Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Ξαναδιαβάζουμε: Disability Visibility

 Η “αναπηρία” είναι μία λέξη που τις περισσότερες φορές αντικαθιστούμε στα κείμενά μας με εκφράσεις που θεωρούμε ισοδύναμες. Η “ορατότητα” από την άλλη, είναι μια λέξη που εμφανίζεται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, κυρίως σε σχέση με μειονοτικές/ αποκλεισμένες ομάδες. Με τον τίτλο “Disability Visibility” η λέξη “αναπηρία” αποκτά την ορατότητα που της έχουμε στερήσει.

Κλάμα: Τι να πεις στο παιδί εκείνη τη στιγμή

Όταν το κλάμα εμφανίζεται, τι πρέπει να κάνεις για να βοηθήσεις το παιδί;

Το κλάμα του παιδιού μας ποτέ δεν μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Μας στεναχωρεί και μας βάζει σε μια δύσκολη θέση, καθώς θέλουμε να το βοηθήσουμε, ωστόσο πολλές φορές δεν ξέρουμε τι πρέπει να πούμε, ειδικά όταν είναι μικρό και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί κλαίει. Ποια λόγια να λέμε στο παιδί μας και ποια καλύτερα να αποφεύγουμε;

Η δημιουργικότητα αρχίζει από την κούνια. Το πείραμα με τις ποσότητες

Αν νομίζετε πως η ικανότητα να κάνει κάποιος σύνθετες σκέψεις αφορά μόνο τους ενηλίκους κάνετε λάθος. Κι αυτό διότι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ και του Πανεπιστημίου Κεντρικής Ευρώπης στην Αυστρία (CEU), έπειτα από σχετική έρευνα, διαπίστωσαν πως η δημιουργική σκέψη ξεκινά από την… κούνια.

Ένας στους δύο γονείς ανησυχεί για την κοινωνικοποίηση των παιδιών στο σχολείο

Με τους περισσότερους γονείς να επιστρέφουν από τις διακοπές και να προετοιμάζουν σιγά σιγά τα παιδιά τους για το σχολείο, διάφορες ανησυχίες έρχονται στο προσκήνιο. Υπό αυτό το πρίσμα, η ανοικοδόμηση θετικών σχέσεων με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική υγεία και την ακαδημαϊκή επιτυχία των παιδιών και των εφήβων. Παρόλα αυτά, οι συνήθεις ύποπτοι για την ευημερία των παιδιών, δηλαδή οι οθόνες, στοχοποιούνται ακόμα μια φορά, υποσκάπτοντας αυτά τα πλεονεκτήματα.

Παραολυμπιακοί αγώνες 2024: Αυτές είναι οι ημέρες και ώρες των Ελλήνων αθλητών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη στιγμή που θα «ανάψουν» ξανά τα «φώτα» στο Παρίσι, για τους Παραολυμπιακούς αγώνες 2024.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 37 αθλητές στη διοργάνωση, 24 άνδρες και 13 γυναίκες, που θα αγωνιστούν σε δέκα αθλήματα. Ανάμεσά τους είναι και δέκα αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο στο Τόκιο.

Ο Νομός Καρδίτσας στο Επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Χορωδιακής Συμπερίληψης: Φιλοξενεί Χορωδίες από Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα

Από 4 έως 8 Σεπτεμβρίου 2024, το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας διοργανώνει ένα μοναδικό αφιέρωμα στη Συμπερίληψη με τη συμμετοχή τριών διεθνών χορωδιών και σεμινάρια για νέους διευθυντές χορωδιών.

Vale de Salgueiro: Tο πορτογαλικό χωριό που επιτρέπει στα παιδιά να καπνίζουν

Στο χωριό Vale de Salgueiro της Πορτογαλίας τα παιδιά ενθαρρύνονται να ανάψουν ένα τσιγάρο μια μέρα του χρόνου, σύμφωνα με ένα παλιό έθιμο.

«Οδηγοί Εκβιασμού»: Λεπτομερή μαθήματα Σεξουαλικού Εκβιασμού (Sextortion) σε εφήβους κυκλοφορούν σε TikTok και YouTube

Sextortion είναι ο διαδικτυακός σεξουαλικός εκβιασμός με οικονομικά κίνητρα. Κάποιοι εγκληματίες δίνουν συμβουλές για το πώς θα ξεγελάσουν εφήβους για να αποσπάσουν προσωπικές φωτογραφίες και έπειτα χρήματα.

Μεταφορά ατόμων με αναπηρία. Διαγωνισμός ύψους 517.951,72 ευρώ

Ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό κάτω των ορίων για την παροχή υπηρεσιών Μεταφοράς των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ) προκήρυξε η Περιφέρεια Αττικής, για τη χρονική περίοδο φοίτησής τους και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως Ιούλιο 2025, από τον τόπο διαμονής τους στις εγκαταστάσεις του Πιστοποιημένου Φορέα του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και αντιστρόφως.

Podcast: Με ποιους τρόπους ο αλγόριθμος διαβάζει τις σκέψεις μας;