Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Εθελοντές στο πρόγραμμα "Γίνε Φίλος" για άτομα με αυτισμό

Οι εθελοντές του προγράμματος "Γίνε φίλος" της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό - ΔΑΔ του Ν. Καστοριάς περνούν δύο ώρες κάθε εβδομάδα με παιδιά κι εφήβους με αυτισμό ή με τις οικογένειές τους στο σπίτι ή έξω. Προσπαθούμε να βρούμε κάτι κοινό ανάμεσα στον εθελοντή και την οικογένεια για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή σχέση. Ψάχνουμε για άτομα κάθε ηλικίας (8+), ανεξαρτήτως φύλου, αξιόπιστα, φιλικά, συνεπή, ευαισθητοποιημένα και ορεξάτα να γνωρίσουν έναν "διαφορετικό" τρόπο σκέψης.

Τα 25 λεπτά που σώζουν τα οστά τους

Aν θέλετε να αποκτήσουν τα παιδιά σας γερό σκελετό, φροντίστε να περνούν τουλάχιστον 25 λεπτά κάθε ημέρα περπατώντας με γρήγορο βήμα, τρέχοντας, κάνοντας τζόκινγκ ή παίζοντας σκοινάκι, συνιστούν επιστήμονες από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Λισαβόνα, στην Πορτογαλία.

ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.: Σεμινάρια απόκτησης επάρκειας εκπαιδευτή θεραπευτικής ιππασίας και ιπποθεραπείας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας (ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.) ιδρύθηκε από μια ομάδα επιστημόνων του χώρου της υγείας (ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.ά.), με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επιστημόνων της αποκατάστασης που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την θεραπευτική ιππασία.

ΟΟΣΑ: Εκτός εργασίας και εκτός εκπαίδευσης οι νέοι εξαιτίας της ύφεσης

Εκτός εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας οδηγείται ένας αυξανόμενος αριθμός νέων ανθρώπων εξαιτίας της παγκόσμιας ύφεσης. Η πρόσφατη έκθεση από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, για τις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, ισχυρίζεται ότι το 16% των ατόμων ηλικίας από 15 έως 29 δεν έχουν δουλειά αλλά και δεν βρίσκονται στο σχολείο. Η έκθεση βασίστηκε στα τελευταία στοιχεία από το 2008 έως το 2010 ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις οι σχετικές τάσεις θα αυξηθούν οδηγώντας σε μεγαλύτερες οικονομικές αναταραχές.

Δωρεάν μαθήματα στην Αγία Τριάδα

Σε ανακοίνωση της, η Ενορία Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο, γνωστοποιεί ότι από τα μέσα Οκτωβρίου θα λειτουργήσει "Κοινωνικό Φροντιστήριο" για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

100 θέσεις εργασίας στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών

Πρόσληψη προσωπικού συνολικού αριθμού εκατό (100) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου για παιδιά σε Μουσεία

Μπορεί τα σχολεία να αρχίζουν αλλά οι δράσεις που προτείνουν για μικρούς και μεγάλους εξειδικευμένα Μουσεία και Ιδρύματα δίνουν ενδιαφέρουσες προτάσεις οικογενειακής απασχόλησης τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου.

Τα παιδιά και τα μάτια τους

Ανάπτυξη της όρασης και πιθανά προβλήματα

Η καλή όραση είναι βασική προϋπόθεση για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Το οπτικό σύστημα αρχίζει να αναπτύσσεται από τη γέννηση και ωριμάζει στην ηλικία των 9-10 ετών. Οι οφθαλμοί δεχόμενοι την επίδραση των εξωτερικών ερεθισμάτων είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του οπτικού συστήματος και συνεπώς της όρασης. Η ανάπτυξη της φυσιολογικής όρασης επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 μηνών, οπότε και αγγίζει τα επίπεδα ενός ενήλικα.

Παιδική όπερα «Η κοκκινοσκουφίτσα»

H Εθνική Λυρική Σκηνή στo πλαίσιο των εκπαιδευτικών της εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει για την καλλιτεχνική περίοδο 2012 – 2013 σειρά παραστάσεων της παιδικής όπερας «Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ», του Σύμουρ Μπάραμπ, μια νέα παραγωγή σε μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα – Γιώργου Αραβίδη και σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά . Συμμετέχει η Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής της ΕΛΣ.