Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Δραστηριότητες για το καλοκαίρι για τα παιδιά με ΔΕΠΥ.

Συνδυάστε τη διασκέδαση με τη δομή για να προσφέρετε στα παιδιά με ΔΕΠΥ το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής τους. Οι γονείς και οι ειδικοί αποκαλύπτουν πώς μπορείτε να ενισχύσετε την εξυπνάδα των παιδιών σας και να αποφύγετε τη βαρεμάρα κατά τη διάρκεια των ημερών του καλοκαιριού. 

Τα παιδιά με Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ/ΔΕΠ) τα πάνε καλύτερα όταν ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν και τι περιμένουν οι άλλοι από αυτά. Αυτό ισχύει κυρίως για τα μικρότερα παιδιά που πολύ γρήγορα αρχίζουν να φωνάζουν ότι βαριούνται όταν δεν συμβαίνει κάτι κάθε δευτερόλεπτο. Επομένως, τι μπορεί να κάνει ένας γονιός για να εξασφαλίσει ότι οι καλοκαιρινές μέρες του παιδιού του έχουν δομή και είναι παράλληλα και πολύ διασκεδαστικές;

Ενημερωτική Ομιλία από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών WFD


The World Federation of the Deaf’s Work for Human Rights
Το έργο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

«Μαζί για το Παιδί»: Πώς να ανακοινώσετε όσο πιο ανώδυνα το διαζύγιο στα παιδιά σας

Συμβουλές για τον τρόπο που οι γονείς θα μπορούσαν να ανακοινώσουν στα παιδιά τους, την δύσκολη απόφαση που αφορά το διαζύγιο, δίνει η επιστημονική ομάδα της Συμβουλευτικής Γραμμής 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Όπως αναφέρει, το διαζύγιο συχνά είναι μια επίπονη, χρονοβόρα και συναισθηματικά έντονη διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει συγκρούσεις μεταξύ των γονέων. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αναδύονται πολλά συναισθήματα όπως ματαίωση, θυμός, λύπη, ενοχές, ντροπή, ανασφάλεια.

Τα παιδιά που γλίτωσαν από τις φλόγες

Σύμφωνα µε τη UNICEF τουλάχιστον 4 εκατομμύρια παιδιά έχουν εγκαταλείψει ως πρόσφυγες την Ουκρανία, ενώ μέχρι τον περασμένο Απρίλιο 261 παιδιά είχαν σκοτωθεί ή δολοφονηθεί. Κάποια από αυτά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά πριν δολοφονηθούν από Ρώσους στρατιώτες, ενώ άλλα, εάν επιβιώσουν, θα προσπαθούν να διαχειριστούν αυτό το αδιανόητο τραύμα στο υπόλοιπο της ζωής τους. Διακόσιες δέκα χιλιάδες (ναι, 210.000) παιδιά απήχθησαν και εκτοπίστηκαν από τους Ρώσους προς άγνωστη κατεύθυνση στις αχανείς ασιατικές επαρχίες της ρωσικής ομοσπονδίας. Στη Συρία, 5.427 παιδιά είχαν σκοτωθεί μέχρι το τέλος του 2019. Περισσότερα από 850 παιδιά στρατολογήθηκαν αναγκαστικά ως εκτελεστές ή βομβιστές αυτοκτονίας. Μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους 10.000 παιδιά είχαν σκοτωθεί ή τραυματιστεί βαριά στην Υεμένη και ας μην αναφέρουμε την πείνα και τις κακουχίες που υφίστανται καθημερινά.

ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής: Ολοκληρώθηκαν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι έλεγχοι των δικαιολογητικών των 80.000 υποψηφίων

Ολοκληρώθηκαν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι έλεγχοι των δικαιολογητικών των περισσότερων από 80.000 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που υπέβαλλαν αίτηση και δικαιολογητικά στις Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για τη συγκρότηση νέων Πινάκων από τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή για το σχολικό έτος 2022/23.

Νέα εποχή για τον «Βασιλιά των Λιονταριών» – Μεταφράστηκε στη γλώσσα των Μαορί

Η ταινία, «ο Βασιλιάς των Λιονταριών» μεταφράστηκε και ηχογραφήθηκε εκ νέου στην γλώσσα των Μαορί, την αυτόχθονη γλώσσα της Νέας Ζηλανδίας τον προηγούμενο χρόνο και θα υποδεχτεί τους Νεοζηλανδούς στις αίθουσες της χώρας χωρίς υπότιτλους.

