Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Παιχνίδι: «Γρήγορα στη σοφίτα»

Ένα υπέροχο απλό επιτραπέζιο παιχνίδι για όλη την οικογένεια που μπορείτε να παίζετε συνέχεια χωρίς να το βαρεθείτε! Ανοίξτε το ταμπλό και τοποθετήστε τα καρτελάκια των δωματίων με όποια σειρά θέλετε, φτιάχνοντας στην τύχη ή μετά από ώριμη σκέψη το σπίτι σας. Αναποδογυρίστε τα καρτελάκια με τα μεμονωμένα αντικείμενα και αφήστε τα δίπλα στο ταμπλό, σε μια στοίβα. Διαλέξτε πιόνι και αρχίστε - ρίχνοντας ένας ένας παίκτης με τη σειρά το ζάρι- να προχωράτε στα κυκλάκια που βρίσκονται στο κάτω μέρος των δωματίων. Η αγωνία και η διασκέδαση ξεκινάει μόλις σταματήσετε σε κόκκινο κυκλάκι. Τραβήστε μια κάρτα από την στοίβα με τις κάρτες αντικειμένων και ψάξτε να βρείτε το αντικείμενο αυτό μέσα στα δωμάτια του σπιτιού. Όταν το εντοπίσετε, μεταφερθείτε αυτόματα στο κόκκινο κυκλάκι που βρίσκεται κάτω από το δωμάτιο αυτό!

7 online παιχνίδια για να κάνουν τα παιδιά επανάληψη στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά

Το Infokids.gr σας παρουσιάζει 7 διασκεδαστικά online παιχνίδια που βοηθούν το μαθητή να εξασκηθεί στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά, να κατανοήσει το λεξιλόγιο, να εξοικειωθεί με τη δομή του γλωσσικού συστήματος, να διδαχθεί σωστά την ορθογραφία μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και να κάνετε επανάληψη στην προπαίδεια. Κάντε κλικ και…. διασκεδάστε μαθαίνοντας!

Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο: Διαγωνισμός συγγραφής για παιδιά, εφήβους και νέους

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη προκηρύσσουν τον διαγωνισμό «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο» για παιδιά, εφήβους και νέους, προσφέροντας μια δημιουργική διέξοδο τώρα που #MenoumeSpiti.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να συγγράψουν κείμενο πεζής μορφής (μικρή ή μεγάλη ιστορία, εκτεταμένο διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα) στις εξής κατηγορίες:

Νέα παράταση στην αναστολή συνεδριάσεων των επιτροπών ΚΕΠΑ και στην παροχή επιδομάτων και συντάξεων

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, για τη συνέχιση αναστολής των συνεδριάσεων των υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ μέχρι τις 30.4.2020.

Η απόφαση παραπέμπει στο άρθρο 6 της ΠΝΠ της 11ης Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία «Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση κατ΄ εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.

Κύπρος: Σκόπελος για παιδιά διαζευγμένων η καραντίνα

Προβλήματα στα παιδιά των διαζευγμένων και στα ζητήματα γονικής επιμέλειας, έχουν επιφέρει τα μέτρα αυτοπεριορισμού που αποφασίστηκαν ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε στον «Φ» η επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου – Λιβανίου, αμέσως μετά την εφαρμογή του διατάγματος απαγόρευσης της κυκλοφορίας, το γραφείο της έλαβε περί των 15 παραπόνων και καταγγελιών. Από την πλευρά της, προτρέπει τους γονείς να συνεργαστούν και να δείξουν κατανόηση, με στόχο το καλό των παιδιών τους.

Περισσότερα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια το νέο σχολικό έτος

Ενισχύεται το δίκτυο των Πρότυπων Σχολείων στην ελληνική εκπαίδευση, παράλληλα με την λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων. Ο αριθμός των Πρότυπων Σχολείων, που προσείλκυσαν μεγάλη ζήτηση από το 2013 όταν λειτούργησαν, θα αυξηθεί όπως προβλέπει ρύθμιση σε νομοσχέδιο που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Στόχος μάλιστα είναι να πραγματοποιηθούν εξετάσεις εισαγωγής στα νέα Πρότυπα Σχολεία, αλλά αυτό θα κριθεί από τις αποφάσεις του ιατρικού επιτελείου για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Τι γίνεται με την εισαγωγή αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Ερώτηση κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τις υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα «Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021».

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας κατά την πανδημία του COVID 19, από τις αρχές Μαρτίου, έχουν, ορθώς, αναβληθεί όλες οι διεθνείς, εθνικές και σχολικές αθλητικές διοργανώσεις με αποτέλεσμα οι αθλητές αθλήτριες, που φοιτούν στην β'βάθμια εκπαίδευση και καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς προετοιμάζονται τόσο για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις όσο και τις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις, να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απώλειας ένταξης στις ειδικές ρυθμίσεις, που τους παρέχει ο νόμος, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών ΠΕ

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, θέλει να τονίσει πως αξίζουν πρωτίστως συγχαρητήρια στους/στις εκπαιδευτικούς, που κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, έδωσαν και κέρδισαν αυτή τη σημαντική μάχη ώστε «κανένα παιδί να μην μείνει πίσω».

Μαθητές ενός κατώτερου Θεού, μακριά από το ψηφιακό σχολείο

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κρατάει ακόμα… αποστάσεις από πολλούς μαθητές. Δάσκαλοι και καθηγητές δίνουν μάχη με σκοπό να εξαλείψουν τις ανισότητες που δημιουργεί η τηλεκπαίδευση. 

Παιδιά χωρίς λάπτοπ και ἰντερνετ, παιδιά με ειδικές ανάγκες, προσφυγόπουλα… Παιδιά ενός κατώτερου Θεού, μαθητές… δεύτερης διαλογής, που ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του «λουκέτου» στα σχολεία δεν έχουν ακόμα τη δυνατότητα, όπως άλλοι συνομήλικοί τους, οι περισσότεροι ευτυχώς, να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους από το σπίτι.

Learn@Home: Κόμβος μάθησης από το YouTube

Το YouTube δημιούργησε έναν προσωρινό κόμβο με τίτλο «Μάθηση στο σπίτι» (Learn @ Home) που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, με σκοπό να τους βοηθήσει αυτή τη δύσκολη περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω του κορονοϊού.