Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Break Your Barriers


ΜΜΕ, μπότοξ και ψέματα

Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας είχαμε αναφερθεί στην ιστορία μίας μητέρας που έκανε ενέσεις botox στην οκτάχρονη κόρη της, "για να μην έχει ρυτίδες". Όταν τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω στη μητερα αυτή, η μικρή απομακρύνθηκε από τη φροντίδα της με παρέμβαση της πρόνοιας. Τώρα, νέες δηλώσεις της μητέρας αποκαλύπτουν (;) ότι όλη η ιστορία ήταν κατασκευασμένη. Είτε το περιστατικό είναι αληθινό, είτε είναι κατασκευασμένο, οι κοινωνικές προεκτάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά.

Η "πειρατεία" έκανε ένα παιδικό βιβλίο Bestseller πριν καν εκδοθεί!

"Go the Fuck to Sleep" ή σε ελεύθερη, καθώς πρέπει ελληνική απόδοση "Άντε, επιτέλους, να κοιμηθείς" είναι το παιδικό βιβλίο για γονείς που χάρη στην "πειρατική" του διακίνηση έφτασε να γίνει νούμερο 1 Bestseller στο Amazon.com πριν καν να εκδοθεί.

Προβολή: Παναγιώτης Χρυσοβέργης "Άλλη Όψη"


Ο Παναγιώτης Χρυσοβέργης, είναι ιδρυτικό μέλος και προπονητής στο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η Άλλη Όψη και μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο τα εκπαιδευτικά προγράμματα βοηθούν τα άτομα με αναπηρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους.

Απόσπασμα για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα

"...οι ομάδες αποκλεισμένων ανθρώπων αντιμετωπίζουν το διπλό βάρος, αφενός να υπόκεινται μέσω κανονισμών σε περισσότερους περιορισμούς και αφετέρου (όντας αποκλεισμένοι) να γίνονται λιγότερο "θεατοί", να υπολογίζονται λιγότερο.

Ιστοτοπος: Επιστημονική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδας

Η Επιστημονική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδας (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.), είναι μια επιστημονική εταιρία της οποίας έργο είναι η αποκατάσταση παιδιών, - αλλά και ενηλίκων -, με ειδικές ανάγκες. Ο τρόπος με τον οποίο παρεμβαίνει είναι μέσω του αλόγου, εφαρμόζοντας συνεδρίες Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας.

Internet αντί οικογενείας

Το National Childbirth Trust (NCT), η μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με τα προβλήματα των εγκύων και των νέων μαμάδων, δημοσιοποίησε μόλις τα συμπεράσματα της τελευταίας έρευνας που πραγματοποίησε σε σύνολο περίπου 40.000 γονέων -όσοι και οι συμμετέχοντες στα συμβουλευτικά προγράμματα της οργάνωσης ανά έτος.

Μπράιαν Κάπλαν: «Μην καταπιέζετε τα παιδιά σας»

Μια πιο χαλαρή προσέγγιση στην ανατροφή των παιδιών, προτείνει ο αμερικανός γκουρού της παιδαγωγικής δρ Μπράιαν Κάπλαν και συστήνει περισσότερη… πίτσα και τηλεόραση.

Ο οικονομολόγος και ακαδημαϊκός πιστεύει ότι οι γονείς προσπαθούν υπερβολικά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σωστά και ισχυρίζεται ότι η «παιδαγωγική της επένδυσης», δηλαδή αυτή που περιλαμβάνει μαθήματα μουσικής, οργανωμένα αθλήματα και εκπαιδευτικά παιχνίδια, δεν κάνει καμία διαφορά στα παιδιά όταν αυτά ενηλικιωθούν.

Περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω... videogames

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αλλάξoυμε τις «κακές» συνήθειες των παιδιών; Το παιχνίδι, φυσικά! Δεδομένου, μάλιστα, ότι τα δημοφιλέστερα παιχνίδια είναι πλέον τα ηλεκτρονικά, καταλαβαίνουμε, πώς το διαδικτυακό παιχνίδι enercities κέρδισε τις καρδιές πολλών μαθητών.

