Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Αποβάλλουν τις εγκύους!

Σχολείο στη Λουιζιάνα τις «ξεφορτώθηκε» διά παντός - Υποβάλλουν σε αναγκαστικό τεστ εγκυμοσύνης τις μαθήτριες που υποψιάζονται ότι κυοφορούν και ακολούθως τους απαγορεύουν την είσοδο

Οι γονείς μπορούν να προσαρμοστούν μετά την αποχώρηση των παιδιών από το σπίτι

Όταν το τελευταίο ή το μοναδικό τους παιδί φύγει από το σπίτι για σπουδές, οι γονείς μπορεί ενδεχομένως να δυσκολευτούν να προσαρμοστούν στην ‘άδεια φωλιά’ και την ελευθερία τους.

Υπάρχουν ωστόσο πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν για να διευκολυνθούν με τη μεταβατική περίοδο, δηλώνει η Kelly Miller, του University of Indianapolis.

Η υπνοπαιδεία δεν είναι μύθος!

Η υπνοπαιδεία αποτελεί μια δημοφιλή και ιδιαίτερα διαδεδομένη ιδέα στη λογοτεχνία και στην επιστημονική φαντασία ενώ πολλές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ο ύπνος είναι σημαντικός για την παγίωση της γνώσης και της μνήμης. Καμία απόπειρα όμως των επιστημόνων να αποδείξουν ότι μπορούμε να αποκτήσουμε νέες γνώσεις στον ύπνο μας δεν έχει δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τώρα για πρώτη φορά μια ομάδα ερευνητών δείχνει ότι ο εγκέφαλός μας μπορεί να μάθει νέες πληροφορίες ενώ κοιμόμαστε… μέσω της αίσθησης της όσφρησης.

«Κολλημένοι» με το Facebook από τα δέκα...

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς, σε όλο και μικρότερη ηλικία. Προβληματισμό προκαλεί το ποσοστό παιδιών, το «προφίλ» των οποίων είναι προσβάσιμο σε όλους τους χρήστες

Η απλότητα των παιχνιδιών κερδίζει τα παιδιά

Μία έρευνα φέρνει καλά νέα για τους γονείς, και δη για τους γονείς που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Και αυτό γιατί αποκαλύπτει ότι τα παιδιά είναι πολύ ευτυχισμένα με απλές δραστηριότητες και παιχνίδια και όχι απαραιτήτως με «τσουχτερές» οικονομικά βόλτες σε εντυπωσιακά θεματικά πάρκα.

Προειδοποίηση για την εχινάκεια

Το βότανο εχινάκεια δεν θα πρέπει να χορηγείται σε παιδιά κάτω των 12 ετών εξ αιτίας του κινδύνου εμφάνισης αλλεργιών, σύμφωνα με προειδοποίηση των βρετανικών αρχών.

Μην ποστάρετε τα παιδιά σας στο Facebook

Ακόμα και όταν κανείς απλώς ποστάρει τη φωτογραφία του παιδιού του, πρέπει να έχει επίγνωση ότι το κάνει αυτό σε έναν χώρο που ευνοεί -αν μη τι άλλο- το cyberstalking.

Από 11-28 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

Από τις 11 έως τις 28 Σεπτεμβρίου- και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων- θα γίνονται οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής, όπως ενημερώθηκε το esos από το υπουργείο, θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με αναλυτική εγκύκλιο.

Yποτροφίες σε νέους από χώρες που επλήγησαν από πολέμους

Η οργάνωση Σπουδές Χωρίς Σύνορα προσφέρει υποτροφίες σε νέους από χώρες που επλήγησαν από πολέμους. Οι απόφοιτοι, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους, θα υποστηρίξουν την ανοικοδόμηση της πατρίδας τους.

Ο Δήμος Περιστερίου εμβολιάζει τα παιδιά ανασφάλιστων και ανέργων γονέων

Ο Δήμος Περιστερίου «αγκαλιάζει τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη». Ξεκινά εκστρατεία δωρεάν εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων και μακροχρόνια ανέργων γονέων, καθώς και για τα Περιστεριωτόπουλα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση.

Υποτροφίες Έρευνας διάρκειας ενός έτους για νέους επιστήμονες και ανερχόμενους νέους επιστήμονες στη Γερμανία

Η DAAD πρόσφερε κατά τις τελευταίες δεκαετίες υποστήριξη σε περισσότερους από 2100 Έλληνες φοιτητές, απόφοιτους, διδάσκοντες πανεπιστημίων και επιστήμονες, οι οποίοι πραγματοποιούν σπουδές και έρευνα στη Γερμανία. Πολλοί εξ αυτών διατηρούν ως σήμερα επαφές με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που τους φιλοξένησαν.

Συνέδριο: Ελληνική Γλώσσα και Διαταραχές

Πρόγραμμα Πρακτικές Πληροφορίες  Εγγραφές
Σας ανακοινώνουμε με μεγάλη χαρά τη διεξαγωγή του 4ου Συνεδρίου με θέμα: Ελληνική Γλώσσα και Διαταραχές , που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2012 στο Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πατρών.

Μελέτη: "Awareness with Accuracy: An Analysis of the Representation of Autism in Film and Television"

Η μελέτη αυτή διερευνά τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται ο αυτισμός στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η ανάλυση περιορίστηκε στους χαρακτήρες των Rain Man, Mercury Rising, Parenthood, και Arthur. Διαβάστε και μεταφορτώστε την έρευνα από εδώ.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών

Με απευθείας συνδέσεις, μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα και αφιερώματα, η ΕΡΤ θα καλύψει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά και διαδικτυακά, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, που θα διεξαχθούν από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόωρος τοκετός ίσως επηρεάζει την εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα βρέφη που έχουν γεννηθεί πρόωρα διατρέχουν κίνδυνο καθυστερημένης εγκεφαλικής ανάπτυξης, αλλά μερικές επιπλέον εβδομάδες ενδομήτριας παραμονής μπορεί να κάνουν σημαντική διαφορά ακόμη και στα βρέφη που γεννιούνται κανονικά, δηλαδή μεταξύ 37ης και 41ης εβδομάδας.