Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Βρεφικά παιχνίδια: ένας ανεκτίμητος θησαυρός.

Απαραίτητα, εντυπωσιακά, ανθεκτικά και … πανάκριβα. Δεν λείπουν (ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να λείπουν) από κανένα μωράκι. Παιχνίδια πολύχρωμα που αντέχουν σε όλες τις ταλαιπωρίες που μπορεί να φανταστεί κανείς, χωρίς να χάνουν την αρχική τους λάμψη. Παιχνίδια που στοχεύουν στη γνωστική, κινητική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και ...ξεχνιούνται πολύ γρήγορα σε κάποια γωνια. Όχι γιατί δεν είναι ενδιαφέροντα ή πολύτιμα, αλλά γιατί «έδωσαν ό,τι ήταν να δώσουν», βοήθησαν το παιδί να περάσει στο επόμενο στάδιο και πλέον του είναι πολύ εύκολα. 

Συγκινούν οι ιστορίες τους... Παιδιά πρόσφυγες ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή

Τους πρώτους 5 μήνες του 2016, περισσότερα από 7.000 ασυνόδευτα παιδιά ταξίδεψαν από τη Βόρεια Αφρική στην Ιταλία, σύμφωνα με τη UNICEF.

O Ισαάκ, ένας 17χρονος από τη Γκάνα, μετά βίας συγκρατεί τα δάκρυά του και χαμηλώνει το βλέμμα προσπαθώντας να περιγράψει τους έξι μήνες που πέρασε στις φυλακές της Λιβύης στις οποίες, όπως αφηγείται, δεν πέρασε ούτε μια νύχτα κατά τη διάρκεια της οποίας κάποιος να μην πεθάνει.

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να πάνε όλα τα παιδιά με αξιοπρέπεια στο σχολείο!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα χρονιά, μας καλεί όλους στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών που διοργανώνει για να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε παιδιού και να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελα!

Σε λίγες ημέρες θα ζητηθεί από τους μαθητές των ελληνικών σχολείων και από τις οικογένειές τους, να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές άλλες όμως είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους.

Ανοίγει το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο με τον Ευγένιο Τριβιζά στη Θεσσαλονίκη!

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, από το "Νησί των Πυροτεχνημάτων" στη Θεσσαλονίκη σε ένα μεγαλειώδες, παραμυθένιο θεματικό πάρκο!

Σε μια μοναδική συνεργασία με τον κοσμαγάπητο ποιητή παραμυθιών Ευγένιο Τριβιζά, η ΔΕΘ-Helexpo, ετοιμάζεται να μας εκπλήξει με ένα φαντασμαγορικό θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνώς καταξιωμένου, μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

Ο ρόλος των γονέων κατά την εφηβεία

Τα χρόνια της εφηβείας αποτελούν πραγματικό μυστήριο για τους γονείς. Παιδιά, λογικά μέχρι χθες, εξελίσσονται σε αιθεροβάμονες, οι εναλλαγές της διάθεσης είναι απότομες και αναπάντεχες, παιδιά προσεκτικά γίνονται ριψοκίνδυνα. Πολλές νέες μελέτες δίνουν εξηγήσεις για όλα αυτά τα θαυμαστά που συμβαίνουν. Απεικονιστικές μελέτες του εγκεφάλου ενισχύουν τα στοιχεία για τις ιδιομορφίες της εφηβικής ζωής. Ωστόσο, η τελευταία επιστημονική προσέγγιση στα μυστήρια της εφηβείας συνυπολογίζει και τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι γονείς σε αυτή την τόσο ευάλωτη περίοδο της ζωής των παιδιών τους.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Τη διαβεβαίωση ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα φροντίσει ώστε κανένα παιδί να μην βρεθεί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών έδωσε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι γονείς κινήθηκαν άμεσα και ήδη σε τρεις μεγάλους σταθμούς οι θέσεις με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ έχουν καλυφθεί.