Συνέντευξη: Signmark


Ο Signmark (κατά κόσμον Marko Vuoriheimo) γεννήθηκε κωφός σε έναν κόσμο όπου η μουσική είναι προνόμιο όσων έχουν ακοή. Ενάντια στα προγνωστικά, αποφάσισε να ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο και να γίνει… μουσικός του χιπ-χοπ. Σήμερα, στα 33 του χρόνια, είναι ο μοναδικός εκ γενετής κωφός καλλιτέχνης που έχει στο ενεργητικό του δύο διεθνή συμβόλαια με μεγάλη δισκογραφική εταιρία, μία συμμετοχή στη Eurovision και χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

“Την κάνουμε ταράτσα;” “ΛΟΛ ρε φίλε, τι λε ρε νουμεράκι;”

Το κείμενο που ακολουθεί είναι αναρτημένο στο ιστολόγιο Don't ever read me
Ήταν, νομίζω, κάθε Δευτέρα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, κάθε βδομάδα περίμενα την ώρα που θα καθίσω στον καφέ καναπέ του σαλονιού για να δω 10 Μικρούς Μήτσους. Όταν τελείωναν, απλά περίμενα την επόμενη βδομάδα. Μου άρεσαν όλοι ανεξαιρέτως, αλλά νομίζω πως δεν είμαι η μόνη που είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Τζίμη. Όχι μόνο γιατί δίπλα του έπαιζε ο νεαρούλης Χριστόφορος, αλλά και γιατί κάπως, κάπου, ταυτιζόμουν. Ήταν αυτή η συνεννόηση της ασυνεννοησίας (“αγαπάω αφού”), η ανοησία (“Πάμε Βασιλόπουλο να χαζέψουμε μουστάρδες;”), τα σκοτωμένα ελληνικά που μιλούσα κι εγώ στο σχολείο.

Παιδιά για χρόνια στα αζήτητα

Σύγχρονο φαινόμενο, που εξελίσσεται σε μάστιγα για την κοινωνία μας, η παραμέληση ανηλίκων, η παιδική κακομεταχείριση και κακοποίηση. Πολλά από αυτά τα παιδιά, προκειμένου να απομακρυνθούν από το νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον για να βρουν προστασία και φροντίδα, μεταφέρονται με την εντολή του εισαγγελέα Ανηλίκων σε παιδιατρικά νοσοκομεία. Απώτερος σκοπός είναι να βρεθεί το κατάλληλο πλαίσιο φιλοξενίας τους ή, όταν αυτό κριθεί σκόπιμο, να επιστρέψουν στην οικογένειά τους.

Χρώματα και παιδικά γέλια στη Φωκίωνος Νέγρη

«Το σχολείο μας είναι σαν παιδική χαρά!» φωνάζει ένα επτάχρονο αγόρι ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε χαρούμενα γέλια και ντροπαλούς ψίθυρους. Ένα πολύχρωμο μελίσσι μαθητών έρχεται για την απογευματινή βάρδια στα συστεγαζόμενα Δημοτικά Σχολεία του πεζόδρομου της Φωκίωνος Νέγρη. Αντικρίζει πολύχρωμα μπαλόνια και ζωηρά σχέδια στους μέχρι προχθές μπεζ τοίχους της αυλής.

Σεμινάριο Κατανόησης του Αυτιστικού Τρόπου Σκέψης

Από τον ιστότοπο του Συλλόγου "Έλληνες Ενήλικες Αυτιστικοί, Asperger  και ΥΛΑ":

Συνέδριο: "Από τις Ατομικές Διαφορές στη Διαφορετικότητα"

Ο Τομέας Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από 25 έως 29 Μαΐου 2011.