Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Μάθηµα αυτονοµίας στη γειτονιά

Εναλλακτική εκπαίδευση για παιδιά µε ειδικές ανάγκες, µε στόχο να αυξήσουν την κοινωνικότητά τους και να µπορούν να είναι όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητα
Εχει φτάσει η ώρα να πληρώσει. Μετρά τα χρήµατα στα χέρια του. Κοιτάει την ταµία, τον συνοδό του. Μετράει ξανά. Ψάχνει την επιβεβαίωση. Τα υπολόγισε σωστά; Είναι σίγουρος; Πίσω του ανυπόµονα βλέµµατα. Ωσπου απλώνει το χέρι. Για τον 14χρονο Γιώργο, ένα παιδί µε νοητική υστέρηση, εκείνο το απόγευµα στο σούπερ µάρκετ ήταν ένα ακόµη µάθηµα.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων αρχίζει από το Σαββατοκύριακο

Με εκδηλώσεις κάθε είδους αλλά προ πάντων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και σε μερικές περιπτώσεις με διευρυμένο ωράριο τα μουσεία της χώρας γιορτάζουν για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου αρχίζοντας μάλιστα από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο εορτασμός έχει φέτος ως γενικό θέμα τα «Μουσεία και τη Μνήμη», με επιμέρους αναφορές στις συλλογές και τα τεκμήρια, την ιστορία των μουσείων, τις ξεχασμένες μνήμες, τη σχέση μνήμης, κοινωνίας και ταυτότητας και ακόμη την πολιτιστική προσφορά της Αφρικής στον κόσμο.

Ημερίδα: Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Ειδική Αγωγή

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε.Ε.Π.)
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου (10π.μ. - 5μ.μ.) στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα Αλέξανδρος - Πολιτιστικό Κέντρο Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας - Εθνικής Αμύνης 1 - έναντι Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος).

«Toddlers and tiaras»: Ριάλιτι-σοκ με πρωταγωνιστές παιδιά!

Σοκ προκάλεσε το θέμα που συναντήσαμε στο διαδίκτυο τις περασμένες μέρες, προβάλλοντας μια μητέρα να πραγματοποιεί ενέσεις botox στο 8χρονο κοριτσάκι της προκειμένου να μην κάνει ρυτίδες. Οι περισσότεροι από εμάς σκεφτήκαμε ότι πρόκειται απλώς για μεμονωμένο περιστατικό μιας παρανοϊκης μητέρας. Τι γίνεται όμως όταν τα περιστατικά πληθαίνουν και προβάλλονται σε τηλεοπτικό σόου στην τηλεόραση;

6ος αγώνας αγάπης

Απογραφή Ατόμων με Αναπηρία στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Έτους 2011

Μετά από αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ, οι υπάλληλοι της Εργατικής Εστίας θα παρευρίσκονται στα γραφεία της Συνομοσπονδίας (Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη) την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Μαΐου, από τις 9:30 το πρωί έως τις 13.30 για την απογραφή των ατόμων με αναπηρία στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Εκτυπώστε οικολογικά

Το PrintFriendly είναι μια δωρεάν web εφαρμογή που έρχεται να συμβάλλει γρήγορα, εύκολα, αποτελεσματικά, και κυρίως οικονομικά και οικολογικά στη διαχείριση των εκτυπώσεων. Διαβάστε περισσότερα για την εφαρμογή στο Greek Libreries in a New World.

Κοζάνη - Αρχαιολογική συλλογή για άτομα με προβλήματα όρασης

Διαθέτει ακόμη και αρχαιολογική συλλογή για άτομα με προβλήματα όρασης. Οι τυφλοί επισκέπτες του εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο μπορούν να «ψηλαφίσουν» τα αντίγραφα των αρχαιοτήτων που έχουν δημιουργήσει οι ιθύνοντες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

ΙΧ Πανελλήνιο Συμπόσιο Λατινικών Σπουδών: "Το Χιούμορ στη Λατινική Γραμματεία"

Ο Τομέας Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί στο IX Πανελλήνιο Συμπόσιο Λατινικών Σπουδών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 19 έως τις 22 Μαΐου 2011.
Περισσότερες πληροφορίες

thess… παραλια; (μερος Α’)

Ενημέρωση από τους thessalinistas:
Μπορεί η Θεσσαλονίκη να ιδρύθηκε και να αναπτύχθηκε αξιοποιώντας κυρίως τη σχέση της με τη θάλασσα, αλλά τα τελευταία 40 χρόνια η σχέση αυτή ακολουθεί μία ταχύτατα φθίνουσα πορεία, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απολαμβάνουν από… απόσταση και μόνο τη θέα του Θερμαϊκού.

Πρακτικά 2ου Συνεδρίου ΕΤΠΕ

Διαβάστε και μεταφορτώστε τα πρακτικά από το 2o Πανελλήνιο Συνέδριο: "Ένταξη και χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία" που πραγματοποιήθηκε από την ΕΤΠΕ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση) στην Πάτρα τον Απρίλιο 2011.

Μια ιστορία αγάπης με ... νόημα (LSF)