Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Οι οικογένειες παιδιών με αναπηρία έρχονται αντιμέτωπες με μια κουλτούρα κατηγοριών όταν αναζητούν βοήθεια.

Οι γονείς των παιδιών με αναπηρία έρχονται αντιμέτωπες με μια κουλτούρα κατηγοριών όταν προσπαθούν να ζητήσουν βοήθεια, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε.

Στην έρευνα πήραν μέρος 143 τμήματα κοινωνικής φροντίδας στην Αγγλία και διαπιστώθηκε έλλειψη εκπαίδευσης, εμπειρίας και κατανόησης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες.

Θα σώσει τα παιδιά μας το Pop it από το στρες;

Κάθε χρόνο ένα νέο παιχνίδι εμφανίζεται ξαφνικά στις ζωές μικρών και μεγάλων, προκαλώντας φρενίτιδα και πρωτόγνωρη μανία, έως ότου να εμφανιστεί το επόμενο και το παλιό να ξεχαστεί. Για παράδειγμα, όλοι θυμόμαστε τα fidget spinners, τα μικρά αντιστρές gadgets με την στρογγυλή βάση και τον περιστρεφόμενο έλικα, τα οποία υπήρξαν η απόλυτη τρέλα του 2017, κατακλύζοντας την αγορά και τις συνειδήσεις των παιδιών. Ακολούθησαν κι άλλα παρόμοια παιχνίδι, με μικρότερη ή μεγαλύτερη δυναμική, ενώ αυτή την περίοδο έχει επικρατήσει μια νέα "μόδα", η οποία τρελαίνει τις νεαρές ηλικίες - και όχι μόνο - και ακούει στο όνομα Pop It.

Διατροφή παιδιών και εφήβων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - Κανόνες υγιεινής για την σίτιση σε ολοήμερα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΘΕΜΑ: «Διατροφή παιδιών και εφήβων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - Κανόνες υγιεινής για την σίτιση σε ολοήμερα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Νέα μέτρα: Με self test στους μικτούς χώρους παιδιά έως 18 ετών

Νέα δεδομένα για την είσοδο ανηλίκων έως 18 ετών στους έως σήμερα μικτούς χώρους θα περιλαμβάνει η ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού που θα ισχύουν από αύριο.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι τα τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

Πανελλαδικές – Τι αλλάζει το 2022 για τους υποψήφιους και τα πανεπιστήμια

Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ θα ισχύσουν στις επόμενες Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να δώσουν στους υποψηφίους μία σειρά δεύτερων ευκαιριών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα εισάγονται και νέα ακαδημαϊκά κριτήρια για τα πανεπιστήμια.

Διπλασιάστηκε κατά την πανδημία ο χρόνος χρήσης των οθονών από εφήβους στις ΗΠΑ με επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία

Χειρότερη ψυχική υγεία και υψηλότερο αίσθημα άγχους είχαν οι έφηβοι που αφιέρωναν περισσότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες, εξαιρουμένου του χρόνου που αφιέρωναν για τις σχολικές τους υποχρεώσεις, σε σχέση με τους εφήβους που αφιέρωναν λιγότερο χρόνο, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε σε 5.412 εφήβους, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 12-13 ετών, στις ΗΠΑ κατά την έναρξη της πανδημίας COVID-19 (Μάιος 2020).Επίσης, οι έφηβοι που είχαν ένα υποστηρικτικό κοινωνικό περιβάλλον, όπως υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους, καθώς και αυτοί που είχαν τη δυνατότητα να αντισταθμίσουν την απομόνωση από την πανδημία με άλλες δραστηριότητες, όπως σωματική άσκηση και δημιουργικές δραστηριότητες, αφιέρωναν λιγότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες.

Κορονοϊός - Ερευνα: Απρόθυμοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους 4 στους 10 Ελληνες γονείς

Πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο είναι όλο και περισσότεροι πολίτες, όπως προκύπτει από τα ευρήματα νέας έρευνα της διαΝΕΟσις, σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Metron Analysis, που καταγράφει τις στάσεις και τις απόψεις των Ελλήνων, στο διάστημα 5-14 Οκτωβρίου 2021, για τους εμβολιασμούς και τις συνέπειες της πανδημίας στις ζωές τους.

Τα προσφυγόπουλα της Κω και της Λέρου φτιάχνουν τις δικές τους εφημερίδες

Δύο σχολικές εφημερίδες βγάζουν οι μαθητές των κέντρων μη τυπικής εκπαίδευσης της Άρσις KEDU στην Κω και LEDU στη Λέρο προσκαλώντας την τοπική κοινωνία σε έναν διαρκή διάλογο.

Η εφημερίδα «Ηρωικά Μπλεξίματα» ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κέντρου μη τυπικής εκπαίδευσης LEDU και στην έκδοσή της συμμετέχουν μαθητές όχι μόνο από το LEDU αλλά και από τα τέσσερα δημοτικά σχολεία της Λέρου: Λακκίου, Αγίας Μαρίνας, Ξηροκάμπου και Αλίντων. Οι μαθητές γράφουν για τα αγαπημένα τους φρούτα, συνταγές και παραδοσιακά τραγούδια, συνθέτουν ιστορίες και παίρνουν συνεντεύξεις των δασκάλων τους. Επίσης, αποκαλύπτουν τα όσα ονειρεύονται.

Γερμανία: Παιδιά και έφηβοι εκτεθειμένοι σε «μαθήματα βίας» από τηλεοπτικές σειρές

«Σε σκοτώνω!» Αυτό ήταν το «παιχνίδι» σε νηπιαγωγείο στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, όπου παιδιά πέντε και έξι ετών αναπαριστούσαν τη δράση της δημοφιλούς σειράς «Squid Game» από την πλατφόρμα Netflix. Στη Βαυαρία, η Αστυνομία ερευνά δίκτυο υποκίνησης μαθητών να παρακολουθήσουν τη σειρά, ενώ σύλλογοι γονέων εκφράζουν την ανησυχία τους για την αυξημένη έκθεση των παιδιών και των εφήβων σε υλικό ακατάλληλο για την ηλικία τους.

Έργο προσβασιμότητας για άτομα με οπτική αναπηρία στο Μουσείο Καζαντζάκη

Έχοντας ως όραμα να συστηματικοποιήσει τις πρακτικές και τις δράσεις του στην κατεύθυνση της άρσης των κοινωνικών αποκλεισμών και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και την τέχνη, το Μουσείο «Ν.Καζαντζάκη» στη Μυρτιά του Ηρακλείου με χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκεται στην υλοποίηση ενός έργου που θα καθιστά την έκθεση των τεκμηρίων από τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη προσβάσιμη και σε άτομα με οπτική αναπηρία.