Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Κατασκευή: Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

 

Φόβοι και φοβίες στα παιδιά: Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς;

Ο φόβος του να μείνεις μόνος στο σκοτάδι, για παράδειγμα, είναι ένας συνηθισμένος παιδικός φόβος. Το ίδιο και ο φόβος για τα ζώα, όπως τα μεγάλα σκυλιά που γαβγίζουν.

Μερικά παιδιά φοβούνται τις φωτιές, τα ψηλά μέρη ή τις καταιγίδες. Άλλοι, έχοντας επίγνωση των εικόνων των μέσων ενημέρωσης, ανησυχούν για τον πόλεμο ή την τρομοκρατία. Εάν υπήρξε πρόσφατη σοβαρή ασθένεια ή θάνατος στην οικογένεια, μπορεί να αγχωθούν για την υγεία των γύρω τους.

Εκπαιδευτικός διδάσκει ιστορία στους μαθητές του μέσω video game

Το παιχνίδι είναι ένας καλός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά και να αγαπήσουν το διάβασμα περισσότερο. Αυτό σκέφτηκαν σε ένα δημοτικό σχολείο στα Ιωάννινα και το έθεσαν σε εφαρμογή. Ο εκπαιδευτικός (European Fair Play award) Μιχάλης Μερτζιανίδης, και η διευθύντρια του 10ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων, Σοφία Αγιοπετρίτου, βρήκαν ένα διαφορετικό τρόπο για πιο ευχάριστη εκμάθηση από τους μαθητές τους. Αξιοποιώντας τα video games.

Οι νέες τάσεις στο παιδικό βιβλίο

Περισσότερα βιβλία από ποτέ, πλούσια θεματολογία, ποικιλία στο ύφος γραφής, εξαιρετική εικονογράφηση. Η αγορά του παιδικού βιβλίου στην Ελλάδα γνωρίζει εντυπωσιακή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με εκατοντάδες ελληνικούς αλλά και μεταφρασμένους τίτλους να καταλαμβάνουν μεγάλο τμήμα –και από τα πιο ενδιαφέροντα– από τα ράφια των βιβλιοπωλείων, δημιουργώντας έναν συναρπαστικό κόσμο περιπέτειας, ψυχαγωγίας αλλά και μάθησης.

E-Book: Μπορούν οι τέχνες να βοηθήσουν στη STEM;

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ 𝐒𝐔𝐍𝐑𝐀𝐈𝐒𝐄 Sunraise project μόλις κυκλοφόρησε το ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο του προγράμματος.

Οι σκύλοι διαμεσολαβητές απαλύνουν τις ψυχές των παιδιών

Ο σκύλος δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις ικανότητές του. Πέρασε το κατώφλι των σχολείων και άλλαξε τον τρόπο διδασκαλίας.

«Ο σκύλος είναι ένα ζώο με μοναδικές ικανότητες, όπως όλα, φυσικά. Είναι ένα πλάσμα, που με την κατάλληλη εκπαίδευση, η οποία δεν εμπεριέχει την παραμικρή μορφή βίας, δεν θα σταματά να μάς εκπλήσσει με όλα εκείνα που μπορεί να πετύχει. Αν μάθεις να επικοινωνείς με τον σκύλο σου, με αποδοχή, κατανόηση και αγάπη, μπορείς να καταφέρεις μαζί του όλα εκείνα που έχεις ονειρευτεί.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ένα παιδί με χαμηλή αυτοπεποίθηση;

Η αυτοπεποίθηση χτίζεται στο παιδί όσο ακόμα αυτό είναι σε πολύ μικρή ηλικία και εμείς, ως γονείς, παίζουμε σημαντικό ρόλο σ' αυτό. Τα παιδιά που γνωρίζουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους και τα έχουν καλά με τον εαυτό τους καταφέρνουν καλύτερα να διαχειρίζονται τις κρίσεις και πατούν γερά στα πόδια τους.

Covid-19: Ο απροσδόκητος παράγοντας της παιδικής ηλικίας που επηρεάζει την πορεία της νόσου

Οι ενήλικες με ταραγμένα παιδικά χρόνια διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε περίπτωση νόσησης με κορωνοϊό, ισχυρίζεται ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Jamie Hanson, Επίκουρο Καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ. Στα ευρήματα που δημοσιεύονται στο Journal of Epidemiology and Community Health, οδήγησαν τα στοιχεία 150.000 ενήλικων Βρετανών από τη Βιοτράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, μια μεγάλη βιοϊατρική βάση δεδομένων για περισσότερους από 500.000 εθελοντές ηλικίας 40 έως 69 ετών.

UNICEF: Στις πλούσιες χώρες, ένα παιδί στα πέντε ζει στη φτώχεια

Παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε κάποια βελτίωση τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τη UNICEF, πάνω από 69 εκατομμύρια παιδιά ζουν στη φτώχεια στις 40 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, δηλαδή η φτώχεια πλήττει πάνω από το ένα παιδί στα πέντε. Η οργάνωση επισημαίνει κενά ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία.

Θεσσαλονίκη: Η Αναστασία θα τραγουδήσει με την πρώτη ελληνίδα μουσικό με σπαστική τετραπληγία

Μία διαφορετική συναυλία με κοινωνικό μήνυμα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν Θεσσαλονικείς την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο κέντρο της πόλης.

Η ανερχόμενη τραγουδίστρια και brand ambassador της DUST+CREAM θα ανέβει στη μαγικά στολισμένη Χριστουγεννιάτικη σκηνή της πλατείας Αριστοτέλους για να ερμηνεύσει όλες τις αγαπημένες επιτυχίες της, την ίδια στιγμή που θα την συνοδεύει η πρώτη Ελληνίδα μουσικός με σπαστική τετραπληγία Αλεξάνδρα Κερλίδου, που θα παίξει μουσική με τα μάτια μέσω του λογισμικού Eyeharp του Ζαχαρία Βαμβακούση.

Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γκόλμπολ και το ταξίδι των Εθνικών μας ομάδων ξεκινά

Ας ξεκινήσουμε από το ερώτημα «τι είναι το γκόλμπολ ;».

Πρόκειται για ένα άθλημα που απευθύνεται σε Άτομα με Αναπηρία και συγκεκριμένα μη βλέποντες. Η ιστορία του ξεκινά το 1946, όταν και δημιουργήθηκε από τον Γερμανό Σεπ Ράιντλε και τον Αυστριακό Χαντς Λόρεντσεν, με σκοπό την ομαλή και σταδιακή αποκατάσταση, κοινωνικοποίηση, αλλά και ψυχαγωγία των βετεράνων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίοι αποκόμισαν κάποιο τραυματισμό, ο οποίος επηρέασε την όρασή τους, κατά τη διάρκεια του πολέμου.