Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Μην τιμωρείτε το παιδί σας για κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει.

Κάντε εχθρό σας τη ΔΕΠΥ και όχι το παιδί σας. Προσπαθείτε να εντοπίζετε κάθε μέρα στιγμές που το παιδί σας είναι καλό. Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους …

Οι περισσότεροι γονείς είναι καλοί γονείς. Αλλά αν ο γιος σας ή η κόρη σας έχει Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ- ΔΕΠ) το “καλός” μπορεί να μην είναι αρκετό. Για να είστε σίγουρος/ να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας είναι χαρούμενο και καλά προσαρμοσμένο και να εξασφαλίσετε το ίδιο και για το μέλλον- και για να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι- θα πρέπει να είστε σπουδαίοι γονείς. 

Bookshare, η μεγαλύτερη προσβάσιμη διαδικτυακή βιβλιοθήκη για τους αναγνώστες με αναπηρία

Το Bookshare είναι η σημαντικότερη διαδικτυακή βιβλιοθήκη για τους ανθρώπους με αναπηρία. Εξυπηρετεί αναγνώστες με πρόβλημα όρασης, δυσλεξία, εγκεφαλική παράλυση, μαθησιακές δυσκολίες, κ.λπ. Οι αναγνώστες έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 1.200.000 τίτλους σε αρκετές γλώσσες, όπως τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ρωσικά, τα αραβικά, τα σουηδικά, όχι όμως ακόμα τα ελληνικά. 

Μια 17χρονη εθελόντρια έσωσε τις μικρές χελώνες Caretta- Caretta στην παραλία των Βατερών

Μια 17χρονη μαθήτρια λυκείου, η Ελπίδα Καραγεωργίου κάτοικος Βατερών η νεαρότερη εθελόντρια της οργάνωσης «Αρχέλων» για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, ήταν εκείνη που ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες των ειδικών της οργάνωσης, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατευθούν οι μικρές θαλάσσιες χελώνες που εντοπίσθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στην παραλία των Βατερών στη Λέσβο.

Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά από τους καπνούς

Οι μεγάλες πυρκαγιές αναγκάζουν πολλά παιδιά να ξανακλειστούν στο σπίτι, καθώς οι γονείς προσπαθούν να περιορίσουν την έκθεση τους στον καπνό.

Η ρύπανση από τις πυρκαγιές πλήττει πολλές περιοχές της Αττικής αλλά και σε Αρτα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Πάτρα και Ναύπλιο.

Τα παιδιά που πήραν χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Σκακιού

Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η εθνική μας ομάδα στη Σκακιστική Ολυμπιάδα για σκακιστές και σκακίστριες μέχρι 16 ετών το Σάββατο στην Ολλανδία είναι το δεύτερο της χώρας μας σε αυτόν τον παγκόσμιο κορυφαίο θεσμό. Μετά το ασημένιο μετάλλιο των Μπανίκα, Χαλκιά, Τζούμπα και Αργυρούδη το 1994, τα εκπληκτικά παιδιά Δημήτρης Μακρίδης, Στέφανος Μαγκαλάκης, Αντώνης Γκαβαρδίνας και Κατερίνα Γκουτζούκη κατάφεραν το ακατόρθωτο την περασμένη εβδομάδα!

Γιατί κάποια μικρά παιδιά είναι υπερκινητικά στον ύπνο τους;

Τα παιδιά που κινούνται πολύ ενώ κοιμούνται μπορεί να ανησυχούν τους γονείς τους όταν το πρωί τα βρίσκουν με τα πόδια στο μαξιλάρι… Ωστόσο, αυτή η υπερκινητικότητα στον ύπνο δεν υποδηλώνει απαραίτητα κάτι αρνητικό.

Δωρεάν διάγνωση 500 γενετικών παθήσεων σε βρέφη με μια σταγόνα αίμα, στο πλαίσιο της μελέτης FirstSteps, στην οποία συμμετέχει το Γ.Ν. Παπαγεωργίου

Δωρεάν διάγνωση 500 γενετικών παθήσεων σε βρέφη με μια σταγόνα αίμα, στο πλαίσιο της μελέτης FirstSteps, στην οποία συμμετέχει το Γ.Ν. Παπαγεωργίου

Στόχος: η μείωση της διαγνωστικής οδύσσειας, η βελτίωση της πρόγνωσης για τα σπάνια γενετικά νοσήματα και η εξοικονόμηση πόρων για την Πολιτεία

Airbnb: Οι βραχρόνιες μισθώσεις, βραχνάς για φοιτητές και εργαζόμενους στην Ευρώπη

Ο Τζορτζ Μόρις δεν φανταζόταν ποτέ ότι η δουλειά του ως καθηγητής στο γραφικό ελληνικό νησί της Σαντορίνης θα τον ανάγκαζε να κοιμηθεί στο αυτοκίνητό του, να ξεκουραστεί στον καναπέ ενός συναδέλφου του ή να περάσει τη νύχτα σε άδειες αίθουσες διδασκαλίας.

Εφηβεία στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Η σειρά φωτογραφιών της Sara Messinger καταγράφει την καθημερινή ζωή μιας ομάδας εφήβων του Μανχάταν.

Μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα του Ιούνη το 2021 τρεις έφηβοι βρέθηκαν στο Tompkins Square Park στο East Village της Νέας Υόρκης.

Παραδίδεται το πρώτο «πάρκο για ΑΜΕΑ» στην Θεσσαλονίκη

Παραδίδεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το πρότυπο «Πάρκο για Όλους», μοναδικό στην πόλη, καθώς έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι πλήρως φιλικό σε άτομα με αναπηρία, ιδίως σε παιδιά ΑΜΕΑ, για τα οποία θα υπάρχει παιδική χαρά.