Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τα παιδιά που συμμετέχουν από μικρή ηλικία στις δουλειές του σπιτιού γίνονται σωστοί ενήλικοι

Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να πετύχουν. Σκέφτονται ποια είναι τα καλύτερα σχολεία, ποιες εξωσχολικές δραστηριότητες να ξεκινήσουν, πότε να αρχίσουν αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, πιάνο. Κι όμως, ο δρόμος για την επιτυχία έχει άλλη αφετηρία.

Αν θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν επιτυχημένοι ενήλικες, δώστε τους να βγάλουν έξω τα σκουπίδια. Επίσης, να βάλουν πλυντήριο, να απλώσουν, να πλύνουν τα πιάτα, να στρώσουν το κρεβάτι, να ξεσκονίσουν, να μαζέψουν τα παιχνίδια τους.

Πρόσωπο: Νίκος Αδάμ (Ο 12χρονος προγραμματιστής που εντυπωσιάζει)

Στην διάρκεια του DevFest (Developers Festival) ένας 12χρονος ξεπρόβαλε για τον ταλέντο του στην πληροφορική. Ο λόγος για τον Νίκο Αδάμ, ο οποίος έχει ήδη ασχοληθεί με projects αρκετά προχωρημένα για το νεαρό της ηλικίας του.

Νηπιαγωγεία του Δάσους παντού στη Γερμανία

Τα ριζοσπαστικά «νηπιαγωγεία για επιστροφή στη φύση», όπου επιτρέπεται στα παιδιά να σκαρφαλώνουν στα δέντρα και να παίζουν με τη φωτιά, εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη Γερμανία. «Θα αποδειχθούν τα Waldkindergarten (ή Νηπιαγωγεία του δάσους) η νέα εξαγωγική επιτυχία της Γερμανίας;» αναρωτιέται το «Spiegel». 

Ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα, συχνότερα στα φτωχά παιδιά

Το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας είναι συχνότερο μεταξύ των παιδιών που προέρχονται από οικογένειες με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Child Psychology and Psychiatry

Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγoυ Συνδρόμου DOWN Ελλάδος

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ σάς προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του, που θα φιλοξενηθεί στο  Ελληνογαλλικό Κολέγιο Δελασάλ, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι. 

Η Τεχνόπολις υποδέχεται το «Christmas Factory»

Το «Christmas Factory», μία παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη γιορτή, εγκαινιάζει φέτος η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Στόχος των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που για έναν μήνα -από τις 6 Δεκεμβρίου ώς τις 6 Ιανουαρίου 2014-, θα βάλει μικρούς και μεγάλους στο πιο φαντασμαγορικό εργοστάσιο παιχνιδιών που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

UNBOX Festival 2013

Η λέξη UNBOX σημαίνει "βγάζω κάτι απ' το κουτί του". Υπάρχουν πολλά κουτιά. (Ανα)Κατασκευάζονται από τους ανθρώπους και ορίζουν την κανονικότητα θέτοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αποδοχή των ανθρώπων από το κοινωνικό σύνολο. Η φύση των "κουτιών" αυτών είναι περιοριστική απέναντι στη διαφορετικότητα, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση συγκεκριμένων ομάδων και ατόμων. 

Ανοιχτό καφέ ατόμων με ΔΕΠΥ Θεσσαλονίκης


Αν είστε ενήλικος ή έφηβος με ΔΕΠΥ αλλά ακόμα και συγγενικό ή φιλικό του πρόσωπο είστε ευπρόσδεκτοι στην παρέα μας!
Σε φιλικό κλίμα, ελάτε να κουβεντιάσουμε, ν' ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώσεις με την υπόλοιπη παρέα ατόμων με ΔΕΠΥ.
Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 18:30