Πώς μια διευθύντρια σχολείου έκανε χιλιάδες ανθρώπους να κυνηγούν βιβλία αντί για Pokemon

Μια καταπληκτική ιδέα είχε μια διευθύντρια δημοτικού σχολείου στο Βέλγιο. Η Αβελίν Γκρεκουάρ δημιούργησε ένα διαδικτυακό "κυνήγι βιβλίων" αντί για το κυνήγι των τεράτων του παιγνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας. 

Το παιγνίδι της έχει ήδη προσελκύσει ήδη δεκάδες χιλιάδες παίκτες. Οι παίκτες του Pokemon Go χρησιμοποιούν το GPS μιας κινητής συσκευής και την κάμερά για να εντοπίζουν τα εικονικά αυτά πλάσματα.

Η «αυλαία έπεσε. Η παράσταση τελείωσε»: Η φωτογραφία μιας πτήσης λιώνει το διαδίκτυο

Εξουθενωμένος ο μόλις δύο ετών Λούκα, επιβάτης της πτήσης από Αλικάντε στο Στάνστεντ του Λονδίνου, καταρρέει στο διάδρομο και πέφτει σε ύπνο βαθύ. Επί δύο ώρες ο Λούκα, αεικίνητος και κοινωνικός ήταν η ατραξιόν της πτήσης. Βοηθούσε τους ιπτάμενους φροντιστές στο σερβίρισμα του καφέ, συνομιλούσε με όλους τους επιβάτες και έτρεχε πάνω κάτω στο διάδρομο. Και τελικά αποκοιμήθηκε και η φωτογραφία του από το τέλος της παράστασης λιώνει το διαδίκτυο.

Η μαμά του Κάρλι από το δυτικό Λονδίνο λέει για τον διασκεδαστή γιο της: «Ο Λούκα είναι ένα παιδί γεμάτο ενέργεια, λατρεύει τη ζωή, του αρέσουν τα αεροπλάνα και γενικά είναι αδύνατο να τον βάλεις να κάτσει». 

19χρονος Έλληνας ντύνει φιγούρες Playmobil με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές.

Ρωτάς κάποιους δεκαεννιάχρονους τι έχουν να σου πουν για τη ζωή τους, υπάρχουν μερικοί που κάνουν πράγματα, σαν εσένα πιχί, αλλά άλλοι δεν ξέρουν τι να σου απαντήσουν, άντε να σου πουν καμιά καγκουρόπλακα με τα κολλητάρια, δέκα λέξεις όλες κι όλες κι ύστερα μούγκα. 

Και, μετά, ρωτάς τον Πέτρο Καμινιώτη και σου λέει με μια φυσικότητα που νομίζεις ότι αστειεύεται πως, πριν από μερικούς μήνες, το διεθνές ανδρικό περιοδικό GQ συμπεριέλαβε το προφίλ του στο ίνσταγκραμ πρώτο πρώτο στην κατηγορία Τέχνη, ανάμεσα στα 50 προφίλ από όλο τον κόσμο που πρέπει κανείς να ακολουθήσει. Για να καταλάβεις, δύο από τα υπόλοιπα 49 είναι κι εκείνα του Ντέιβιντ Μπέκαμ και του Τζάστιν Μπίμπερ. Έλα μωρέ, σιγά τα ωά. 

Οι γονείς αγνοούν πού σερφάρουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο

Μικρό είναι το ποσοστό των εφήβων στις ΗΠΑ που πιστεύουν ότι οι γονείς τους κατανοούν πώς χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, υπάρχει μια «ψηφιακή αποσύνδεση» μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, αφού μόλις το 13% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι γονείς τους γνωρίζουν πως χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. 

Ινδία: Οι θανατηφόρες πλημμύρες αυξάνουν τον κίνδυνο για γυναίκες και παιδιά να πωλούνται για σκλάβοι

Οι γυναίκες και τα παιδιά στις πληγείσες από πλημμύρες ανατολικές περιοχές της Ινδίας διατρέχουν τον κίνδυνο να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης διακινητών ανθρώπων και να πωληθούν ως σκλάβοι σε σπίτια οικογενειών μεσαίας τάξης, σε εστιατόρια και μαγαζιά, ακόμη και σε οίκους ανοχής, προειδοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.