Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Dear Listener!



Η πρωτότυπη και ευφάνταστη απάντηση του διευθυντή της  Air New Zealand, Ρομπ Φάιφ στο editorial του New Zealand Listener, στο οποίο σχολιάζεται η συμμαχία της Air New Zealand με τη Virgin Blue (για πληροφορίες σχετικά με το γεγονός, διαβάστε εδώ ή εδώ)

Ανοικτή Βιβλιοθήκη για άτομα με αναπηρίες

Το Διαδικτυακό Αρχείο [Internet Archive] ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας υπηρεσίας που θα προσφέρει βιβλία σε άτομα με προβλήματα όρασης, δυσλεξικούς και γενικότερα ανθρώπους που δυσκολεύονται στην ανάγνωση έντυπου υλικού.
Ξεκινούν λοιπόν την ανοικτή βιβλιοθήκη τους [Open Library] με μια συλλογή με 10.000 τίτλους από δωρεές, ελπίζοντας πως σύντομα θα την αυξήσουν με στόχο τα ένα εκατομμύριο τεκμήρια (Πηγή: 9th Junior High School Library).

Δείτε στην ιστοσελίδα  τους πώς δημιουργήθηκε αυτή η υπηρεσία, από ποιους, καθώς και άλλες χρήσιμες τεχνικές -και όχι μόνο- πληροφορίες.

Επίσης, παρακολουθήστε την παρουσίαση για το DAISY, ένα πληροφοριακό σύστημα που ευνοεί την ψηφιακή προσβασιμότητα.

Ομιλία του Richard Stallman

Ομιλία του Richard Stallman Αθήνα, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 ώρα 18:00 – 21:00 με θέμα 

Copyright vs. Community 
"Η Πνευματική Ιδιοκτησία κατά της Κοινότητας" 

στα πλαίσια του Διεθνούς Αντιεξουσιαστικού Φεστιβάλ της Εφημερίδας “Βαβυλωνία”.

Περισσότερα για την εκδήλωση και τον ομιλητή.

Εγκεφαλικές ουσίες, γονείς- γιατροί και επιβλαβή κινητά

Μνημόνιο Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Δελτίο Τύπου 19-05-2010

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέγραψαν, σήμερα (19/5/2010), Μνημόνιο Συνεργασίας για την κοινή προώθηση δράσεων και πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, της φυσικής κληρονομιάς και του δασικού πλούτου της χώρας. 

Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών , κυρίως, ατόμων ηλικίας 18-30 ετών, σε εθελοντικές δραστηριότητες πρόληψης, καταστολής και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, μέσα από το θεσμό του «εθελοντή πυροσβέστη» και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας. 

Τα «πρέπει» οδηγούν τους εφήβους σε κατάθλιψη

Ο Αριστοτέλης έλεγε «οι νέοι είναι ασταθείς, και γρήγορα βαριούνται ό,τι επιθυμούν. Είναι ευέξαπτοι(...) και ακολουθούν το ένστικτό τους. Κυριαρχούνται από τα πάθη τους και σε όλα είναι υπερβολικοί, υπερβολικά αγαπούν και μισούν».

Ο Δήμος Περιστερίου κοντά στους δημότες του...

Υπερβολές γονέων κακομαθαίνουν τέκνα

H πιο απλή εξήγηση του φαινομένου είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι σταρ πριν γίνουν διάσημοι, ήταν φτωχοί, έζησαν δύσκολα παιδικά χρόνια και χρειάστηκε να κάνουν πολλές θυσίες και να δουλέψουν σκληρά για να αποκτήσουν όσα έχουν.
Γι’ αυτό και δεν θέλουν να στερήσουν τίποτα από τα παιδιά τους, είτε σε μόρφωση είτε σε υλικά αγαθά. Σε καιρούς κρίσης, που μαστίζει και το Χόλιγουντ, τα τέκνα των σούπερ σταρ μεγαλώνουν μέσα στην υπερβολή.

Ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά

Το Togetherville ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας διαδικτυακής κοινότητας που απευθύνεται σε παιδιά και τους κηδεμόνες τους. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι φέρνοντας στον ίδιο χώρο τους γονείς με τα παιδιά τους, θα τους βοηθήσει να τα συμβουλέψουν σωστά ενώ τα παιδιά θα είναι ελεύθερα αν εκφραστούν, να διασκεδάσουν και να διαπαιδαγωγηθούν με ασφάλεια.

