Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλια του νερού

Κλείσε τη βρύση για να ξεκινήσει η πλοήγησή σου στο "watersave- Εξοικονόμηση Νερού", ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία.

"Πινακίδες από Κερί" στα Σαββατόβραδα με Νόημα

Προβολή ταινίας και ντοκιμαντέρ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σύνδρομο Down

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down σας προσκαλούμε στη προβολή της ταινίας "Αν μ’ αγαπάς" του Χρήστου Κετικίδη και του ντοκιμαντέρ της "Ηλιαχτίδας" με τίτλο "Μεγαλώνοντας ένα παιδί με σύνδρομο Down: Ένα διαφορετικό αλλά και μοναδικό ταξίδι ζωής".

Από τη βιβλιοθήκη σας στο Καστελλόριζο

Στείλτε ένα βιβλίο, ακόμα και απ΄ αυτά που έχετε ήδη διαβάσει, στο ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ.
Γράψτε στην πρώτη σελίδα την αφιέρωση σας ή το μήνυμα σας και στείλτε το με ένα απλό γραμματόσημο (κόστος γραμματ. από 1,90 έως 2,12ευρώ).
Στοιχεία παραλήπτη: Δημοτικό Σχολείο Καστελλορίζου Τ.Κ.85111 (συμμετοχή στην εκστρατεία του 24grammata.com)

Προβολές από το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων των σχολείων προβάλλει την ταινία¨"Σαν αστέρια στην γη". ...

11/3 Παρασκευή ώρα 19.30 17ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
13/4 Τετάρτη 17.30 3ο Δημοτικού Σχολείου Τριαδίου, 11.00 π.μ

Μουσείο για μικρούς επιστήμονες!

Όταν σε ρωτάνε τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις, απαντάς επιστήμονας; Τρελαίνεσαι για πειράματα και κατασκευές; Τότε αυτό το μουσείο είναι ότι πρέπει για σένα. Πρόκειται για ένα μουσείο διαφορετικό από αυτά που ξέρεις. Εκεί δεν υπάρχουν εκθέματα που μόνο κοιτάζεις, αλλά συμμετέχεις και εσύ κάνοντας διάφορες δραστηριότητες. Μερικά από τα θέματα του μουσείου είναι η παλαιοντολογία, η ανακύκλωση, η σωστή διατροφή, η χημεία και πολλά πολλά άλλα. Κάθε Κυριακή διοργανώνονται ειδικές εκθέσεις και προγράμματα με διάφορα θέματα για μικρά και μεγάλα παιδιά. Το μουσείο πειραμάτων βρίσκεται στην Αθήνα στην παρακάτω διεύθυνση:  Σιβρισσαρίου 6 Καισαριανή. Για περισσότερες πληροφορίες ζήτησε από τους γονείς σου να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2107210105 και 2107610038 ή να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.juniorscience.gr/.

Πηγή: RamKid, τ. 65 Ιανουάριος- Φεβρουάριος 2011 σελ.5

Ο εγκέφαλος και το σώµα µας ευθύνονται για το τραύλισµα

Οι ειδικοί πιστεύουν πλέον πως το τραύλισµα δεν οφείλεται σε ψυχολογικά προβλήµατα, αλλά στην έλλειψη κινητικού συντονισµού διαφόρων τµηµάτων του εγκεφάλου που εµπλέκονται στην παραγωγή του λόγου

Οτταβα:Οι γονείς εξιδανικεύουν το μεγάλωμα των παιδιών τους

Τα παιδιά επιβαρύνουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καταναλώνουν μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου των γονιών τους και τους προκαλούν αμέτρητες έγνοιες και ανησυχίες. Όμως παρόλο που οι γονείς ισχυρίζονται ότι όλα αυτά αξίζουν και με το παραπάνω, καναδοί ερευνητές του πανεπιστημίου του Οντάριο υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα πείθουν τους εαυτούς για αυτό.

Καρναβάλια και χαρές!

"Στα …παλιά τα χρόνια, όταν η ηλικία μου δικαιολογούσε να θεωρώ τους άνω των εικοσιπέντε χρονών γέρους, ένα από τα μικρά μου άγχη ήταν και τα καρναβάλια!

Στα δημοτικά σχολεία γίνονταν γιορτές με κάθε ευκαιρία και σε όλες κατάφερνα να συμμετέχω στο εορταστικό πνεύμα, μάλιστα στις γυμναστικές επιδείξεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς διασκέδαζα με την καρδιά μου …στην προοπτική του καλοκαιριού!

Τα καρναβάλια όμως ήταν πέρα από τις μικρές μου δυνάμεις!