Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η ιδιωτικότητα το πρώτο online δικαίωμα που θέλουν οι ανήλικοι

Τον κατάλογο με τα δέκα δικαιώματα που επιθυμούν να απολαμβάνουν οι ανήλικοι στο ίντερνετ έφερε στο φως το κλειστό online ερωτηματολόγιο της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος διερμηνέων ΕΝΓ (Αθήνα

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ν.Π.Ι.Δ.- Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2007-2013», ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ «Λοιποί Φορείς Παροχής Δια Βίου Εκπαίδευσης» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και εθνικών πόρων, υλοποιεί Έργο με τίτλο: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9»

Υποτροφίες από το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού προτίθεται να υποστηρίξει οικονομικά για το Ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 μεταπτυχιακούς φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας ή αναγνωρισμένων Πανεπιστημίων του εξωτερικού και ερευνητές.

Μελέτη: Άγχος και κατάθλιψη ως προγνωστικοί παράγοντες ΔΕΠΥ

Διαβάστε και μεταφορτώστε το άρθρο που αναφέρεται στη μελέτη για το ρόλο που διαδραματίζουν το άγχος και η κατάθλιψη ως παράγοντες πρόγνωσης ΔΕΠΥ σε παιδιά δημοτικού σχολείου της Τεχεράνης.

Πώς η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές στα ελληνικά σχολεία

Αντιμετωπίζουν τον χλευασμό του «άλλου» σαν παιχνίδι και την επίκληση της Χρυσής Αυγής ως μόδα και μέσο εκφοβισμού. Μαθητές γυμνασίου και λυκείου μιλούν για τους ξυλοδαρμούς μεταναστών και την προσέγγισή τους από την οργάνωση

Θεσσαλονίκη: προσβάσιμη πόλη;



"As Time Goes By" για τον "ΠΥΡΣΟ"

"As Time Goes By"
H Γεωργία Συλλαίου σε τραγούδια από τον Διεθνή Κινηματογράφο.
Μια βραδιά αφιερωμένη στην Αθλητική Ένωση Τυφλών ΠΥΡΣΟΣ
Κυριακή 31 Μαρτίου, 20:00 μμ, Θέατρο καππα2000, Περαία.
Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στα παρακάτω σημεία:

Ο σχολικός εκφοβισμός προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα διαρκείας

Νέα έρευνα, η πλέον μακροχρόνια μέχρι σήμερα, ανατρέπει την αντίληψη ότι το φαινόμενο του «τραμπουκισμού» στο σχολείο έχει προσωρινή μόνο ψυχική επίπτωση στα παιδιά.

Η οικογένεια επηρεάζει την ευφυΐα των παιδιών, τα μαθήματα μουσικής όχι

Η κοινή πεποίθηση πως η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου αυξάνει την ευφυΐα των παιδιών και τα βοηθά να αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο αμφισβητείται από ψυχολόγους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το γεγονός πως ορισμένα παιδιά που επιδεικνύουν μεγάλο ταλέντο στη μουσική και ταυτόχρονα είναι αριστούχοι μαθητές αποδίδεται στο ευρύτερο μορφωτικό επίπεδο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Τα αποκριάτικα έθιμα ανά την Ελλάδα

Από την Κρήτη μέχρι τις Σέρρες, από τη Λέρο μέχρι την Ξάνθη κι από την Κέρκυρα μέχρι την Λάρισα, γνωστά ή άγνωστα αποκριάτικά έθιμα αναβιώνουν μέχρι σήμερα, κρατώντας ζωντανή την ελληνική παράδοση.

Intelen: Εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε σχολεία

Η Intelen, ανακοινώνει την ολοκλήρωση εγκατάστασης έξυπνων ενεργειακών μετρητών σε 25 σχολεία της Αττικής, στα πλαίσια ενός σημαντικού χρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού προγράμματος (GEN6), σε συνεργασία με το ΙΤΥ της Πάτρας (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) και την ΕΔΕΤ.