Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Κατασκευή: Χάρτινα χριστουγεννιάτικα στολίδια (2)

 

4ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» (3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021)

Από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021 θα διεξαχθεί διαδικτυακά το 4ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» με το ακρωνύμιο iRoDi.Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η υποστήριξη και προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ οιονδήποτε ρόλο αυτά επιθυμούν, ως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εθελοντές ή απλώς, ως θεατές.

The X-File: Τρία κορίτσια ανθίζουν μέσα στο lockdown

Υπάρχει ένας κανόνας ομορφιάς, που θέλει τα πρόσωπα απολύτως συμμετρικά. Η Χριστίνα μετράει με τα δάχτυλά της την απόσταση από το μέτωπο ως τα φρύδια, από εκεί ως την άκρη της μύτης και τέλος ως το πηγούνι. Μοιάζει σχετικά ικανοποιημένη. Η Βέρα ήταν στρουμπουλή από μικρή, ανέκαθεν έτρωγε μπούλινγκ γι’ αυτό, χαζεύει τις εφαρμογές και τα φίλτρα που κάνουν την κοιλιά της επίπεδη. Βάφεται συγκλονιστικά, σαν επαγγελματίας και όταν είναι βαμμένη νιώθει αμέσως καλύτερα.

Ανάπηροι / Οι πρωτοπόροι της λευτεριάς

«Στους θαλάμους των αναπηρικών μας νοσοκομείων ο πόνος και η φρίκη μ’ όλη τους τη μεγαλοπρέπεια είχαν στημένο το θρόνο τους»

«Και χυμούνε αγριεμένοι 'οι φρουροί της Ελλάδος' τσολιάδες με σπρωξιές, πριν ακόμα προφτάσουν να ντυθούνε ή να φορέσουνε το ξύλινο τεχνητό τους πόδι, τους ξεκολλούνε απ' τα κρεββάτια τους! Με κλωτσές τους κατρακυλούν απ’ τις μαρμάρινες σκάλες! Νεκρούς και ξεψυχισμένους τους ρίχνουν στα καμιόνια τους. Στενάζουν κάτω απ’ τις μπότες του Πλυτζανόπουλου, τα κάντρα του Ανδρούτσου, του Παπαφλέσσα, αντάμα με τα κάντρα του Δημακόπουλου, του Παπαδοσταυράκη, του Μοσχούδη! Τα κάντρα αυτά στόλιζαν τους τοίχους των θαλάμων μας».*

Η ζωή της Σ. με τον Γιώργο, την Ελενα και τη Μικαέλλα

Καμιά φορά κάνει μπαμ το σπίτι όπου μεγαλώνουν κορίτσια. Eνα στυλό με μια φούντα στην κορυφή, μια κούκλα ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ, γκλίτερ στο τραπέζι του σαλονιού, δυο ζευγάρια… κοτσίδια πίσω από την πλάτη του μπαμπά. «Τέσσερις γυναίκες είναι αυτή τη στιγμή στο σπίτι», λέει ο Γιώργος Βαλασόπουλος με ένα μειδίαμα που εύκολα μπορείς να αποκρυπτογραφήσεις: περηφάνια. Εχουμε και λέμε: η Ελενα Μαρούτσου, η βραβευμένη συγγραφέας και σύζυγός του, η Μικαέλλα, η 9χρονη κόρη τους, η Σ., η 8χρονη κόρη τους, και… η γάτα.

H φιλοσοφία του positive parenting έχει τις δικές της προκλήσεις

Οι γονείς ενθαρρύνονται να οικοδομήσουν μια καλή σχέση με τα παιδιά τους χρησιμοποιώντας εξηγήσεις και προσφέροντας επιλογές αντί να φωνάζουν, να συγκρίνουν ή να χρησιμοποιούν ανταμοιβές και τιμωρίες.

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα σε 15χρονους που προσπάθησαν να ληστέψουν πεζούς με ψεύτικο όπλο

Την επιβολή αναμορφωτικών μέτρων αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακριτής για τους πέντε 15χρονους που κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στην ανατολική Θεσσαλονίκη με ψεύτικο όπλο εναντίον πεζών για να τους ληστέψουν, ενώ όταν κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. ένας εξ αυτών έστρεψε το ίδιο όπλο κατά αστυνομικών που επέβαιναν σε συμβατικό αυτοκίνητο.

Ιταλία – Η εγκατάλειψη της παρένθετης μικρής «Λούνα»

Ήταν Αύγουστος του 2020, όταν -έπειτα από πολλή προσμονή και κόπο- ένα ζευγάρι άτεκνων Ιταλών επιβιβάστηκε σε μία πτήση από το Μιλάνο προς το Κίεβο, για να εκπληρώσει το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού, μέσω μιας Ουκρανής παρένθετης μητέρας.

Ολυμπιονίκης στην Αστρονομία - Αστροφυσική μαθητής από τη Θεσσαλονίκη

Χάλκινο Μετάλλιο, το μοναδικό μετάλλιο που πήρε η ελληνική εθνική ομάδα, κατέκτησε ο μαθητής ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Λιάμπας (Β΄ Λυκείου), στη 14η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής, (14 - 21/11/2021, Μπογκοτά της Κολομβίας), που λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.