Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Διημερίδα για εκπαιδευτικούς & βιβλιοθηκονόμους: “Αναπτύσσοντας τις δεξιότητες στο διάβασμα”

Παράσταση: Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Το κλασικό βιβλίο της Άλκης Ζέη Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου ανεβαίνει φέτος στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Οι παραστάσεις ξεκινούν από τις 3 Νοεμβρίου 2011 και θα διαρκέσουν έως τις 13 Μαΐου 2012. Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 8 το βράδυ.

Intelligence Squared Greece

H Intelligence Squared Greece είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος έχει ως κύρια δραστηριότητά την διοργάνωση debates (ανταγωνιστικών αγχιμαχιών) του τύπου της Οξφόρδης (Oxford Union).

Επιθετικά παιδιά και μηχανισμοί ελέγχου

Όταν η απλή «αταξία» μετατρέπεται σε προβληματική συμπεριφορά (πηγή)
Αυξημένα τα περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς από νήπια και παιδιά στο σπίτι και στο σχολείο. Πώς αντιλαμβανόμαστε μιαν αρνητική συμπεριφορά και πώς πρέπει ν’ αντιδρούμε.

Ένα αισιόδοξο, καινοτόμο σχέδιο που μπορεί να αλλάξει την εκπαίδευση

Μια πρωτότυπη ιδέα από δύο νεαρούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς φιλοδοξεί να κάνει την αλλαγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Αν δεν το επιχειρήσουν οι νέοι, τότε ποιοι;

Δεν υπάρχει … μαγική συνταγή

Στόχος κάθε γονιού είναι να επιλέξει ποια σχέση θέλει να έχει με τα παιδιά του

Το να το μεγαλώσεις παιδί στις μέρες μας σωστά, αν και θεωρητικά είναι απλό, στην πράξη εκτός από άπλετο χρόνο χρειάζεσαι ενδυνάμωση του χαρακτήρα σου, ισορροπία, υπομονή και φυσικά ξεκάθαρους στόχους και κανόνες.

5η Συνάντηση Οικογενειακής Πεζοπορίας

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Ελαιώνων και γείτονες Ελαιώνων διοργανώνουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στους Ελαιώνες Πυλαίας οικογενειακή πεζοπορία

Μήκος διαδρομής: 5 χιλιόμετρα (5Κ)

Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Καστρομαχίες-Καστροτεχνίες

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους ξεκινά στις 6 Νοεμβρίου 2011 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
Οι «Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού» αποτελούν μια «διαφορετική» πρόταση για να επισκεφθεί κανείς το Μουσείο και να περάσει δημιουργικά τον χρόνο του, συνδυάζοντας τη γνώση με την ψυχαγωγία.

Πώς το παιδί κατακτά την αναγνωστική δεξιότητα

Πολλές έρευνες καταδεικνύουν ότι η εκμάθηση του γραπτού και προφορικού λόγου είναι ένα συνεχές αναπτυξιακό φαινόμενο

Προϋπόθεση γι' αυτό είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου ο έντυπος λόγος κυριαρχεί και το οικογενειακό περιβάλλον ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις προσπάθειές τους.

Πρόσωπο: Λανγκ Λανγκ


Εμεινε χωρίς φαγητό και νερό. Πήρε εντολή να πηδήξει από τον ενδέκατο όροφο επειδή δεν πειθαρχούσε. Ομως ο Λανγκ Λανγκ κατάφερε να γίνει ο πιο περιζήτητος πιανίστας στον πλανήτη

Πειραματικό Αναλυτικό Πρόγραμμα για τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο - Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανάρτησε Αναλυτικό Πρόγραμμα Μαθησιακών Δυσκολιών, το οποίο περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

Υποτροφίες για ξένους υπηκόους για μαθήματα και σεμινάρια Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.) προκηρύσσει εξήντα (60) θέσεις υποτροφιών για ξένους υπηκόους (αλλογενείς ή ομογενείς) προς παρακολούθηση μαθημάτων και σεμιναρίων Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Σεμινάριο για τον Ευρωπαϊκό Φάκελο Γλωσσομάθειας για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης

To Kέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης) και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων συνδιοργανώνουν ένα σεμινάριο αφιερωμένο στο πρόγραμμα με τίτλο «Πες μου Πώς!- Διάχυση του Ευρωπαϊκού Φακέλου Γλωσσομάθειας για Άτομα με Μερική ή Ολική Απώλεια Όρασης», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Διά Βίου Μάθησης», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μια εβδομάδα γεμάτη Ελύτη

Ενα συνέδριο, μία συναυλία και δύο νέες εκδόσεις αναδεικνύουν το «πιστεύω» του νομπελίστα ποιητή και σηματοδοτούν το αποκορύφωμα του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννησή του

«Όλα ξεκινούν από την εκπαίδευση»

Η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου από τους ανήλικους χρήστες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση, τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και μέσα από το σχολείο, μάλιστα ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία: «Πιστεύω ακράδαντα πως όλα ξεκινούν με την εκπαίδευση». Με αυτά τα λόγια, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes, ενημέρωσε σήμερα τους πάνω από 180 συνέδρους του φετινού Safer Internet Forum στο Λουξεμβούργο για τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γύρω από την ψηφιακή ασφάλεια.