Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Γιατί το παιδί δεν τρώει φρούτα και λαχανικά;

 

Πηγή


Ας έχουμε και αυτό υπόψη μας, όταν το παιδί μας αρνείται να φάει κάποιο φρούτο ή λαχανικό.

Καλλιτεχνική-εκπαιδευτική δράση: Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε… να φιλοτεχνώ

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία 1821-2021» και εν όψει της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει εκπαιδευτικό – καλλιτεχνικό πρόγραμμα και προσκαλεί τα παιδιά & τους νέους να δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα αφιερωμένα στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ατενίζοντας την ιστορία ως πηγή γνώσης και έμπνευσης για το μέλλον.

Ο επετειακός διαγωνισμός και η έκθεση των διακριθέντων παιδικών ζωγραφικών έργων είναι αφιερωμένοι στη γέννηση, στο ξέσπασμα, στην ακτινοβολία και στην παρακαταθήκη της Ελληνικής Επανάστασης.

Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.152/161649/Α5/25-11-2020 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.

Σε σχολείο το μεγαλύτερο πράσινο δώμα της Θεσσαλονίκης με 16.000 φυτά

Πρασίνισε πριν από λίγες ημέρες η ταράτσα του 26ου Γυμνάσιου Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολυμπιάδος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δώμα της πόλης με 16.000 φυτά και περιλαμβάνει είδη μεσογειακής χλωρίδας, χαμηλούς θάμνους και πόες. Το δώμα έχει έκταση 1,5 στρέμμα.

Οι εργασίες για τη δημιουργία του άρχισαν τον Αύγουστο και επιλέχθηκε ο εκτατικός τύπος του δώματος για να υπάρχει το λιγότερο δυνατό βάρος στο κτήριο.

Άτομα με αυτισμό, παιδιά ενός κατώτερου θεού;

Γράφει ο Γιώργος Τριανταφύλλου μαθητής του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης, υπεύθυνος του πυρήνα ελεύθερης έκφρασης μαθητών change the world.gr

Με μεγάλη μου λύπη ανακάλυψα πως για μια ακόμη χρονιά, δεν συμπεριλήφθηκαν στις λίστες εισαγωγής μαθητών με σοβαρές παθήσεις στα ΑΕΙ, τα άτομα με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας Asperger. Έλεος, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο δεν έχω να πω για την ανοχή της κυβέρνησης στο φαινόμενο αυτό.

Σύνδρομο Prader-Willi: μια αναλυτική προσέγγιση από την μητέρα Κατερίνα Κουτουκάκη .


Από το κανάλι τής κ. Στεφανίας Βενιέρη στο youtube

«Συζωή»:Βοηθήστε παιδιά με αναπηρία να αποκτήσουν ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο

Δώστε χαρά στα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες συνεισφέροντας στην προσπάθεια για την απόκτηση ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου, προτρέπει ο σύλλογος γονέων «Συζωή», με αφορμή τη γιορτή της ημέρας #GivingTuesday, την 1η Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, «η ιδέα για τη συγκεκριμένη γιορτή γεννήθηκε το 2012, με σκοπό να προτείνει στους ανθρώπους να δείξουν γενναιοδωρία και καλοσύνη γύρω τους, ώστε να δημιουργήσουν μια θετική αλλαγή στον κόσμο». 

Μία συζήτηση με τη Μαρίζα Ντεκάστρο για τη Δημοκρατία, τη Δικτατορία και τα Δικαιώματα

"Δεν διαβάζουμε βιβλία γιατί πρέπει ή γιατί κάνει καλό. Διαβάζουμε, επειδή ευχαριστιόμαστε. Για να κερδηθεί το στοίχημα της ανάγνωσης και η ανάγνωση να γίνει συνήθεια, κάθε αναγνώστης, παιδί ή ενήλικος, πρέπει να απολαμβάνει αυτό που διαβάζει!" Μαρίζα Ντεκάστρο
Διαβάστε στο τaλκ τη συνέντευξη/ συζήτηση που είχαν η Μαρίζα Ντεκάστρο και  η Πελιώ Παπαδιά με αφορμή την επέτειο της 17 Νοεμβρίου, και τα βιβλία τής πρώτης “2651 ημέρες Δικτατορίας”, “Πού κρύβονται τα δικαιώματα;” και “Τι είναι δημοκρατία”.


Νέος αθλητικός εξοπλισμός σε 36 σχολεία της πόλης εν μέσω lockdown

«Μεταμορφώνονται» σταδιακά και εν μέσω lockdown οι αυλές και τα γυμναστήρια 36 σχολικών συγκροτημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την επιστροφή στα θρανία κι έως την έλευση του νέου χρόνου, τους μαθητές θα τους ...υποδεχτούν νέες μπασκέτες, καινούργιες εστίες ποδοσφαίρου και χάντμπολ, δίχτυα βόλεϊ, τραπέζια πινγκ πονγκ, κούνιες, τραμπολίνο και όλος ο απαραίτητος αθλητικός εξοπλισμός.

Ντουμπάι: Μία από τις πιο προσβάσιμες πόλεις στον κόσμο

Οι αρχές των Εμιράτων έχουν κάνει μεγάλα βήματα ώστε να υπάρχει προσβασιμότητα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, με αφετηρία τις μεταφορές

Μια χρονιά γεμάτη από νέες λέξεις

Πρωτόγνωρα όσα συμβαίνουν το 2020, έτσι δεν λέμε; Και μάλιστα, χωρίς καν να εξηγήσουμε τι εννοούμε: τα επίθετα που περιγράφουν «αυτό που ζούμε» (αλλά και τα ουσιαστικά που το συγκεκριμενοποιούν), είναι πλέον πολλά και αυτονόητα διεθνώς. Φανταστείτε, λοιπόν, πόση δουλειά είχαν οι ερευνητές του Λεξικού της Οξφόρδης όταν φέτος, όπως κάθε χρόνο, κλήθηκαν να επιλέξουν τη «λέξη της χρονιάς», εκείνη που αντανακλά τις τάσεις και τις ενασχολήσεις του αγγλόφωνου έστω κόσμου. Προφανώς η επιλογή τους θα σχετιζόταν με τον κορωνοϊό, όμως, το τρέχον έτος έχει κάτι ακόμη ανεπανάληπτο: το Λεξικό δεν κατόρθωσε να απομονώσει μία λέξη, όπως ήταν κάποτε η «σέλφι» ή το «ατμίζω». Αντίθετα, πρότεινε ολόκληρη λίστα.