Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Προβολή: Disability Sensitivity Training Video



Τι να προσέχετε όταν τα παιδιά σας παίζουν στο κινητό

Πληροφορίες για τους καταναλωτές σχετικά με τα διαδικτυακά παιχνίδια παρέχει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και υπενθυμίζει ότι συμβουλές για τα θέματα καταναλωτών στην Ελλάδα παρέχονται, μέσω της ιστοσελίδας 1520.gov.gr και της Γραμμής Καταναλωτή 1520. Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας, η σχετική ενημέρωση γίνεται με την ευγενική άδεια της Competition and Markets Authority του Ηνωμένου Βασιλείου και βασίζεται στο φυλλάδιο με τίτλο «Top Tips for consumers on online games».

Αφήστε τα παιδιά να παίξουν με τα χώματα!

«Πολύ άνετη είσαι με τα μικρόβια για ιατρός!», μου είπε ο φίλος μας ο Βαγγέλης, βλέποντας το γιο μου να ποτίζει τον κήπο και να φυτεύει φασόλια (με το εσώρουχο) γεμάτος στις λάσπες και στα νερά!

«Το παιδί έπεσε στα χώματα και δεν τον προλάβαμε», μου έγραψε η δασκάλα ανησυχώντας για την αντίδρασή μου, όταν γύρισε γεμάτος γρατζουνιές και μαύρα νύχια μετά τον τρύγο στο σχολείο.

Ελλειμματική προσοχή στην Τεχνόπολη

Διήμερο συνέδριο πάνω στη Διάγνωση και Διαχείριση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους, με τη συμμετοχή κορυφαίων διεθνών ειδικών από ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα, διοργανώνεται το Σάββατο και την Κυριακή στο Αμφιθέατρο 9,84 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Ο φόβος περνά από γενιά σε γενιά μέσω της... μύτης

Οι φοβίες περνούν από τις μητέρες στα παιδιά μέσω της μυρωδιάς, όπως έδειξε αμερικανική μελέτη σε ζώα. Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διεξήγαγαν πειράματα σε αρουραίους και διαπίστωσαν ότι από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους τα νεογέννητα μαθαίνουν τι να φοβούνται μυρίζοντας απλώς την οσμή του φόβου που αναδίδει η μητέρα τους όταν εκείνη φοβάται.

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις σχολικών συμβούλων

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι σχετικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών και κενωθεισών θέσεων σχολικών συμβούλων Δ.Ε. και για τη διευκόλυνση των υποψηφίων που είναι εγγεγραμμένοι στους αξιολογικούς πίνακες των Περιφερειών Εκπ/σης όλης της χώρας, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 
Πηγή: www.diorismos.gr

Πεντάχρονη υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι... δεν θα πυροβολήσει συμμαθητές της

Μητέρα στην κομητεία Μόμπαϊλ στην Αλαμπάμα κατήγγειλε ότι οι δάσκαλοι της πεντάχρονης κόρης της την έβαλαν να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι... δεν θα σκοτώσει συμμαθητές της ή δεν θα αυτοκτονήσει.