Καθώς η Νέα Ζηλανδία εισέρχεται στη χειμερινή της εποχή, ένα σύμπλεγμα από αστέρια γνωστά ως Πλειάδες εμφανίζεται στον νυχτερινό ουρανό. Αυτό σηματοδοτεί την αρχή του νέου έτους στο σεληνιακό ημερολόγιο των Μαορί και είναι γνωστό ως Matariki. Φέτος, η «Πρωτοχρονιά των Μαορί» θεωρείται για πρώτη φορά επίσημη αργία.

Πιο έξυπνα στην εφηβεία αλλά επιρρεπή στην κατάθλιψη τα παιδιά της εξωσωματικής

Τα μωρά που γεννιούνται με εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πιο έξυπνα αλλά πιο επιρρεπή σε προβλήματα ψυχικής υγείας από τα παιδιά που γεννιούνται με φυσιολογική σύλληψη, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.

Οι ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι παρακολούθησαν 280.000 νέους που γεννήθηκαν στη Φινλανδία μεταξύ 1995 και 2000 μέχρι να συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια.

Η Φυσικοθεραπεία στα παιδιά -Ερωτήσεις και απαντήσεις

Η Παιδιατρική φυσικοθεραπεία είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος με εμφανή διαφοροποίηση από τη φυσικοθεραπεία των ενηλίκων. Τόσο η προσέγγιση, όσο και η θεραπευτική αντιμετώπιση προσαρμόζονται ανάλογα, καθώς κάθε παιδί είναι μοναδικό και έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης.

Απονομή Βραβείου Ηθικής Τάξεως στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Άγιος Σπυρίδων"

Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων», για την πολυετή προσφορά του, απένειμε το Βραβείο «Ηθικής Τάξεως» 2021, ο Δήμος Ηρακλείου. Τη βράβευση έκανε στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Ιωάννη Τζαμούση, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και η τελετή έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Νέες σχολικές μονάδες και Ειδικό Σχολείο σύντομα στη Βόρεια Κέρκυρα

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πέτρο Αγγελόπουλο.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας έχει θέσει σε προτεραιότητα την παιδεία και κάνει το καλύτερο δυνατόν για την βελτιστοποίηση όλων των σχολικών χώρων. Τόνισε, ότι ο Δήμος, λόγω της μη επαρκούς χρηματοδότησης από το Υπουργείο, χρηματοδοτεί και εξ ιδίων πόρων ανάγκες των σχολείων. Ανέφερε χαρακτηριστικά, την συμβολή του Δήμου στον καθαρισμό των σχολικών μονάδων.

Βιβλίο: «Το Αγανακτισμένο Προαύλιο»

Ένα νέο παραμύθι, με τίτλο «Το Αγανακτισμένο Προαύλιο», κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της Ηλείας, από τον Πυργιώτη εκπαιδευτικό, Κωνσταντίνο Χριστόπουλο.

Το βιβλίο αφορά τον σχολικό εκφοβισμό και την διαφορετικότητα, κυκλοφόρησε στις 16 Ιουνίου, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και είναι το πρώτο βιβλίο του κ. Χριστόπουλου, που ήδη έχει αγαπηθεί.

Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2023 #EUAccessCity

Tα άτομα με αναπηρία έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν πλήρως σε όλους τους τομείς της ζωής, όπως και οποιοδήποτε άλλο άτομο. Ωστόσο, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, εκατομμύρια άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπα με φραγμούς στη χρήση των μέσων μεταφοράς, στην πρόσβαση σε κτίρια ή στη λήψη πληροφοριών. Το ζήτημα αυτό δεν απασχολεί μόνο τα άτομα με αναπηρία, αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της. Η στρατηγική για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2021-2030 έχει ως στόχο την επίτευξη προόδου στον τομέα αυτόν, σύμφωνα με τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (UNCRPD). Από το 2010 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει την απονομή του Βραβείου Προσβάσιμης Πόλης.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για τις κατασκηνώσεις του υπ. Παιδείας στο Μαραθώνα

Θα λειτουργήσει και φέτος για τους εκπαιδευτικούς μέλη της Δ.Ο.Ε, της Ο.Λ.Μ.Ε. και των δυο Ομοσπονδιών των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας η κατασκήνωση στην περιοχή Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα.