Κυριακή 22 Μαΐου 2011
ΜΜΕ, μπότοξ και ψέματα
Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας είχαμε αναφερθεί στην ιστορία μίας μητέρας που έκανε ενέσεις botox στην οκτάχρονη κόρη της, "για να μην έχει ρυτίδες". Όταν τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω στη μητερα αυτή, η μικρή απομακρύνθηκε από τη φροντίδα της με παρέμβαση της πρόνοιας. Τώρα, νέες δηλώσεις της μητέρας αποκαλύπτουν (;) ότι όλη η ιστορία ήταν κατασκευασμένη. Είτε το περιστατικό είναι αληθινό, είτε είναι κατασκευασμένο, οι κοινωνικές προεκτάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά.
Η "πειρατεία" έκανε ένα παιδικό βιβλίο Bestseller πριν καν εκδοθεί!
Προβολή: Παναγιώτης Χρυσοβέργης "Άλλη Όψη"
Ο Παναγιώτης Χρυσοβέργης, είναι ιδρυτικό μέλος και προπονητής στο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η Άλλη Όψη και μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο τα εκπαιδευτικά προγράμματα βοηθούν τα άτομα με αναπηρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους.
Απόσπασμα για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα
"...οι ομάδες αποκλεισμένων ανθρώπων αντιμετωπίζουν το διπλό βάρος, αφενός να υπόκεινται μέσω κανονισμών σε περισσότερους περιορισμούς και αφετέρου (όντας αποκλεισμένοι) να γίνονται λιγότερο "θεατοί", να υπολογίζονται λιγότερο.
Ιστοτοπος: Επιστημονική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδας
Internet αντί οικογενείας
Μπράιαν Κάπλαν: «Μην καταπιέζετε τα παιδιά σας»
Μια πιο χαλαρή προσέγγιση στην ανατροφή των παιδιών, προτείνει ο αμερικανός γκουρού της παιδαγωγικής δρ Μπράιαν Κάπλαν και συστήνει περισσότερη… πίτσα και τηλεόραση.
Ο οικονομολόγος και ακαδημαϊκός πιστεύει ότι οι γονείς προσπαθούν υπερβολικά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σωστά και ισχυρίζεται ότι η «παιδαγωγική της επένδυσης», δηλαδή αυτή που περιλαμβάνει μαθήματα μουσικής, οργανωμένα αθλήματα και εκπαιδευτικά παιχνίδια, δεν κάνει καμία διαφορά στα παιδιά όταν αυτά ενηλικιωθούν.
Ο οικονομολόγος και ακαδημαϊκός πιστεύει ότι οι γονείς προσπαθούν υπερβολικά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σωστά και ισχυρίζεται ότι η «παιδαγωγική της επένδυσης», δηλαδή αυτή που περιλαμβάνει μαθήματα μουσικής, οργανωμένα αθλήματα και εκπαιδευτικά παιχνίδια, δεν κάνει καμία διαφορά στα παιδιά όταν αυτά ενηλικιωθούν.
Συνέντευξη: Signmark
Ο Signmark (κατά κόσμον Marko Vuoriheimo) γεννήθηκε κωφός σε έναν κόσμο όπου η μουσική είναι προνόμιο όσων έχουν ακοή. Ενάντια στα προγνωστικά, αποφάσισε να ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο και να γίνει… μουσικός του χιπ-χοπ. Σήμερα, στα 33 του χρόνια, είναι ο μοναδικός εκ γενετής κωφός καλλιτέχνης που έχει στο ενεργητικό του δύο διεθνή συμβόλαια με μεγάλη δισκογραφική εταιρία, μία συμμετοχή στη Eurovision και χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
“Την κάνουμε ταράτσα;” “ΛΟΛ ρε φίλε, τι λε ρε νουμεράκι;”
Ήταν, νομίζω, κάθε Δευτέρα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, κάθε βδομάδα περίμενα την ώρα που θα καθίσω στον καφέ καναπέ του σαλονιού για να δω 10 Μικρούς Μήτσους. Όταν τελείωναν, απλά περίμενα την επόμενη βδομάδα. Μου άρεσαν όλοι ανεξαιρέτως, αλλά νομίζω πως δεν είμαι η μόνη που είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Τζίμη. Όχι μόνο γιατί δίπλα του έπαιζε ο νεαρούλης Χριστόφορος, αλλά και γιατί κάπως, κάπου, ταυτιζόμουν. Ήταν αυτή η συνεννόηση της ασυνεννοησίας (“αγαπάω αφού”), η ανοησία (“Πάμε Βασιλόπουλο να χαζέψουμε μουστάρδες;”), τα σκοτωμένα ελληνικά που μιλούσα κι εγώ στο σχολείο.
Παιδιά για χρόνια στα αζήτητα
Χρώματα και παιδικά γέλια στη Φωκίωνος Νέγρη

Συνέδριο: "Από τις Ατομικές Διαφορές στη Διαφορετικότητα"
Ο Τομέας Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από 25 έως 29 Μαΐου 2011.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)