Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Βλέπουμε: Γύρη Γύρη Όλοι (Leo’s Pollinators)

Η Χλόη και ο Χιούστον είναι παθιασμένοι με τη φύση. Αν θέλουν να τη βοηθήσουν πρέπει να προστατέψουν αυτούς που διαμοιράζουν την ίδια τη ζωή: τους επικονιαστές, σκαθάρια, πεταλούδες, μέλισσες και αναρίθμητα άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα πλάσματα μεταφέρουν γύρη από το ένα φυτό στο άλλο και τα αναπαράγουν. Τα δυο παιδιά μαθαίνουν στο πεδίο από τους ειδικούς και βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια τη διαδικασία της επικονίασης. Αν θέλετε να γίνετε μέλος της Ομάδας Γύρης βάλτε μπότες, πάρτε τις απόχες σας και… Γύρη Γύρη Όλοι!

Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στο ertflix

Ο Μασούτης διακόπτει τη μουσική κάθε Τετάρτη

Κάθε Τετάρτη από τις 08:00 έως τις 11:00 όλα τα super market ΜΑΣΟΥΤΗΣ διακόπτουν τη μουσική και τις ανακοινώσεις στα καταστήματά τους, προσπαθώντας να καταστήσουν τους χώρους τους πιο φιλικούς για τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, αλλά και για όλα όσα αντιμετωπίζουν κρυφές αναπηρίες.

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών στις συνεδριάσεις του συλλόγου και την κάλυψη κενών

Εκπαιδευτικοί: Σχετικά με το εκπαιδευτικό και εργασιακό ωράριο, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου και τις αναπληρώσεις εκπαιδευτικών που απουσιάζουν

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία (ν.1566/1985, άρθρο 11, ΣΤ.2) «οι συνεδριάσεις γίνονται μέσα στο ωράριο εργασίας και σε καμιά περίπτωση σε ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων». Αυτό σημαίνει ότι καμία συνεδρίαση δεν μπορεί να γίνεται εκτός εργασιακού ωραρίου ή σε αργίες.

Σε οικονομική ασφυξία τα σχολεία: Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι γονείς - Τι καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί

Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών και τα καθηλωμένα σε χαμηλά επίπεδα κονδύλια φέρνουν οικονομική ασφυξία στα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η κατάσταση αυτή σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζει γονείς να συνδράμουν όπως και όσο μπορούν τα σχολεία στα οποίο φοιτούν τα παιδιά τους προκειμένου να αγοραστούν αναγκαία υλικά, ενώ αγωνία επικρατεί για το τι θα γίνει με τους λογαριασμούς (ρεύμα, νερό, τηλέφωνα), την προμήθεια πετρελαίου, τις αναγκαίες μικροεπισκευές κλπ. Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί η «μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων των σχολικών επιτροπών στις υπηρεσίες των Δήμων έγινε χωρίς να έχει υπάρξει ανάλογη προετοιμασία και ήταν απόλυτα βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε γραφειοκρατικό συγκεντρωτισμό, διαχειριστικό αδιέξοδο και οικονομική ασφυξία».

Η βία των νέων και πώς θα την τιμωρήσουμε

Προς τη λάθος κατεύθυνση κινούνται οι εξαγγελίες για την αντιμετώπιση ενός κοινωνικού φαινομένου που απειλεί να ανατινάξει στο αέρα και τις κοινωνίες και τον νέο ψηφιακό πολιτισμό μας.

Η «χειρότερη λύση για το χειρότερο πρόβλημα» θα μπορούσε να είναι τίτλος που δίκαια θα περιέγραφε τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών για τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος της νεανικής βίας.

Πώς είναι να είσαι εκπαιδευτικός στην Ελλάδα το 2024

Η 5η Οκτωβρίου είναι μια μέρα γιορτή για τον χώρο της Εκπαίδευσης καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών. Ο εκπαιδευτικός εμπλέκεται με τους μαθητές του σε μία βαθιά ανθρώπινη σχέση. Μία σχέση μάθησης και διδασκαλίας.

Μουσείο Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας (ΜΠΕΛ)


Καρδιολογικός κίνδυνος για τα παιδιά της εξωσωματικής

Ο κίνδυνος γέννησης με συγγενή καρδιοπάθεια είναι 36% μεγαλύτερος για τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο με μεθόδους υποβοήθησης της αναπαραγωγής, όπως η IVF. Αυτό έδειξε μια πολύ μεγάλη νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Heart Journal.

Η βεντέτα της εφη-ΒΙΑΣ

«Θα σε βρούμε όπου και αν είσαι», «Για πες πώς νιώθεις που σε ψάχνει όλη η Ελλάδα;», «Ξέρουμε πού μένεις, θα έρθουμε σπίτι σου», «Θα σε κάνουμε να νιώσεις τον ίδιο πόνο με το κορίτσι που χτύπαγες στη μέση της πλατείας». Μέχρι χτες με ένα πρώτο σκρολάρισμα στο TikTok έβγαιναν βιντεάκια με απειλητικά λόγια με έφηβους/ες που ήθελαν να πάρουν εκδίκηση από τα κορίτσια που χτύπησαν τη 14χρονη.

Παιδιά στα αναμορφωτήρια. Είναι λύση;

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη νομοθεσία κατά της Βίας μεταξύ παιδιών

Με αφορμή το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη βία ανηλίκων αλλά και την υφιστάμενη κατάσταση βίας μεταξύ παιδιών και εφήβων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει για ακόμη μια φορά πως η λύση βρίσκεται στην Πρόληψη και όχι στην καταστολή των νέων μέσω Νόμου.