Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Mουσική παράσταση «Ο Γαργαληστής»

Ο «γαργαληστής» είναι ένας διαφορετικός Ρομπέν των Δασών, ο οποίος μας συστήθηκε μέσα από την φαντασία του μουσικού και παραμυθά Δημήτρη Μπασλάμ. Ο «γαργαληστής» κλέβει το αθώο, αυθόρμητο, ξεκαρδιστικό γέλιο από τα παιδιά που έχουν πολύ, γαργαλώντας τα το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, και με τη βοήθεια της θείας του το κάνει άρωμα, για να το χαρίσει στα παιδιά που τους λείπει. Η προσπάθειά του έχει σαν αποτέλεσμα όλα να αλλάξουν και η ευτυχία να πλημμυρίζει τη γη...

H ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων

Την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1948 στο Λονδίνο, ξεκίνησαν και οι αγώνες του Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη αθλητική διοργάνωση για αθλητές με αμαξίδιο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αθλητές με αναπηρία από την Ολλανδία συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έτσι γεννήθηκε το διεθνές κίνημα, που είναι γνωστό πλέον ως Παραολυμπιακό κίνημα.

Εκπαιδευτήρια Δούκα: Το μοναδικό Ελληνικό Σχολείο με την ευρωπαϊκή Διάκριση E.F.Q.M.

Τη σημαντική ευρωπαϊκή Διάκριση E.F.Q.M. "Recognised for Excellence - 4 stars" (Αναγνώριση για Επιχειρηματική Αριστεία 4 αστέρων) πέτυχαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, κατόπιν αξιολόγησης από τους διακεκριμένους αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.) τον Ιούνιο του 2012.

Τράπεζα θεμάτων Γυμνασίων

Την τράπεζα θεμάτων όλων των τάξεων του Γυμνασίου από Γυμνάσια του Νομού Δωδεκανήσου σε ηλεκτρονική μορφή ετοίμασε ο Σχολικός Σύμβουλος Ν. Δωδεκανήσου Γιάννης Καραγιάννης. Η τράπεζα αυτή δημιουργήθηκε με βάση τα θέματα του σχολικού έτους 2011-2012 σε όσα αρχεία θεμάτων ήταν δυνατόν να επεξεργαστούν.

Διορισμοί εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τα ονόματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διορίζονται σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2012-2013. Οι πίνακες είναι αναρτημένοι στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου.

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θεσσαλονίκης - Έναρξη νέων κύκλων μαθημάτων

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει την έναρξη των παρακάτω κύκλων μαθημάτων:

Bazaar σχολικών ειδών της UNICEF στο Σύνταγμα

Με στόχο να στείλει στο σχολείο όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά, η UNICEF ξεκινά τη Σχολική της Εκστρατεία για το 2012. Με μια πλήρη σειρά σχολικών ειδών, η εκκίνηση της εκστρατείας θα γίνει με το μεγάλο Bazaar της UNICEF στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.

Υποβολή ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι, οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 13 μέχρι και 20 Σεπτεμβρίου 2012.

Stephen Hawking: «Κοιτάξτε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας…»

Ο Βρετανός αστροφυσικός Stephen Hawking (Στίβεν Χόκινγκ), ο μεγαλύτερος εν ζωή Βρετανός επιστήμονας σε αναπηρική καρέκλα που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αποκωδικοποίηση των μυστικών του Σύμπαντος και στην διάψευση των προγνωστικών των γιατρών για την ασθένειά του, έκανε χθες μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του ανοίγοντας με ένα “μπιγκ μπανγκ” την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Πρόσωπο: Μαρία Μοντεσσόρι

Η Μαρία Μοντεσσόρι (ιταλικά: Maria Montessori, 31 Αυγούστου1870-6 Μαΐου1952) ήταν ιταλίδαπαιδαγωγός. Επινόησε το μοντεσσοριανό παιδαγωγικό σύστημα, γνωστό και ως «μοντεσσοριανή μέθοδος», το οποίο αποτέλεσε πρωτοπορία για την εποχή του και εξακολουθεί να εφαρμόζεται και σήμερα σε αρκετά σχολεία, τα επονομαζόμενα «μοντεσσοριανά» ή «μοντεσσοριανές σχολές».

Ποιες σχολές προτίμησαν οι νέοι εφέτος για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ

Νομικές, Ιατρικές, Ψυχολογίες, επιστήμες «υποδομής» με σταθερές επιστημονικές βάσεις, επέλεξαν εφέτος οι νέοι και οι νέες που επεδίωξαν την εισαγωγή τους στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των μηχανογραφικών δελτίων που κατέθεσαν οι υποψήφιοι, στα οποία οι «πρώτες προτιμήσεις» των νέων στις τρεις αυτές επιστημονικές κατευθύνσεις, εκτινάχθηκαν.

Βιβλίο: Lectures on Materials Science for Architectural Conservation

Το βιβλίο "Lectures on Materials Science for Architectural Conservation" του Giorgio Torraca αποτελεί μία συλλογή διαλέξεων σχετικά με την τεχνολογία των υλικών που χρησιμοποιούνται για την αναστήλωση μνημείων και είναι μια πολύ χρήσιμη πηγή πληροφοριών για τους επιστήμονες που ασχολούνται με τη συντήρηση/ αναστήλωση. Το εντοπίσαμε μέσω του ιστολογίου  Συντήρηση Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης

Δήμος Κηφισιας: Θέσεις εργασίας στα σχολεία

Ανακοίνωσε τις προσλήψεις στα Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Κηφισίας με απόφαση της τις θέσεις Εργασίας Εργολάβων Καθαρισμού με σύμβαση μίσθωσης έργου των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κηφισιάς για το σχολικό έτος 2012-2013

Αθλητές των Παραολυμπιακών «αυτοτραυματίζονται για καλύτερες επιδόσεις»

Έως και ένας στους τρεις παράλυτους αθλητές των Παραολυμπιακών αυτοτραυματίζονται προκειμένου να προκαλέσουν αύξηση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής συχνότητας πριν από τους αγώνες, εκτιμά ένας καθηγητής Ιατρικής που έχει παρακολουθήσει το θέμα.

Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά στο Ηρώδειο για τα παιδιά με καρκίνο

Ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στις 31 Αυγούστου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και τραγουδά σε μια σπάνια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Μειώνονται έως και 30% οι τιμές στα κυλικεία

Μειωμένες κατά, τουλάχιστον 20% σε σχέση με τις προηγούμενες, είναι οι νέες ανώτατες τιμές ορισμένων ειδών, όταν αυτά προσφέρονται ή παρέχονται από επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, μπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα) και πωλητές, που δραστηριοποιούνται σε χώρους που δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.