2011 και δέχεται περιορισμένο αριθμό Αιτήσεων Νέων Θεραπευομένων.

Προσλήψεις δασκάλων από την ΕΚΒΕ

Ανακοίνωση από την ΕΝΩΣΗ ΚΩΦΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΚΒΕ) για όλους τους Δασκάλους Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ). Η Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας της ΕΚΒΕ ξεκινά προσλήψεις Δασκάλων ΕΝΓ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ή να περάσουν από τα γραφεία της ΕΚΒΕ για να συμπληρώσουν την ανάλογη αίτηση. Η παρούσα ανακοίνωση λήγει 13/10/11. Την Παρασκευή 14/10/11 Θα γίνει συνάντηση στα γραφεία της Σχολής ΕΚΒΕ! Παρακαλούμε να διαδοθεί στους ενδιαφερόμενους.
Πηγή: noesi

Μουσεία με είσοδο... διπλό κλικ

Βασικοί πυλώνες για τη διαφύλαξη αλλά και τη διακίνηση της πολιτιστικής πληροφορίας, «ζώντα» αποθετήρια που παρέχουν σε κάθε ενδιαφερόμενο πρόσβαση στην ιστορία, την τέχνη και τη γνώση, τα μουσεία προσαρμόζονται -άλλα πιο γρήγορα, άλλα πιο αργά- στα κελεύσματα των καιρών και αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Κι αυτή αποδεικνύει με τη σειρά της έμπρακτα ότι μπορεί να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τους σκοπούς τους.

Βιβλία από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού


Χρονομηχανή 360 μοιρών

Ενα μνημειώδες πανόραμα γυρίζει τον χρόνο 1.882 χρόνια πίσω και «ξαναχτίζει» την αρχαία Πέργαμο στο Βερολίνο 

Μείωση 60% της χρηματοδότ​ησης διερμηνέων νοηματικής γλώσσας

"Είμαστε τα αφτιά και το στόμα των ατόμων που έχουν προβλήματα ακοής. Δεν κουνάμε απλά τα χέρια μας. Δουλειά μας είναι όχι μόνο να μεταφέρουμε το μήνυμα, αλλά και να πετύχουμε το ύφος και τη διάθεση αυτών των ατόμων. Η νοηματική γλώσσα δεν είναι απλά μια ... "ξένη γλώσσα", απαιτεί ειδικές δεξιότητες".

O Aδέσποτος: Μάθημα φιλοζωϊας στα σχολεία των Γιαννιτσών



''Ο Αδέσποτος'' είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές της πρώτης δημοτικού. Η ιδέα και η υλοποίηση ανήκουν στην κ. Κική Δημητριάδου, νηπιαγωγό και γραμματέα του συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών.