Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Έρευνα εξετάζει πώς ο Αυτισμός επηρεάζει τους γονείς.

Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες παιδιών με αυτισμό περνούν λιγότερη ώρα μαζί σε σύγκριση με τα ζευγάρια που έχουν τυπικώς αναπτυσσόμενα παιδιά, υποδεικνυει μια νέα έρευνα, χωρίς αυτό, ωστόσο, να σημαίνει ότι δεν υποστηρίζει ο ένας τον άλλο. 

Σε μια μελέτη που εξέτασε τις καθημερινές εμπειρίες των γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτά τα ζευγάρια περνούσαν μαζί κατά μέσο όρο 21 λεπτά λιγότερα κάθε μέρα (σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ζευγάρια). «Αν προσθέσει κανείς αυτά τα λεπτά θα δει ότι μεταφράζονται σε 128 ώρες λιγότερη αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια ενός έτους» αναφέρει η Sigan Hartley του Πανεπιστημίου Wisconsin- Madison, βασική συγγραφέας της συγκεκριμένης μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Autism and Developmental Disorders. 

Accessibility Hackathon: Ένας «μαραθώνιος» για όλους στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Έναν ιδιότυπο «μαραθώνιο» με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών προσβασιμότητας για ανθρώπους με αναπηρία, διοργανώνει το UTech Lab του ιδρύματος Ευγενίδου, που καλεί όσους μαθητές και φοιτητές ενδιαφέρονται για τις νέες τεχνολογίες και τα ζητήματα αναπηρίες να δηλώσουν συμμετοχή. 

Βραβεύτηκαν σχολεία του Βόλου για το Ecomobility

Πρωταπριλιά με γεμάτο και ιδιαίτερα ζωηρό κοινό στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με μαθητές και καθηγητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να ζήσουν μαζί με τα μέλη των Επιτροπών των Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY τη γιορτή για το κλείσιμο της φετινής περιόδου.

Στην Ευρώπη οι περισσότερες ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο

Η Ευρώπη έχει αντικαταστήσει τη Βόρεια Αμερική ως ο πρώτος οικοδεσπότης ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας, με το 60% συνολικά, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το βρετανικό παρατηρητήριο Internet Watch Foundation (IWF).

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Μακρυά τα κινητά τηλέφωνα από παιδιά κάτω των 12 ετών

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα αρνητικά συμπτώματα στην υγεία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, κρούουν οι ειδικοί και τονίζουν την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας με ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά, προτείνοντας αλλαγή των εθνικών ορίων έκθεσης.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρωί η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις για το 2017, μέσω του ΟΑΕΔ, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους κατασκηνωτικών επιχειρήσεων.

Τα μωρά κλαίνε λιγότερο σε Δανία, Γερμανία και Ιαπωνία

Τα μωρά ανά τον κόσμο κλαίνε κατά μέσο όρο περίπου δύο ώρες τη μέρα, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες, μετά τη γέννησή τους. Όμως, μωρό από μωρό διαφέρει πολύ: κάποια δεν κλαίνε πάνω από μισή ώρα τη μέρα, ενώ μερικά κλαίνε πάνω από πέντε ώρες.

Γενικά, τα μωρά φθάνουν στο αποκορύφωμα του κλάματος (δύο ώρες και 15 λεπτά) την έκτη εβδομάδα, ενώ έως τη 12η εβδομάδα της ζωής τους το κλάμα μειώνεται στη μία ώρα και δέκα λεπτά τη μέρα, κατά μέσο όρο.