Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Ο Μικρός Πρίγκιπας»: Σειρά Φωτογραφιών που αναπαριστά μια διαφορετική καθημερινότητα για ένα αγόρι με Μυϊκή Δυστροφία

Στη γλυκιά σειρά φωτογραφιών με θέμα «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (“Le Petit Prince”), ο 12χρονος Lukas απεικονίζεται να ζει τη δραστήρια καθημερινότητα ενός συνηθισμένου αγοριού: παίζει μπάσκετ, κάνει skateboarding, βουτιές στη θάλασσα, κτλ. – πραγματοποιεί, δηλαδή, όλες τις δραστηριότητες που στην πραγματικότητα δεν μπορεί να κάνει, λόγω της μυϊκής δυστροφίας. Η σειρά αυτή δημιουργήθηκε από τον Matej Peljhan, έναν Σλοβένο φωτογράφο και ψυχολόγο, που ειδικεύεται στη φωτογραφική θεραπεία.

Ολγα Μαλέα: «Τα χαρισματικά παιδιά υποφέρουν»

Ενα από τα θέματα που η Ολγα Μαλέα θίγει στην τελευταία ταινία της, «Ματζουράνα», είναι τα λάθη των γονέων που μπορούν να προκαλέσουν αθεράπευτα τραύματα σε παιδιά με ταλέντο. Μητέρα η ίδια, η Μαλέα γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να ασκεί ένας γονιός «συναισθηματική εξουσία» στο παιδί του. «Μόνο αν το συνειδητοποιήσουμε, θα κάνουμε μια προσπάθεια τουλάχιστον να μην το εκμεταλλευόμαστε» λέει μιλώντας για τη «Ματζουράνα», μια ταινία που επί τοις ουσίας οφείλει την ύπαρξή της στην… οικονομική κρίση.

Θύματα της οικονομικής κρίσης τα παιδιά και οι χρονίως πάσχοντες

Οικονομία στο φαγητό, τη ΔΕΗ και τη θέρμανση αναγκάζεται να κάνει ένας στους τέσσερις χρονίως πάσχοντες ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα για τα φάρμακα του.

Οι πιτσιρικάδες γυρίζουν την πλάτη στο Facebook

Μπορεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι έφηβοι να δηλώνουν ότι το Facebook είναι το αγαπημένο τους κοινωνικό δίκτυο, το ποσοστό αυτό όμως έχει αρχίσει να παραμένει στάσιμο και σε ορισμένες περιπτώσεις να υποχωρεί. Το ηλικιακό γκρουπ των 15+, που αποτελεί και την πλέον ελκυστική ομάδα τόσο για τα κοινωνικά δίκτυα όσο και για τους διαφημιστές, έχει αρχίσει να παθιάζεται με νέα social media. Οπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα ανάμεσα σε 5.200 νέους ηλικίας ως 19 ετών που έγινε πρόσφατα στις ΗΠΑ από την εταιρεία ερευνών Piper Jaffray, οι πιτσιρικάδες έχουν αρχίσει και «αποστατούν» από το Facebook κατά συρροήν και στρέφονται στο Wanelo, στο Vine και στο Snapchat.

Οκτάχρονος έζησε δύο μήνες μέσα από ένα ρομπότ

Για δύο μήνες ο 8χρονος Γκρέιντι Χόφμαν ζούσε τη ζωή του μέσω ενός ρομπότ. Την Ανοιξη του 2012 ο Γκρέιντι υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και μετά από αυτό θα έπρεπε να παραμείνει για δύο μήνες σε ένα αποστειρωμένο και απομονωμένο δωμάτιο του νοσοκομείου. Και η απομόνωση ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να βιώσει…

Δωρεάν μαθήματα αγγλικών από το δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν μαθήματα αγγλικής γλώσσας για ενήλικες θα παρέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην περιφερειακή βιβλιοθήκη της Κωνσταντινουπόλεως. 

Ο δήμος διοργανώνει κύκλο δωρεάν μαθημάτων της αγγλικής γλώσσας, για άτομα μέχρι 35 ετών, με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα (βίντεο, προβολές, cd), στην περιφερειακή βιβλιοθήκη επί της Κωνσταντινουπόλεως 45.

Ένα σχολείο πρότυπο για την Εξερευνητική Μάθηση

Μία εναλλακτική λύση σε γονείς, που αγωνιούν για το μέλλον και τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών τους, έρχεται να προτείνει ένα σχολείο, που βασίζεται στην Εξερευνητική Μάθηση (Expeditionary Learning) στο Ντένβερ των ΗΠΑ.

Πρόσωπο: Σέιν Μπάρκοου

Η ιστορία που θα δείτε στο βίντεο, είναι η ιστορία του Σέιν Μπάρκοου. Ενός παιδιού με μια σπάνια πάθηση που τον έχει αφήσει ανάπηρο. Και δεν είναι μόνο αυτό, σιγά σιγά εξασθενούν όλα τα μέλη του σώματος του και κάποια στιγμή η καρδιά του θα σταματήσει να χτυπά και οι πνεύμονες του δεν θα τον βοηθούν να αναπνέει. Ο Σέιν γνωρίζει ότι θα πεθάνει, αλλά δεν το βάζει κάτω. Διατηρεί το χιούμορ και την αισιοδοξία του. Διατηρεί το γέλιο του και πολεμάει. Ο ίδιος λέει ότι μέχρι να πεθάνει “το γέλιο θα είναι μέσα στον εφιάλτη που ζει”. Δείτε την ιστορία του που συγκινεί χιλιάδες ανθρώπους στο διαδίκτυο

Από την ομοιότητα έως τη λογοκλοπή

Βιβλία, ταινίες, σίριαλ και επιστημονικές διατριβές στο επίκεντρο δικαστικών μαχών για τα πνευματικά δικαιώματα και την πρωτοτυπία

11 Μαΐου: «Lamia Night Run – Στηρίζουμε την Actionaid»

Lamia Night Run – Στηρίζουμε την Actionaid

Η Οργανωτική Επιτροπή του Lamia Night Run σας καλεί σε μια μεγάλη Γιορτή με αφορμή τους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 11η Μαϊου 2013. Οι αγώνες είναι 10 χιλιομέτρων, 3 χιλιομέτρων και αγώνας για άτομα με ειδικές ανάγκες και ικανότητες (ΑΜΕΑ).

Υλικό από την Επιστημονική Ημερίδα για την Χρήση Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

Ημερίδα 15.3.2013 "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ" 
"Ευχρηστα εργαλεία δημιουργίας πολυμεσικού μαθησιακού υλικού για ενήλικες"