Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Δωρεάν εκτυπώσιμα: Προγραφικές ασκήσεις


Μεταφορτώστε δωρεάν το αρχείο με τις Προγραφικές ασκήσεις του ΚΕΑ.

Πανελλαδικές: Αλλαγή διαδικασιών για υποψηφίους με αναπηρία

Νέο πλαίσιο για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαναγνωσία κ.ά.) ή όσων έχουν κάταγμα ή άλλη πάθηση των χεριών θέτει το υπουργείο Παιδείας. Η αλλαγή των διαδικασιών κρίθηκε απαραίτητη για να διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων, καθώς κατά το παρελθόν είχαν καταγγελθεί περιπτώσεις κατάχρησης. Ενδεικτικά, πέρυσι υπήρξε καταγγελία από την ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών ότι υποψήφιοι από ιδιωτικό σχολείο έδωσαν προφορικώς έχοντας βεβαίωση ότι δήθεν έπασχαν από τενοντίτιδα.

Ετήσιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: «Ιστορίες στον αέρα!»

Οι «Ιστορίες στον αέρα» ή stories on air συνεχίζουν να εκπέμπουν από το web radio της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας στη διεύθυνση του storiesonair.gr, με τον Αργύρη Παφίλη και τη Σοφία Καλμανίδου υποστηρίζοντας το ετήσιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας 2021 από την Τετάρτη 17 Μαρτίου έως 9 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα.

Διαδικτυακή διάλεξη: Το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο και η διαχείριση της ετερότητας.

Το Εργαστήριο Τεχνών, Κινητικής Έκφρασης και Διδακτικών Εφαρμογών του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Παν/μίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων Η Τέχνη στην Εκπαίδευση διοργανώνει την Πέμπτη 18-03-2021 στις 16:00 στη διάλεξη της κ. Σούλας Οικονομίδου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με θέμα: Το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο και η διαχείριση της ετερότητας. Προβληματισμοί για το σύγχρονο παιδικό βιβλίο.

Παιδική παχυσαρκία : Γονείς έχασαν την επιμέλεια των παιδιών τους επειδή δεν αδυνάτισαν

Οι γονείς δυο εφήβων έχασαν την επιμέλεια των παιδιών τους, μετά από ανησυχίες που εκφράστηκαν από κοινωνικές υπηρεσίες για το βάρος των τελευταίων στο δικαστήριο. Η δικαστής, Τζίλιαν Έλις, έκρινε ότι τα δύο παιδιά από το Σάσεξ θα πρέπει να δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες, ενώ περιέγραψε την υπόθεση ως «πολύ θλιβερή και ασυνήθιστη».

Σχέδιο για 100 πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Με ερωτήσεις κλειστού τύπου, όπως και την προηγούμενη χρονιά, θα γίνουν το καλοκαίρι οι εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία της χώρας, τα οποία αυξήθηκαν σε 28 πανελλαδικά, μετά τη μετατροπή 22 πειραματικών σχολείων.

Ο αριθμός τόσο των πρότυπων όσο και των πειραματικών σχολείων αναμένεται μάλιστα να αυξηθεί την επόμενη χρονιά με την προσθήκη στον εκπαιδευτικό τους «στόλο» ακόμα 15-20 σχολείων.

Εκπομπές και ταινίες για την Apple TV+ θα παράγει η Μαλάλα Γιουσαφζάι

Συμβόλαιο με την Apple TV+ υπέγραψε η ακτιβίστρια Μαλάλα Γιουσαφζάι αναλαμβάνοντας την παραγωγή περιεχομένου για την ιντερνετική πλατφόρμα. 

Το περιεχόμενο θα αποτελείται από πληθώρα θεμάτων, από δραματικές ταινίες μέχρι και παιδικές εκπομπές (κωμωδίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες animation). 

Μεγαλώστε παιδιά που αγαπούν τα μαθηματικά

Ας είμαστε ειλικρινείς: πολλοί από εμάς αντιπαθούσαμε με όλη μας την ψυχή τα μαθηματικά όταν ήμασταν παιδιά. Λατρεύαμε τη γλώσσα, ενθουσιαζόμασταν με την Ιστορία και ανυπομονούσαμε για τα Καλλιτεχνικά. Τώρα όμως που είμαστε γονείς, πρέπει να δούμε τα μαθηματικά με άλλο μάτι -ή έστω να προσποιηθούμε- ώστε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Αν λοιπόν αναρωτιέστε πώς θα μεγαλώσετε ένα παιδί που αγαπάει τα μαθηματικά, ακολουθήστε τα παρακάτω tips.

Κορωνοϊός: Τι είναι η «ευρωπαϊκή εγγύηση» και πώς θα προστατεύσει τα παιδιά από την κρίση

«Τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει στα παιδιά η κρίση COVID-19, επιδεινώνοντας τον κίνδυνο φτώχειας, επηρεάζοντας σοβαρά την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική τους υγεία και αυξάνοντας τον κίνδυνο έκθεσής τους σε βία και κακοποίηση» επισημαίνει ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίθηκε την Πέμπτη και με το οποίο οι ευρωβουλευτές καλούν την Επιτροπή να υποβάλει νομοθετική πρόταση για τη θέσπιση «ευρωπαϊκής εγγύησης για τα παιδιά», κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ο Στέφανος Βούρος παίζει το Tik Tok… στα δάχτυλα

Ο Στέφανος γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα στα άνω άκρα. Έχει όμως πτυχίο και μεταπτυχιακό. Έχει δύο ζώα, ένα σκύλο και μια γάτα. Παίζει πιάνο, κιθάρα και τον τελευταίο καιρό παίζει το Τik Τok στα… δάχτυλα, όπως είπαμε χαριτολογώντας, κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας στο GRTimes.gr .

Συνέντευξη στον Νίκο Τινό

Με αρκετή δόση χιούμορ και γεμάτος αυτοσαρκασμό, ο Στέφανος Βούρος, απαντά στις ερωτήσεις των διαδικτυακών του φίλων με το δικό του μοναδικό τρόπο. «Επειδή λαμβάνω πολλές ερωτήσεις πως κάνω το ένα πως κάνω το άλλο, σκέφτηκα πως από το να δείχνω απλά πως γίνεται, να βάλω έναν χιουμοριστικό τόνο καθώς το επιβάλλει η φύση του Tik Tok έτσι ώστε να έχει και μεγαλύτερη απήχηση στους χρήστες του».

Κλείνουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες

Τηλεκπαίδευση σε όλα τα σχολεία, καθώς επίσης παράταση του lockdown για την Αττική, την Θεσσαλονίκη και όσες ακόμα περιοχές βρίσκονταν στο «βαθύ κόκκινο», συν την προσθήκη 8 επιπλέον περιοχών σε αυτή την κατηγορία, ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, είπε ότι μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες, σε όλη την Ελλάδα.