Ημερίδα: "Όταν η Τέχνη φέρνει την «ανατροπή» στην Εκπαίδευση"

Το Κέντρο Καλλιτεχνικής & Δημιουργικής Εκπαίδευσης ΑΝΙΜΑ και η Γαλλική Πρεσβεία - Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών συνδιοργανώνουν την 3η ετήσια ημερίδα με τίτλο

 Όταν η Τέχνη φέρνει την «ανατροπή» στην Εκπαίδευση
 

Eκδήλωση κατανόησης και ευαισθητοποίησης

Η Εθελοντική Κίνηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Φυσικής Δραστηριότητας του ΤΕΦΑΑ Σερρών, διοργανώνει το Σάββατο 29 Μαΐου 2010 στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, εκδήλωση κατανόησης και ευαισθητοποίησης των καθημερινών δυσκολιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και η ανάδειξη του ρόλου του αθλητισμού ως μέσο προώθησης θετικών στάσεων και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου.

Εκδήλωση στο Δημοτικό Γυμναστήριο Πανοράματος την Παρασκευή (21/05)

Σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πανοράματος σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑΜΕΑ στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Ηλίας Τριανταφυλλίδης» στο Πανόραμα, θα παρευρεθούν οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του Άρη την Παρασκευή(21/05) στις 11:30 το πρωί.

Οι αθλητές του Άρη που θα βρεθούν στην εκδήλωση, η οποία θα έχει ως θέμα «Παραολυμπιακά και….άλλα», θα είναι οι: Γάιος Σκορδίλης, Χρήστος Παπανικολάου, Σπύρος Μούρτος, Λίνος Χρυσικόπουλος και Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Ποιοί είναι οι Βροχοποιοί;

Οι Βροχοποιοί μοιάζουν με εμάς, αλλά είναι μυστήριοι και τους αρέσει να ερευνούν καινούργια θέματα. Νοιάζονται πολύ για τους άλλους, για τη φύση και την κατάσταση της Γης. Είναι πολύ έξυπνοι και γνωρίζουν πολύ περισσότερα για την ενέργεια, το περιβάλλον και το κλίμα, από άλλους ανθρώπους.

Επίσης, ξέρουν καλά ότι η γνώση είναι η δύναμη που θα τους βοηθήσει να χτίσουν το δικό τους μέλλον!

Θες να γίνεις κι εσύ ένας απ'αυτούς; Διάβασε την ιστορία τους, παίξε τα παιχνίδια τους και μάθε όσα ξέρουν κι αυτοί! Πού? ΕΔΩ!

Εκπαίδευση για την αλλαγή του κλίματος

Ο καθημερινός τρόπος ζωής και οι καταναλωτικές μας συνήθειες έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον που ‘επιστρέφουν’ σε εμάς τους ίδιους. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι η ελαχιστοποίηση αυτών των επιπτώσεων στο περιβάλλον, δηλαδή η μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος.
Η αλλαγή του κλίματος είναι μία από τις πιο καίριες επιπτώσεις του τρόπου ζωής μας. Είναι επείγον οι μαθητές να ενημερωθούν και να κατανοήσουν τις ουσιώδεις συνιστώσες του προβλήματος και να διερευνήσουν τις λύσεις τόσο σε επίπεδο προσωπικής στάσης και δράσης όσο και σε ευρύτερο επίπεδο (οικογενειακό, σχολικό, εθνικό, διεθνές).

No Arms No Legs No Worries



"Ο Nick Vujicic γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια αλλά αυτές οι λεπτομέρειες δεν τον σταμάτησαν. Ο γενναίος αυτός 26χρονος, παρότι δεν έχει άκρα, παίζει ποδόσφαιρο και γκολφ και κάνει σέρφινγκ. Έχει ένα πολύ μικρό πόδι αριστερά, που του επιτρέπει να ισορροπεί και να κλωτσάει.
Το ονομάζω «τυμπανόξυλο του κοτόπουλου», αστειεύεται ο Nick, που γεννήθηκε στην Μελβούρνη στην Αυστραλία, αλλά τώρα ζει στο Λος Άντζελες. Θα είχα χαθεί χωρίς αυτό. Όταν μπαίνω στο νερό μπορώ και επιπλέω γιατί το 80% του σώματός μου είναι πνευμόνια και το τυμπανόξυλό μου λειτουργεί σαν προπέλα!"
Διαβάστε περισσότερα στο ιστολόγιο "Ξανθη Φιλοσοφειν" κι επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Life Without Limbs.